Nyliga inlägg

Sidor: 1 ... 8 9 [10]
91
Färjor / SV: Hur är m/s Mariella
« Senaste inlägg av Kevpa skrivet 11 juli 2018, 02:12:35  »
Hemsk, skrota henne  :D :D

Snart dags enligt mig! Jag tycker hon är för gammal och skruttig. Visst hon har en del karaktär, Men inget som faller mig smaken tyvärr. Om jag ändå åker till Helsingfors åker jag helst MASA syrrorna :)

//(Tallink Silja älskare)  ;D ;D92
Färjor / SV: turlista viking line 90-talets början
« Senaste inlägg av pOlman skrivet 11 juli 2018, 01:51:48  »
Efter att ha tittat lite på Fakta om fartyg verkar lösningen för sommaren -93 dvs efter Diana II, men före linjen lades ned, varit att Ålandsfärjan gick en sväng på natten till Nådendal utan passagerare. Det hade jag missat tidigare, alltid lär man sig något.
Fanns ingen reklam eller så att Ålfen gick till Nådendal efter en tur mellan Mariehamn-Kapellskär, men
vi tog även passagerare även fast det inte fanns hytter, så det blev väl inte så många pax men några
blev det och eftersom det inte fanns hytter så fick dom sova på soffor och annat. Passagerarna som
kom ombord fick lösa ut biljetter i informationen eftersom det inte heller fanns någon incheckningspersonal i hamnen. Passagerarna verkade ibland lite rådlösa när dom märkte att
vi bara var 2-3 personer som skötte alla ställena ombord.
93
Färjor / SV: turlista viking line 90-talets början
« Senaste inlägg av Mistluren skrivet 10 juli 2018, 23:32:37  »
Efter att ha tittat lite på Fakta om fartyg verkar lösningen för sommaren -93 dvs efter Diana II, men före linjen lades ned, varit att Ålandsfärjan gick en sväng på natten till Nådendal utan passagerare. Det hade jag missat tidigare, alltid lär man sig något.
94
Reseberättelser / SV: Silja till Helsingfors 1991 vs 2018
« Senaste inlägg av Hjnship skrivet 10 juli 2018, 21:19:32  »
Härliga bilder på Östersjöns och Finlands bästa färjor!

Nja Color Fantasy och Color Magic är nog ett strå vassare av de färjor som trafikerar Östersjön.

Siljafartygen har ett högre atrium över promenaden än colorfartygen har, på så vis känns de rymligare, annars är colorfartygen minst lika högklassiga ja.

Jag har nog aldrig sett någon bussresearrangör sälja paketresor med bussanslutning till Oslo samt Kielkryss med Color Line, trots att det är närmare dit än till Stockholm från många orter i Västsverige. Lite märkligt kan jag tycka, när det säljs dylika resor till Helsingfors, Tallinn, Riga, Polen och även 24-timmars till Mariehamn. Undrar varför.
95
Reseberättelser / SV: Danskebåten
« Senaste inlägg av Hjnship skrivet 10 juli 2018, 20:58:56  »
Tack för reportaget :)
96
Reseberättelser / SV: Mer Strömstad och Sandefjord ... igen
« Senaste inlägg av Hjnship skrivet 10 juli 2018, 20:54:43  »
@Marre

Kul att du gillade resan. Varje fartyg på linjen har sina för- och nackdelar, och det är trevligt att kunna välja ett nytt fartyg varje gång man reser.
97
Reseberättelser / SV: Tysklandsresa med Stena Scandinavica
« Senaste inlägg av Hjnship skrivet 10 juli 2018, 20:46:19  »
Imponerande reportage. Jag ha själv åkt denna linje men det var 26 år sedan med dåvarande Stena Germanica (Stena Vision).
Vädret var uselt (regn och blåst) och vi såg inte mycket av Kiel förutom kanalen och skivaffären World of music.

World Of Music (WOM). Den skivaffären minns jag också.Tydligen finns den kvar i någon form, men kanske bara som nätbutik. När jag började resa på Kielkryss på 80-talet fanns för övrigt flera stora varuhus i Kiel: Horten, Hertie, Karstadt och någon ytterligare. Sedan dess har Karstadt köpt Hertie och vuxit och gallerian Sophienhof har tillkommit. Förr gick det även anslutningsbussar direkt från terminalen till Hamburg t/r, men i mitt tycke var inte affärsutbudet större där än i Kiel - åtminstone inte som man hann med på några timmar. Min första systemkamera köpte jag för övrigt i Kiel - momsfritt. Kvittot skulle stämplas av tyska tullen och sedan fick man tillbaka den tyska momsen i växlingskontoret ombord på hemresan. Kameran blev rejält mycket billigare än om jag köpt den i Sverige.

Minnen, minnen...
98
Färjor / SV: Hur är m/s Mariella
« Senaste inlägg av Fagerholm skrivet 10 juli 2018, 20:21:18  »
Hej, Jag åkte Mariella i december förra året och jag måste säga att jag tycker om Mariella. Det märks på vissa ställen att den har över 30 år på nacken, men maten i Food Garden var riktigt bra, måste också säga att buffén var helt OK också, men Food Garden skulle jag rekommendera. Hytten jag bodde i då var en A-hytt och den var renoverad och helt OK. Tycker ändå att de har renoverat henne och hållit henne helt OK med tanke på hennes ålder. Trevlig resa!
99
Övrig sjöfart / SV: Getingarnas framtid?
« Senaste inlägg av Offshore skrivet 10 juli 2018, 20:12:43  »
Hmmm
100
Färjor / SV: Hur är m/s Mariella
« Senaste inlägg av Emil G skrivet 10 juli 2018, 20:05:08  »
Jag ska resa till Finland i nästa vecka i den sköna sommarvärmen :D. Blir Åbo dit med Silja Galaxy och tåg från Åbo hamn och upp till Vasa. Sen blir returresan att göra en reguljär resa Helsingfors- Stockholm med m/s Mariella. Har alltid valt TallinkSilja, men denna gång låg priset med Silja Serenade på 1250:- trots Clubone och Mariella med motsvarande hytt 550:- med Viking Club rabatt. Så det blir att prova Mariella för första gången och det är ju inte heller fel ;). Någon som ätit i Food Garden, är det bättre än Viking Buffé ?
Något annat att tänka på ombord på trotjänaren Mariella som är värt att prova? Upplevs fartyget som är byggd 1985 fortfarande som fräscht?
Åkte Mariella senast för en månad sen och nog håller det än även om det känns ganska mycket 80-tal ombord. Valde bort buffén då jag tycker det är för dyrt i förhållande till de övriga restaurangerna och senast jag åt där var jag inte jätteimponerad trots att det kostade närmare 400 kr. Dock var det på en annan Vikingbåt men tyckte lika om Mariella när jag åkte för några år sedan.
Sidor: 1 ... 8 9 [10]