Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Kim Viktor

Sidor: 1 ... 21 22 [23]
331
Färjor / Stena Line "slängs" ut från Varberg
« skrivet: 04 maj 2017, 18:24:29  »
Stena Line och Varbergs kommun har inte kunnat enats om någon flytt av färjehamnen, därför undersöker Stena Line att flytta sin trafik till Halmstad istället.

http://nyheter.stenaline.se/pressreleases/stena-line-undersoeker-alternativ-hamn-1947179

332
Regler, information och hjälp / Vad har hänt med forumet?
« skrivet: 04 maj 2017, 16:03:06  »
Runt den 12 april 2017 gick Landgången gick under och sjönk till cyberrymdens botten, dessvärre helt förlorad, inga livbåtar eller flottar som kunde rädda något. Tyvärr kunde inte vårt tidigare webbhotell fixa en backup till oss. Vi har nu bytt till ett svenskt webbhotell och fått starta upp allt från början.   

Vi har ett par äldre backups tillgängliga, som vi hoppas kunna göra ett arkiv av senare.

333
Regler, information och hjälp / Regler
« skrivet: 04 maj 2017, 15:39:33  »
Att bli medlem

Välkommen till Landgången! Landgången är till för diskussioner för alla som är intresserade av sjöfart. Forumet har medlemmar även från andra länder, men sidans främsta språk är svenska. 

Använd ditt namn eller en personlig pseudonym när du registrerar dig. Det är inte tillåtet att använda en pseudonym som kan uppfattas som provocerande eller anstötlig eller som kan förknippas med rederier, fartyg, företag, registrerade varumärken, artister, e-post-/webbadresser eller andra personer. Namnkapning är allvarligt och leder till bannlysning.

Använd gärna en avatar (personlig bild) när du skapar din personliga profil! Denna får dock inte utgöras av reklam, vara anstötlig eller avbilda en person utan dennes tillstånd. Likaså får bilder som lyder under copyrightskydd inte användas utan tillstånd.

Medlemskapet är personligt. En person får bara ha ett medlemskonto. Ett medlemskonto får bara användas av en person.

Om du vill ändra användarnamn, mailar du till info@landgangen.se eller skickar personligt meddelande till någon av administratörerna och meddelar detta.


Att skriva inlägg

På Landgången diskuterar vi fartyg, varv, sjösäkerhet, hamnar, sjömansskolor och annat som rör sjöfart. Det finns även en avdelning där ordet är fritt ("Pollarsnack"). Även i denna avdelning gäller forumets regler.

På Landgången uttrycker man sig korrekt och med vårdat språk. Förhandsgranska gärna vad du skrivit innan du postar! Onödiga stavfel och felskrivningar kan leda till missförstånd. Av samma anledning bör ironi undvikas. Om du i efterhand ångrar ditt inlägg, finns möjlighet att ändra i det inom en halvtimme efter det är postat. Du kan också kontakta administratörerna (info@landgangen.se) för hjälp med att ändra eller radera dina inlägg.

Nya ämnen bör ges en korrekt rubrik, som tydligt anger vad ämnet handlar. Skriv ämnet i rätt avdelning. Kontrollera även så att det inte redan finns ämnen som behandlar exakt samma sak. Inlägg som är off topic i en diskussion bör undvikas. Landgångens administratörer kan vid behov flytta, dela, radera eller slå ihop ämnen/inlägg.

Tänk på att alla kanske inte delar just din åsikt, men det är ofta tack vare olika åsikter som en debatt uppstår. Även om du inte delar alla medlemmars åsikter, skall du visa respekt. Posta inget i ren ilska. Sprid inte heller förbehållslöst uppgifter och rykten som du själv inte är säker på.

Skriv inte med endast VERSALER. På Internet betyder det att man skriker. Undvik också av samma anledning alltför många ord med VERSALER. Detta gäller även rubriker.

En privat diskussion mellan medlemmar ska föras via personliga meddelanden, e-post, MSN eller liknande och inte i forumet.

Lägg gärna in länkar till andra webbplatser eller till någon bild som du vill visa. Bilden måste dock redan finnas utlagd på en hemsida. Observera att du inte får lägga ut bilder som du inte har tillstånd att visa (dina egna bilder eller personligt tillstånd från fotografen), till exempel från andra hemsidor och sociala medier. I dessa fall är det endast tillåtet att länka till den sida där bilderna finns.Regelbrott och åtgärder


Det är inte tillåtet med personangrepp, förtal, spekulationer om enskilda personer, stötande inlägg, nonsensinlägg, provokationer eller allmän "pajkastning". Det är självklart inte heller tillåtet med inlägg som bryter mot svensk lag, till exempel hets mot folkgrupp. Landgångens administratörer kan ändra eller radera inlägg samt bannlysa medlemmar som inte håller sig till reglerna utan att behöva motivera varför. Vid lagbrott kan det leda till rättsliga åtgärder. IP-adresser loggas alltid och kan utlämnas vid behov.

Det är inte tillåtet att kopiera in text eller bilder rakt av från andra hemsidor, till exempel tidningar. Det är ett brott mot upphovsrätten om man inte har fått tillstånd att göra detta. Länka istället till källan eller ange kortare textstycken som citat, självklart med källan angiven.

Om du inte uttalar dig för ett företags/organisations räkning, får du inte använda dess namn på ett sådant sätt att missförstånd kan uppstå.

