Celebrity Century 11 nätter i Söderhavet
« skrivet: 04 februari 2018, 19:09:10 »
Tack för feedback på tidigare inlägg! Här kommer nästa reportage, den här gången med Celebrity Century (såld numera) i Söderhavsregionen. Vi hoppade av från kryssningen med Carnival Legend, och samma dag hoppade vi på nästa kryssning. Med denna kryssning hade vi slagit på stort och köpt en Sky Suite med stor terass samt dryckespaket. Vi utnyttjade det väl...

Vi var supernöjda med kryssningen och även om det var lite upprepande med ungefär samma destinationer som med Carnival fick vi Fiji den här gången med. Man märker såklart att det är ett steg upp ifrån Carnival, och vi var nöjda med det vi fick. Skeppet var väl inte världens mest spännande, kändes lite gammalt och man förstår att Celebrity sålde skeppet efter att vi hade kryssat med henne.Dryckespaketet invigdes strax efter påstigningPooldäcket var inte världens största - men deras "pool butlers" höll bra koll och rensade handdukar fort och smidigt, så det var inga svårigheter att få en solstolHelt ok utsikt!Vår terass i hytten var riktigt fin!Vår Sky Suite på Celebrity Century, den var ombonad men inte alltför stor - genomgående tema på detta skepp  :DUt på nya äventyr!Frukost på hytten är ibland inte helt fel när man är lite trött i bollen efter en sen natt...Utsikt ifrån Nouméa, Nya KaledonienInför avgång från Nouméa, ifrån Sunset Bar, väldigt trevligt på Celebritys fartyg i akternMystery Island, Vanuatu - igen!Så vackert!Street life i Suva, Fiji!

Var ute och seglade i FijiSöderhavsöarna är så vackra att man vet inte vart man ska kolla, synd att det är så långt bort ifrån Europa!Life!Jag klagar inte...Terassen dagtid i FijiPå den här tiden ingick sushi, den fanns i buffén. Nuförtiden är det specialrestaurang, vilket känns rätt så ovärt. Ett stort plus att resa i svit med Celebrity är att man har tillgång till butler. Sushin kom fram vid 17-tiden i buffén, men vi önskade att få det som snacks på eftermiddagen. "I wake the sushi chef up for you!" Varje dag fanns det en tallrik sushi på eftermiddagen, utan att man behövde påtala det!

Baren i aktern på Celebrity är helt klart trevligt!Terass/hytt kvällstidKäkade i Murano, Fransk specialrestaurang. Mycket bra mat, service och det är alltid kul när det finns en ruta in till det lilla köket så man ser hur maten förbereds och görs!Matporr...Murano kan rekommenderas!Vår dessert avslutar detta reportage på bästa sätt. Hoppas bilderna var till belåtelse. Vi gillar Celebrity, vår unga ålder till trots. Vi spenderade 31 dagar ombord Celebrity Reflection i Europa förra året, vi sänkte medelåldern rätt så rejält när vi stog på helikopterplattan inför avgång med andra trogna resenärer  :D Nästa reportage blir från ett annat bolag...stay tuned!
SV: Celebrity Century 11 nätter i Söderhavet
« Svar #1 skrivet: 04 februari 2018, 20:10:18 »
Tack för dessa!
Jag har nämnt det tidigare, att jag kommer aldrig få nog av "South Pacific".
Det är ett underbart paradis med turkosblått vatten, härliga sandstränder, och framförallt så oexploaterade öar på många ställen.
Du har fångat det bra i helt underbara bilder.
Härligt också med alla stämningsfulla drink-bilder...  Skål!  :)
*
SV: Celebrity Century 11 nätter i Söderhavet
« Svar #2 skrivet: 04 februari 2018, 20:19:03 »
Tack för ett nytt trevligt reportage. Visst längtar man bort


Citera
Jag klagar inte...

