Kräksjuka på RCCL fartyg
« skrivet: 17 december 2017, 19:28:04 »
Hundratals drabbades av kräksjuka på Karibienkryssning
332 passagerare drabbades av kräksjuka ombord på ett amerikanskt kryssningsfartyg mellan Florida och Jamaica, rapporterar CNN.
– Det var fruktansvärt, säger en resenär.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/hundratals-drabbades-av-kraksjuka-pa-karibienkryssningen

Fick vänta på hjälp i fyra timmar
Enligt den lokala nyhetskanalen WPLG riktar passagerare kritik mot rederiets sätt att hantera utbrottet. Bland annat ska det inte ha funnits tillräckligt med sjukvårdspersonal ombord och de som sökte hjälp fick beskedet att det var fyra timmars väntettid.

...

Ser ut som harmony of the seas på bilden men frågan är om SVT tagit en valfri bild på google?

Och CNN visar en bild på Independence.
« Senast ändrad: 17 december 2017, 19:30:15 av Mr Cool »
SV: Kräksjuka på RCCL fartyg
« Svar #1 skrivet: 17 december 2017, 19:55:33 »
Har inte läst artikeln, men det här hände väl medans vi var ute med Infinity? För dom började städa lite mera en vecka in på vår kryssning.

Men det är väl svårt för rederierna att ha tillräckligt med personal när något sådan här händer? Det är alltid en risk med ett slutet ställe med mycket folk och där många plockar buffémat. Tycker nästan det är konstigt att det inte händer oftare med tanke på hur många som slarvar med handtvättning med mera.

//R
*
SV: Kräksjuka på RCCL fartyg
« Svar #2 skrivet: 17 december 2017, 21:46:40 »
Sånt händer lite då och nu. Något år var HAL riktigt illa ute och fick ställa in ett antal kryssningar. Jag reste med ett av deras fartyg något år efteråt och då fick man inte ta ens ta ett salladsblad själv från buffén. Fast det gällde bara de första tre dygnen!!

Ofta, men inte alltid, beror den här typen av epidemier inte på brister i hygienen ombord, utan på att passagerarna dragit med sig diverse elände från land.

Min erfarenhet är att desto högre upp i marknadssegmenten man kommer, desto lättvindigare tar man på handhygien mm. Massmarketrederierna brukar vara mera noggranna. Vissa nästan plågsamt noga.

Fartyg i trafik på USA inspekteras för övrigt regelbundet av CDC, där högsta poäng är 100.

https://wwwn.cdc.gov/inspectionquerytool/InspectionGreenSheetRpt.aspx
« Senast ändrad: 17 december 2017, 22:05:04 av Lars H »