*

  Bogspröt

 • 104
 • ,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,
  • Visa profil
En första resa med Unity Line
« skrivet: 01 september 2017, 17:24:42 »
Ja i somras blev det semester i Polen, och testa något nytt, brukar alltid hamna på Åland och Smögen annars, men inte i år, vi drar till Polen  :D

Var lite bökigt att överhuvudtaget lyckas boka resa med bil, men det löste sig och vi skulle åka med Unity Line.

Vi åker från Ystad med M/S Skania och det var tur att man är lagd åt det nördigare hållet så man visste hur båten ser ut, för när vi checkat in fanns inga pillar eller någon personal alls som visade vart du skulle åka, Skania stod strax framför Polferries  M/S Mazovia så att så pass visste iaf vi vart vi skulle, akterrampen var öppen ingen bil framför oss som skulle på, ingen personal på båten, så ja, okej.. vi kör väl på, det går en ramp upp ett plan där uppe ser vi en annan bil så vi kör upp för rampen och DÄR ser vi första Unity Line personalen  ??? :) han tittar på oss och sen var det inte mer med det, ser att andra bilar står med fronten mot aktern så vi beslutar att så ska vi med göra, väljer en lämplig plats o parkerar bilen.

Inte alls vad man är van med när man tar med bilen på Tallink Silja, Viking Line eller Eckerö direkt..

Jaja vi är på rätt båt och snart på väg till Polen.


Bland det första som fångar mitt intresse är rulltrappan.


IMG_6718.JPG by ,


Inget jag nånsin sett innan på en båt, även om jag vet om att det funnits.

Vi går mot hytten som skulle visa sig var guldvärd ombord på Skania, hade bild på den men den har försvunnit tillsammans med mängder andra bilder  :(

Standard insides hytt, ren och sval, med dusch och radio.
Och den är guldvärd??? jepp, för tråkigare båt än Skania har jag aldrig varit med om.

Dom har den minsta butiken jag nånsin sett, tog högt räknat 3 minuter att gå igenom den och titta på det gigantiskt lilla sortiment dom hade med extremt höga priser, såg inte nån handla där under resan över. (det lilla vi var utanför hytten)

Det fanns nått cafe och någon typ av snabbmats hål i en vägg, fanns även restaurangen vi åt på senare, och ett "casino" som dom kallade det.. 12 spelmaskiner med samma spel och vad jag tror var ett roulette bord.

Restaurangen vi åt på, tog bild utanför och inne, samt på maten vi fick, bilderna borta  :-\ jaja
Fantastisk mat och vilka portioner!!!!!!  :o :o :o :o Priserna var mycket bra om man jämför med "finlandsbåtarna" som jag mest åker med, men det bästa var när ungarna skulle få glass efter maten, den ingick tydligen för vi betalade inte för den enligt kvittot iaf.. 5 enorma kullor var i en skål stor som en fruktskål, med grädde o annat jox på WOW! ville med ha men tog en kaffe istället.. tänker ju på vikten.. eller nåt..  ;D

Efter maten ut och ta lite luft.


Skanias skorsten ända ute bilden som finns kvar..

Mer att göra ombord på Skania finns inte så vi går till hytten och försöker sova lite, vi ska köra till Stettin efter att vi kommer fram till Swinoujscie så vilan kommer behövas, en tidigare polsk kollega har förvarnat om hur trafiken är i Polen, och han hade rätt på alla punkter skulle det visa sig  :o :( :'(

Jaja vi överlevde resan med Skania, och helt otroligt nog även bilresan till Stettin!!

Vi hyrde en nybyggd lägenhet i Stettin, med fantastiskt läge om man inte vill se så mycket vatten.. nära centrum dock så det var ett stort plus, för köra mer än nödvändigt ville jag inte..

Tog många långa promenader och tog mängder med bilder, som ALLA är borta.. finns säkert på någon säkerhetskopia någonstans inte orkat kolla det ännu..

Nåja vi hoppar till slutet av våra 2 veckor i Polen, nu ska vi hem!!

Vi valde avgång så att vi (jag) skulle få åka M/S Polonia hem, som enligt Unity Lines hemsida är den modernaste färjan på Östersjön! njaaa va, nåja trevligare än Skania var hon iaf. i Polen fanns iaf personal på plats som visade oss vart vi skulle ta vägen för att dels komma ombord och visade vart bilen skulle stå, fick en bra plats brevid ett tomt hörn i fören.Letar upp våran hytt i hyttlabyrinten, luktar kloak, men rent och vi orkar inte påpeka eller klaga så vi går ett varv på båten, nu glömmer jag faktiskt ta bilder på Swinoujscie hamn, det var bara för mycket, Polska marinens fartyg ligger inne ca 10 stycken lika dana fartyg  :o bara numren på sidan som skilde dom åt WOOW och samtidigt som vi lägger ut så kommer en enorm tanker från kanalen (NAMN PÅ KANALEN?) i ganska hög fart åt samma håll som vi ska åt.. hmm gick ju bra ingen kollision.  ;D

