Kinapråmen till Gröna Lund
« skrivet: 15 oktober 2018, 22:01:50 »
Kinapråmen som för många år sedan legat förtöjd i Stockholm vid Söder Mälarstrand. Bogserades till Göteborg där den legat under några år innan den bogserades upp till Högmarsö varv i Roslagen. Där har hon varit placerad under några år innan hon i slutet av september bogserades av Marin & Haverikonsults bogserare Leif och Tug från Högmarsö till Gröna Lund där hon kallas Skeppet.

Enligt reklam i tunnelbanan ska hon öppnas den 19 oktober.
Christer S

SV: Kinapråmen till Gröna Lund
« Svar #1 skrivet: 16 oktober 2018, 07:34:30 »
Skeppet låg från början i Göteborg innan det började sin vandring på haven......
SV: Kinapråmen till Gröna Lund
« Svar #2 skrivet: 17 oktober 2018, 23:37:55 »
OK. Ja det var väl aldrig någon succé var hon än varit förtöjd. Nu kanske hon kommer till sin rätta plats som Spökhus på Gröna Lund.

Christer S
SV: Kinapråmen till Gröna Lund
« Svar #3 skrivet: 23 oktober 2018, 00:09:34 »
Var tydligen ett  helt OK kina hak i Göteborg på det glada 90talet.. 
SV: Kinapråmen till Gröna Lund
« Svar #4 skrivet: 02 december 2018, 20:03:42 »
Besökte pråmen under våren då den låg vid varvet. Vette tusan om jag vågar mig ombord. Tänk om säkringen går när man är ombord och pråmen på några sekunder skulle sjunka. På varvet lät det som om det var flera pumpar som var igång. Dessutom verkade massor med snickarglädje hänga på tre kvart.
SV: Kinapråmen till Gröna Lund
« Svar #5 skrivet: 26 januari 2019, 16:51:47 »
Det va ttusan va den skapelsen kuskar omkring. Och när den var aktiv i GBG så var det helt OK käk ombord. Och i mitt tycke ganska påkostad inredning, kanske inte exklusivast av allt men med hur kineskrogar brukar se ut. Sedan blev den ju både vandaliserad och nergången. Skulle ju till Mälaren någonstans från början när man släpade upp den till Högmarsö.
Och sist jag såg den i GBG för några år sedan så håller jag med om att jag kommer nog inte att sätta mina fötter ombord. Men OK det finns ju kraftiga pumpar nuförtiden....