Övernattningskryssning med Wasa Express
« skrivet: 14 oktober 2018, 09:42:55 »
Här kommer en liten reserapport från en övernattningskryssning med Wasa Express. Efter en trevlig bilresa från Stockholm i ett vackert höstväder upp till Umeå hann man med en liten promenad i stan innan det framåt lördagseftermiddagen bar av mot Holmsund. Vi var rätt tidiga i terminalen. Båten skulle gå kl 18, men de släppte ombord redan vid 17:10. Man fick inga hyttnycklar i terminalen utan ett kvitto som man gick till informationen med där man fick en hyttnyckel. Hytten var en A-hytt, då priset endast skiljde sig med 50 kr mot en B-hytt. Det var en nyrenoverad hytt och den var helt OK. Väldigt sköna täcken och sängen var väldigt skön. Toaletten var rätt liten och där ser man att båten har några år på nacken. Dock fräscht ändå.

Det var mycket folk på utresan från Umeå, många från Finland som hade gjort en dagstur och var på väg tillbaka. Vi skulle äta buffé vid utresan och de öppnade redan en halvtimme innan avgång. Men det var väldigt mycket folk och det verkade ha varit lite strul med några bokningar och folk som ville sitta tillsammans så vi fick köa rätt länge för att bara komma in i restaurangen.  Väl inne så måste jag säga att det var en trevlig restaurang och maten var väldigt bra. Skulle kanske behövt lite mer personal för de verkade väldigt stressade och maten tog slut, men det fylldes på snabbt. Tror att restaurangen var helt fullbelagd. Personalen var dock väldigt trevliga, inte bara här i restaurangen utan också på andra ställen ombord. Efter maten så blev det en  liten rundtur ombord. Var inne i butiken och tittade. Den var inte så stor, men fanns ändå det mesta där. Efter maten blev det en tur upp till baren ombord. Känns att baren är lite liten när det är så mycket folk ombord, men vi lyckades ändå få plats. Var dels ett band som spelade och när bandet tog paus så var det en DJ som spelade. Helt Ok. Eftersom vi hade gått upp rätt tidigt så var man rätt trött och vi gick och la oss vid 22 tiden. 22:30 kom båten in till Vasa svensk tid så det var rätt skönt att sova ombord när båten låg till kaj. Det var en lugn och skön natt ombord.

Hemresan skedde 07:00 och direkt när båten gick från Vasa så åt vi frukost i kafeterian. De var nästan lite som buffé där man fick ta sitt eget pålägg till smörgåsarna, ta ägg, gröt, juice, kaffe, te e t c för 85 SEK. Helt Ok frukost. På hemresan var det betydligt lugnare med folk vilket var rätt skönt. Dock blev det lite drygt på ett sätt för på hemresan var det ingen underhållning, men det var rätt skönt att vila lite i hytten och sitta i baren och titta ut över havet.

Sammanfattningsvis så tycker jag att Wasa Express är en helt ok båt. Bra mat, trevlig personal, rent och snyggt ombord. Tycker båten passar mer som en kvällsbåt/nattbåt än dagbåt. Hade varit typ trevligt att få en hel dag i Vasa och två kväller ombord (om man får önska fritt) Känns att det finns väldigt mycket potential för den här linjen och jag tycker att det är roligt att linjen är i bruk. Hoppas också att det går bra för Wasaline och det skulle vara trevligt med lite fler övernattningskryssningar än de få som finns.
SV: Övernattningskryssning med Wasa Express
« Svar #1 skrivet: 14 oktober 2018, 10:52:16 »
Kul reportage och kul att det verkar vara mycket folk ombord. Ett problem, om man ska uttrycka sig så, är väl att man bara har en ganska långsam färja och då har man valt att fokusera på den finländska marknaden lockar mest passagerare. Det gör ju dock att det i princip är omöjligt för folk från Sverige att åka över på morgonen och ha en dag i Vasa och se åka tillbaka på kvällen så tillvida man inte vill åka på tisdagar. 
SV: Övernattningskryssning med Wasa Express
« Svar #2 skrivet: 15 oktober 2018, 21:06:38 »
Tack Emil, ja man har satsat på den Finländska marknaden. Tycker ändå att det är mysigt att sova över på båten, trots att man inte fick nån tid i land.
SV: Övernattningskryssning med Wasa Express
« Svar #3 skrivet: 16 oktober 2018, 12:49:20 »
Tack för reportaget!

Skickligt att du prickade in en avgång med övernattningsmöjlighet - som jag förstått upplägget är det bara möjligt på vissa utvalda datum eller? Hur såg det då ut, var du "ensam" passagerare ombord som övernattade eller fanns det fler? Hur såg det ut i shopen - fanns LEGO-båten kvar?

Jag tror att personalen är dimensionerad utefter hur det brukar se ut i veckorna och då blir lördagen ett problem, jag gissar på att det är den dag då antalet pax är som flest. Möjligen att man kan ta in någon enstaka extra-personal, men så ser nog förutsättningarna ut. Man är tvungen att göra det bästa utifrån förutsättningarna.

Frukostupplägget har hängt med sedan Casino Express - bra att man kan välja mellan lite olika artiklar som gröt, ägg. pålägg etc. Trevligare än om det bara varit en färdig macka och en juice typ.

Tack för rapporten - blir sugen på att ta en tur själv inom kort!  :)
SV: Övernattningskryssning med Wasa Express
« Svar #4 skrivet: 16 oktober 2018, 14:24:51 »
intressant uppläg med övernattning ombord vid kaj. När är man tillbaka sen när man kommer hem?
tänkte bara på hur många timmar man blir borta/TT
Gjorda 2019
Galaxy till åbo
Baltic princess åbo till stockholm
Kommande 2019:
Romantika till riga
Explorer of the seas I medelhavet
SV: Övernattningskryssning med Wasa Express
« Svar #5 skrivet: 16 oktober 2018, 15:38:43 »
Tack Trossen. Ja tanken var att pricka in en övernattningskryssning för det är lite trevligare än en dagstur enligt min mening. Tror att de endast har övernattningskryssningar en gång per månad om man inte är fler än 15 då det tydligen går att övernatta både fredag och lördag alla helger i månaden.

Nej det var flera som övernattade ombord, men inte så många som jag faktiskt trodde att det skulle vara. Verkade vara ett stort kompisgäng som gjorde det och några andra enstaka.
Shopen var helt OK, men tänkte inte på om LEGO-båten fanns där tyvärr.

Kan rekommendera det och som sagt, frukosten var bra, mycket roligare än en färdig macka och juice.

Tony! Tiderna såg ut enligt nedan. Svenska tider

Avgång Umeå 18:00 ankomst Vasa 22:30
Avgång Vasa 07:00 ankomst Umeå 11:30