Här har vi lämnat hamnen och jag kom på att jag skulle ta bilder, så det blev en, denna, Man ser tankern en bra bit bakom oss nu.Vi går och ska äta, stor fin restaurang i fören klippt tom på andra gäster vi får välja vilken plats vi vill, valde denna.


i detta läget var jag lat och hungrig så blev inga bilder på den annars väldigt trevliga (om än tomma) restaurangen, här körde hela familjen glass som avslutning, samma portion men här kostade den ca 40 kr har jag för mig, så billigt om än inte grattis som på Skania  ;D

Avslutar mitt första och inte ens nära bra reportage med denna bilden, fullt av fina ute utrymmen men INGA platser att sitta  ???

Länkar till fartygen/båtarna vi åkte.
http://www.faktaomfartyg.se/superfast_I_1995.htm
http://www.faktaomfartyg.se/polonia_1995.htm
« Senast ändrad: 01 september 2017, 17:35:52 av Bogspröt »
,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,
*

  Bogspröt

 • 104
 • ,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,
  • Visa profil
SV: En första resa med Unity Line
« Svar #1 skrivet: 01 september 2017, 18:49:48 »
Denna här hadde jag på FB så den finns medYstad nån halvtimma innan avgång
,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,
*
SV: En första resa med Unity Line
« Svar #2 skrivet: 01 september 2017, 23:28:36 »
Kul. Gillar dessa reportage med både bild och intressant text.
SV: En första resa med Unity Line
« Svar #3 skrivet: 02 september 2017, 11:14:48 »
Trevligt reportage!

Rulltrappor är standard på alla färjor nere i Medelhavet numera då man inte har terminaler utan däckspassagerarna går ombord i aktern som ligger mot kaj. Fanns inte rulltrappor innan, så bygger man dom i efterhand! Tidigare på äldre färjorna var det branta trappor man gick i.
Scania är ju en av dom två äldsta Superfast systrarna från 95!

//R
*
SV: En första resa med Unity Line
« Svar #4 skrivet: 02 september 2017, 21:24:19 »
Bra reportage :)

Åkte med Skania den 6:e juli senast och minns att hon har varit i ganska bedrövligt skick (Kim har bevittnat detta). Vet inte hur ni löste med biljetter men man kan lösa det på två sätt i Ystad. Antingen åker du direkt till incheckningen eller så åker du till färjeterminalen och tar biljetter. Då kör du genom en grind och på sådant sätt slipper du köa till incheckningen. Sen att det inte fanns någon besättning vid infarten/rampen låter konstigt. Minns varje gång att det var någon som stod vid färjan, tog biljetter och sen visade dig vart du skulle köra.

Kan hålla med att Skania är en tråkig färja tyvärr. Hon är rymlig men tråkig. Sen när det gäller hytter så finner jag de mer tysta och isolerade från buller/vibrationer på Skania än Polonia oavsett om du har hytt vid aktern eller fören. Sen när det gäller eluttag så är det inte okej att de saknas på Polonia. Vet inte hur de tänkte när de byggde henne...  ???

Håller även med om att butiken på Skania är väldigt liten men vill du ha en ännu mindre butik så finns den på Mazovia. En minut räckte för mig att gå runt hela  :D A la carte på Skania har jag aldrig testat för att man har alltid haft den oturen och alla bord har varit reserverade. Däremot när det gäller A la carte på Polonia så är den faktiskt nära nivån som finns på kryssningsfärjor och dessutom inte dyrt alls. Sen de priser som står i menyn stämmer oftast inte. Till exempel Texas Burger som kostar 128 kr enligt menyn kostade egentligen 119 kr men fyfan, visste inte hur jag skulle börja äta den  8).

Sen har jag även märkt att det är en stor skillnad när det gäller lastning av fordon. Reser du med Skania så är fordonen oftast placerade så att det finns gott om utrymme mellan, medans på Polonia blir det faktiskt riktigt trångt, ibland BARA 10 cm mellan bilarna. Ont om utrymme?? Eller ska man lasta så många som möjligt??

