Kvällstur på Skagerrak
« skrivet: 05 januari 2019, 16:11:42 »
Bilder från en färjetur till Norge med Color Line och deras fartyg BOHUS. Om ett halvår, i juni, kommer hon att ersättas med ett nybygge, så kanske blev detta min sista resa med henne?
-Nej jag hoppas det blir någon tur till innan dess. Färjetrafiken ligger helt nere ett par veckor i januari då hamnarna skall förberedas för nybygget COLOR HYBRID som skall bli 160m långt och 27m brett.

Någon timma efter avfärd från Strömstad skymtar vi Stena Saga på väg från Frederikshavn till Oslo.

Däcksvyer från m/s BOHUS, byggd 1971 som m/s PRINSESSAN DESIRÉE för trafik mellan Göteborg-Frederikshavn.Faerder Fyr på norska sidan
Möte med konkurrentens fartyg OSLOFJORD.Flickr
Framme i Sandefjord
Julbelysning i Sandefjords hamn


Som någon redan nämnt på detta forum så finns COBI byggsatser av SUPERSPEED och COLOR FANTASY/MAGIC i två olika storlekar numera. De mindre kostar 299 NOK och de större 549 NOK. Jag tycker de större varianterna ser bättre ut.

På hemresan hamnade jag i samtal med en trevlig norrman om vårt gemensamma fotointresse bland annat, så det blev en oväntad men riktigt trevlig avslutning på denna resa :)

SV: Kvällstur på Skagerrak
« Svar #1 skrivet: 05 januari 2019, 18:26:32 »
Takk for en fin reportasje med mange flotte bilder! :)
SV: Kvällstur på Skagerrak
« Svar #2 skrivet: 07 januari 2019, 21:34:05 »
Tak for de fine billeder, især dem af Stena Saga. ;D

Da jeg var barn, syntes jeg at Silvia Regina og Finlandia var de mest fantastiske og flotte færger der nogen sinde var bygget. Og jeg var helt sikker på at der aldrig vil komme nogle færger som var flottere end dem, hverken  indvendig eller udvendig. ::)

Af nostalgiske grunde kan jeg stadig godt lide Stena Saga, men når jeg ser på hende i dag, syntes jeg mere og mere, at hun meget har samme udseende som de fleste bilmodeller fra start 80'erne. Altså ikke særlig pæn i 2019. ;D

Men sådan går det jo. Vi andre bliver jo heller i pænere med alderen. :'(
SV: Kvällstur på Skagerrak
« Svar #3 skrivet: 14 januari 2019, 22:15:37 »
Riktigt läckra bilder. Härlit att se att gamla Silvia regina fortfarande tuffar på även om hon inte har allt för många år kvar till 40 strecket/TT
Gjorda 2019
Galaxy till åbo
Baltic princess åbo till stockholm
Kommande 2019:
Romantika till riga
Explorer of the seas I medelhavet