Reklam för kommersiella produkter/tjänster är inte tillåtet, varken i inlägg eller i den personliga profilen/signaturen/pseudonymen.

För privata meddelanden (PM) gäller till stora delar samma regler som för diskussionsforumet. Det innebär bland annat att det inte är tillåtet att använda PM för att kränka andra medlemmar eller att göra reklam för en vara/tjänst om detta inte sker i en ömsesidig dialog. Även PM kan anmälas för granskning.

Du har möjlighet att själv anmäla inlägg för granskning om du anser att inlägget bryter mot reglerna. Möjligheten att anmäla inlägg för granskning får inte missbrukas. För att bibehålla en trevlig stämning och undvika tjafs, är det inte tillåtet att i forumet kritisera inläggs innehåll eller placering. Om du tycker att något inlägg bryter mot Landgångens regler, skall du alltså anmäla inlägget för granskning istället för att klaga på den som skrivit inlägget. Det är inte tillåtet att i diskussionsforumet kritisera administratörernas beslut.

Landgången är känt för att ha en trevlig stämning. Låt oss hjälpas åt så att det fortsätter så!


Detta forum är ett privat iordningställt forum för sjöfartsdiskussioner, där alla personer är välkomna att skriva. Alla får samtidigt respektera att det är ett privat forum, så det är inte FN-stadgat om det fria ordet. Forumet Landgången är en betaltjänst som kostar att ha öppet.

Hoppas att ni kommer att trivas!
Besättningen på Landgången.

334
Regler, information och hjälp / Kontakta besättningen
« skrivet: 04 maj 2017, 15:03:28  »
Om ni har någon fråga är ni välkomna att skicka ett personligt meddelande till någon av moderatorerna (Kim Viktor, Jessika, Stefan A) här på forumet eller skicka ett mejl till info@landgangen.se.

Ifall ni har en synpunkt på ett inlägg eller PM, klicka på anmäl till moderator och skriv en tydlig motivering. Normalt så svarar vi på anmälningarna. Moderatorn kommer att göra en bedömning av inlägget i fråga. Det hjälper alltså inte att anmäla flera gånger!

335
Instruktioner för att lägga in bilder

Spara din bild i formatet .gif eller .jpg (jpg-bilder är bäst till foto). Bitmapsbilder (.bmp) rekommenderas inte eftersom dessa inte går att se med alla datorer.
För över bilden till din hemsida eller annan plats på internet som du kan länka till. Har du ingen plats på internet att lägga upp bilder på finns det flera gratistjänster att välja mellan till exempel UploadIt, Photobucket, flickr eller MyPix.
Tänk på att vissa gratisservrar inte tillåter extern visning av bilder.

När du skriver ett inlägg så klickar på du bildikonen ovanför smileyssamlingen. Du får då fram en tagg.  Skriv in adressen till bilden mellan taggarna.


Om din bild är större än cirka 1200 px bred så kommer forumet automatiskt att förminska bilden till denna bredd vid visning. Om du vill att bilden trots allt skall kunna ses i naturlig storlek så kan du göra den klickbar, nedan finns ett exempel:Fungerar det inte, så kontakta oss för hjälp. Observera att du inte får lägga ut bilder som du inte har tillstånd att visa, till exempel från tidningars hemsidor eller sociala medier. Glöm inte att förhandsgranska ditt inlägg!


En länk till en trevlig sida, hur lägger jag in den då?


Klicka på ikonen med en kätting på. Du får då fram taggen. Skriv in adressen till hemsidan mellan taggarna. Sista alternativet använder du dig av om du vill snygga till långa länkar. 
Att lägga in en film från YouTube i inlägget

Vill du lägga in en YouTube-film trycker du på ikonen med YouTube-logotypen på. Du får då fram taggen
Kodstycke: [Välj]
[youtube] [/youtube]
Skriv in adressen till filmen mellan taggarna.Tänk på att alltid Förhandsgranska ditt inlägg innan du klickar på skicka!

Besättningen på Landgången

336
Regler, information och hjälp / Kopiering av bilder och text
« skrivet: 04 maj 2017, 14:56:54  »
Vi vill på förekommen anledning påminna om att det inte är tillåtet att kopiera bilder rakt av från andras hemsidor och klistra in på Landgången. Dels är det ett brott mot upphovsrätten, dels blir det en onödig belastning på hemsidorna ifråga. Lägg därför istället in en länk till den bild som ni vill visa, naturligtvis med en kompletterande text.

Ibland kan bilderna vara tagna från en hemsida där det är fritt fram att använda bilderna, men det är naturligtvis tidskrävande för oss att kontrollera varje gång. I så fall ska detta klart och tydligt anges i inlägget. Dessutom ska fotografens namn samt länk till hemsidan anges. Observera att detta även gäller Flickr! Det är inte fritt fram att kopiera bilder från Flickr hur som helst och klistra in på Landgången utan angivande av källa och fotograf. Dessutom kan bilder som ligger på Flickr faktiskt vara stulna från andra personers hemsidor.

Är ni osäkra kan ni alltid fråga här på forumet i avdelningen "Regler, information och hjälp" eller kontakta någon av administratörerna via PM eller mail (info@landgangen.se).

Tack för hjälpen!

Besättningen på Landgången.

Sidor: 1 ... 21 22 [23]