Vad kan jag allmänt säga om Unity Line? De är fortfarande bland mina favoriter som jag har rest med. Även Polferries har varit ganska högt hos mig men som sagt efter skandalen när Mazovia havererade så har mitt rykte om Polferries blivit försämrat. Kanske Cracovia kommer få upp den igen??? Skania har fått en uppfräschning så nu är hon inte bedrövlig alls men nu upplever jag Polonia som lite sliten. Sist jag reste med henne (23.08.2017) så finns tydliga märken. Buckliga hyttdörrar, sunkig lukt från vissa hytter och små skador här och där osv. Det roligaste var dock att hälften av fönstret i min hytt har varit gult tack vare rosten :) Och det sista men inte minsta, jag tror att Polonia har lite problem med elektriciteten. På sistone har jag nämligen märkt att hon har tendens att få superkorta strömbortfall, asså att belysningen halvslocknar helt plötsligt. Hon ska dockas snart dock så :D

Lite OT: Hur var det att köra den bumpiga vägen som gick från Goleniow till Szczecin? :D :D
« Senast ändrad: 02 september 2017, 21:28:54 av aries »
*

  Bogspröt

 • 104
 • ,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,
  • Visa profil
SV: En första resa med Unity Line
« Svar #5 skrivet: 03 september 2017, 10:51:37 »
Bra reportage :)

Åkte med Skania den 6:e juli senast och minns att hon har varit i ganska bedrövligt skick (Kim har bevittnat detta). Vet inte hur ni löste med biljetter men man kan lösa det på två sätt i Ystad. Antingen åker du direkt till incheckningen eller så åker du till färjeterminalen och tar biljetter. Då kör du genom en grind och på sådant sätt slipper du köa till incheckningen. Sen att det inte fanns någon besättning vid infarten/rampen låter konstigt. Minns varje gång att det var någon som stod vid färjan, tog biljetter och sen visade dig vart du skulle köra.

Kan hålla med att Skania är en tråkig färja tyvärr. Hon är rymlig men tråkig. Sen när det gäller hytter så finner jag de mer tysta och isolerade från buller/vibrationer på Skania än Polonia oavsett om du har hytt vid aktern eller fören. Sen när det gäller eluttag så är det inte okej att de saknas på Polonia. Vet inte hur de tänkte när de byggde henne...  ???

Håller även med om att butiken på Skania är väldigt liten men vill du ha en ännu mindre butik så finns den på Mazovia. En minut räckte för mig att gå runt hela  :D A la carte på Skania har jag aldrig testat för att man har alltid haft den oturen och alla bord har varit reserverade. Däremot när det gäller A la carte på Polonia så är den faktiskt nära nivån som finns på kryssningsfärjor och dessutom inte dyrt alls. Sen de priser som står i menyn stämmer oftast inte. Till exempel Texas Burger som kostar 128 kr enligt menyn kostade egentligen 119 kr men fyfan, visste inte hur jag skulle börja äta den  8).

Sen har jag även märkt att det är en stor skillnad när det gäller lastning av fordon. Reser du med Skania så är fordonen oftast placerade så att det finns gott om utrymme mellan, medans på Polonia blir det faktiskt riktigt trångt, ibland BARA 10 cm mellan bilarna. Ont om utrymme?? Eller ska man lasta så många som möjligt??

Vad kan jag allmänt säga om Unity Line? De är fortfarande bland mina favoriter som jag har rest med. Även Polferries har varit ganska högt hos mig men som sagt efter skandalen när Mazovia havererade så har mitt rykte om Polferries blivit försämrat. Kanske Cracovia kommer få upp den igen??? Skania har fått en uppfräschning så nu är hon inte bedrövlig alls men nu upplever jag Polonia som lite sliten. Sist jag reste med henne (23.08.2017) så finns tydliga märken. Buckliga hyttdörrar, sunkig lukt från vissa hytter och små skador här och där osv. Det roligaste var dock att hälften av fönstret i min hytt har varit gult tack vare rosten :) Och det sista men inte minsta, jag tror att Polonia har lite problem med elektriciteten. På sistone har jag nämligen märkt att hon har tendens att få superkorta strömbortfall, asså att belysningen halvslocknar helt plötsligt. Hon ska dockas snart dock så :D

Lite OT: Hur var det att köra den bumpiga vägen som gick från Goleniow till Szczecin? :D :D


haha jo den vägen i totalt mörker och spöregn var inte rolig alls, nu efteråt absolut att jag kan skratta åt den men då  :-[ :-\ :'( dom måste gått med vanliga spadar o lagt den vägen, makalöst!!! och polackerna körde som om det vore autobahn..

Stämmer det du skriver om hur bilarna står, på Skania kunde vi ha dörrarna öppna utan att störa övriga resenärer på bildäck, trots att vi stod mitt i smeten, medans på Polonia var det tajt, även om vi hade hela högersidan fri.. bildäck var förövrigt inte fullt på Polonia så förstår inte riktigt varför dom parkerade bilarna så?!

Spännande att resa med Unity var det iaf, men nästa gång blir det Polferries för att kunna jämföra alla fyra från Ystad..

Vi lyckades boka via en bekants bekant som jobbar på Unity så hon löste bokningen åt oss, då deras hemsida var allt annat än samarbetsvillig
,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,