Guide för att lägga in bilder och länkar
« skrivet: 04 maj 2017, 14:59:02 »
Instruktioner för att lägga in bilder

Spara din bild i formatet .gif eller .jpg (jpg-bilder är bäst till foto). Bitmapsbilder (.bmp) rekommenderas inte eftersom dessa inte går att se med alla datorer.
För över bilden till din hemsida eller annan plats på internet som du kan länka till. Har du ingen plats på internet att lägga upp bilder på finns det flera gratistjänster att välja mellan till exempel UploadIt, Photobucket, flickr eller MyPix.
Tänk på att vissa gratisservrar inte tillåter extern visning av bilder.

När du skriver ett inlägg så klickar på du bildikonen ovanför smileyssamlingen. Du får då fram en tagg.  Skriv in adressen till bilden mellan taggarna.


Om din bild är större än cirka 1200 px bred så kommer forumet automatiskt att förminska bilden till denna bredd vid visning. Om du vill att bilden trots allt skall kunna ses i naturlig storlek så kan du göra den klickbar, nedan finns ett exempel:Fungerar det inte, så kontakta oss för hjälp. Observera att du inte får lägga ut bilder som du inte har tillstånd att visa, till exempel från tidningars hemsidor eller sociala medier. Glöm inte att förhandsgranska ditt inlägg!


En länk till en trevlig sida, hur lägger jag in den då?


Klicka på ikonen med en kätting på. Du får då fram taggen. Skriv in adressen till hemsidan mellan taggarna. Sista alternativet använder du dig av om du vill snygga till långa länkar. 
Att lägga in en film från YouTube i inlägget

Vill du lägga in en YouTube-film trycker du på ikonen med YouTube-logotypen på. Du får då fram taggen
Kodstycke: [Välj]
[youtube] [/youtube]
Skriv in adressen till filmen mellan taggarna.Tänk på att alltid Förhandsgranska ditt inlägg innan du klickar på skicka!

Besättningen på Landgången
« Senast ändrad: 05 maj 2017, 13:30:02 av Kim Viktor »
*
SV: Guide för att lägga in bilder och länkar
« Svar #1 skrivet: 11 maj 2017, 05:31:58 »
Går det att förenkla proceduren att lägga in bilder på Landgången? Det skulle vara trevligt att bara skicka in en bild/bilder med ett knapptryck.
SV: Guide för att lägga in bilder och länkar
« Svar #2 skrivet: 11 maj 2017, 09:42:25 »
Går det att förenkla proceduren att lägga in bilder på Landgången? Det skulle vara trevligt att bara skicka in en bild/bilder med ett knapptryck.
Om du bara ska lägga in någon enstaka bild, kan du bifoga den genom att klicka på bilagor under meddelanderutan. Det är dock endast möjligt att bifoga små bilder som är maximalt 200kB stora.