Om jag fått önska skulle ölen åtminstone stå på max en armlängds avstånd ;)

/ Marre
SV: Celebrity Century 11 nätter i Söderhavet
« Svar #3 skrivet: 04 februari 2018, 20:44:49 »
Riktigt läckert man blir lite smått sotis faktiskt.. /TT
Gjorda 2019
Galaxy till åbo
Baltic princess åbo till stockholm
Kommande 2019:
Romantika till riga
Explorer of the seas I medelhavet
SV: Celebrity Century 11 nätter i Söderhavet
« Svar #4 skrivet: 05 februari 2018, 17:58:52 »
Trevligt med lite bilder från varmare breddgrader så här i vinterkylan. Kul att se lite bilder av Celebrity Century. Kryssade med henne i ett kallare vatten, medelhavet i oktober 2009. Tycker nog att hon redan då kändes lite gammal och något sliten men annars var kryssningen i stort sätt okay.
« Senast ändrad: 05 februari 2018, 18:18:06 av Bonefish »
*
SV: Celebrity Century 11 nätter i Söderhavet
« Svar #5 skrivet: 05 februari 2018, 21:41:55 »
Kul med lite udda ställen och det är klart att det här området bjuder på mycket. Tyvärr måste ofta söka sig till mer udda rederier för att uppleva exempelvis Tokelau, Wallis and Futuna, Tonga, Palau, Saipan och hela övärlden tillhörande Federated States of Micronesia.

Men Fidji, Samoa, Vanuatu, Påskön, öarna tillhörande Kiribati, Franska Polynesien och andra hyggligt välkända är för den skull inte att förakta. Särskilt inte i jämförelse med många nedtrampade öar i Karibien.

Jag har själv åkt både snordyra rederier samt udda rätt billiga enbåtsrederier för att uppleva Söderhavet.
« Senast ändrad: 05 februari 2018, 21:48:58 av Lars H »
SV: Celebrity Century 11 nätter i Söderhavet
« Svar #6 skrivet: 06 februari 2018, 08:11:59 »
Bara att tacka! Söderhavet verkar ju fantastiskt... :) Kul med bilder från Century också. Sunset Bar är riktigt trevlig, tycker dock den är bäst på Reflection. Intressant med Murano, vi har aldrig provat den under våra resor.

Kul att det dyker upp lite nya reportage igen här igen på Landgången.

//R
SV: Celebrity Century 11 nätter i Söderhavet
« Svar #7 skrivet: 09 februari 2018, 22:37:35 »
Huvva.
Man känner riktigt värmen genom dina bilder.:)
Bilden med fartyget genom kransen är sån man önskar att kunna ta./Ulf
SV: Celebrity Century 11 nätter i Söderhavet
« Svar #8 skrivet: 09 februari 2018, 23:48:55 »
Fina bilder fran fina omgivningar. Soderhavet har manga fina platser att besoka.
Celebrity Century gjorde jag en Alaska kryssning med precis innan hon saldes till RCCL's Kinesiska bolag SkySea. Hon heter nu SkySea Golden Era. Jag sag henne for ovrigt liggandes i Jeju i sydkorea sommaren 2016.
SV: Celebrity Century 11 nätter i Söderhavet
« Svar #9 skrivet: 10 februari 2018, 16:04:34 »
Spændende læsning og mange fine billeder. Tusind tak for at se med :-)

Bedste hilsner
René
<a href="http://www.cruise-ships.com/profile/rmaz/"><img src="http://ticker.cruise-ships.com/profile/20287-profile.png" alt="Cruise Ships - Profile Ticker" border="0"/></a>
SV: Celebrity Century 11 nätter i Söderhavet
« Svar #10 skrivet: 19 februari 2018, 11:25:48 »
Ser riktigt najs ut :D
*

    Penny

  • 195
  • Kryssningar är livet!
    • Visa profil
SV: Celebrity Century 11 nätter i Söderhavet
« Svar #11 skrivet: 09 juni 2018, 17:03:10 »
Ett helt underbart reportage, tack! Australien står högst upp på min önskelista!
Kommande
Silja Symphony
Dagskryssning med Silja Line
Independence Of The Seas
Freedom Of The Seas 2020