Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Penny

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 13
31
Färjor / SV: Dockningar Tallink Silja November 2018-februari 2019
« skrivet: 07 januari 2019, 07:17:47  »
Igår dockades Baltic Queen. Idag är det Star och Silja Symphony som dockas.


32
Reseberättelser / SV: Silja Serenade Dec-18
« skrivet: 28 december 2018, 22:12:25  »
Med tanke på att de inte är godkända för annan trafik.

Det är relativt enkelt att bygga om dem så att de blir godkända för annan trafik även om det naturligtvis kommer att kosta en slant.

Absolut, min fråga till Ronny är vem som gör det, Tallink eller den nya ägaren?


33
Reseberättelser / SV: Silja Serenade Dec-18
« skrivet: 28 december 2018, 21:58:32  »
Jag förstår ditt resonemang, men vart har du hört att Vdn själv inte är intresserad längre? Någon artikel, radio, tv inslag? Utan det låter det mest som dina egna spekulationer.

34
Reseberättelser / SV: Silja Serenade Dec-18
« skrivet: 27 december 2018, 20:32:49  »
Tankar?
Själv tror jag Tallinks hufvudägärna upprustat hela (med tanke på snart 30-åriga Siljasyrror) flottan för förjsäljning.

Blir det de nya ägarna som gör om promenaden, eller Tallink själva? Med tanke på att de inte är godkända för annan trafik. Jag tror inte att de säljs på många år. Det görs mycket reklam om dem. Innan Viking gör någonting så tror jag inte att Tallink har bråttom med att bygga nytt.

35
Reseberättelser / SV: En kryssning med Amorella
« skrivet: 27 december 2018, 20:28:20  »
Ja, det gäller att passa på att åka nu innan hon tas ur trafik. Håller med, en riktig pärla att åka med  :)

36
Reseberättelser / SV: Celebrity Reflection 7 nätter 2014
« skrivet: 27 december 2018, 20:26:52  »
Underbara bilder från Reflection, helt klart en trevlig fartygsklass som jag gärna reser med igen  :)

Tycker att Majesty ser väldigt rostig ut, upplever det på fler Royal fartyg.

Pensionärskuvösen är ljuvlig att slappa i. Enda nackdelen som jag ser med Solarium ombord på flera av kryssningsfartygen, är att de som inte badar/är ombytta till badkläder tar solstolar och lägger sig. Det leder till att platserna snabbt blir fulla. Det ä skönt att kunna lägga sig där en stund efter ett dopp i poolen.

Ombord på Rhapsody hade de tagit bort bubblorna i bubbelpoolen på grund av hälsorisker, inte på Eclipse. Förstod inte varför riktigt och varför de gör olika på fartygen?

37
Färjor / SV: Vikings nybygge till svenskarna.
« skrivet: 22 december 2018, 10:16:42  »
Totala antalet hytter blir 1121st och det inkluderar även hytter till besättning.Almaco levererar hyttmodulerna plus bygger köken.,
Allt enligt Ålandssjöfart.com

Här är artikeln i Ålands Sjöfart:
https://www.sjofart.ax/nyheter/almacos-hytter-vikingbygge

38
Reseberättelser / SV: En kryssning med Amorella
« skrivet: 21 december 2018, 18:35:27  »
Tack själv Trossen för uppskattningen  :)

På utresan åt vi mat i cafeterian, där man plockar maten och väger den. På hemvägen åt vi i Ellas. Förrättsbord till oss båda, dessertbord till mig. Förrättsbordet suveränt bra, efterrätsbordet helt okej. Orkade inte äta så mycket, men de hade en hjortronpaj som jag inte kunde motstå. Till huvudrätt för min del blev det pepparbiff med pommes, pepparsås och rödvinssås. Killen åt oxfilé. Frukosten i Good Garden, mycket bra!
Angående discot så var vi aldrig upp dit och tittade.

Denna hyttkategori ska vi försöka boka samtliga resor framöver, riktigt fin. Däremot, precis som du säger, så är det fortfarande 88 tals stil på den. Rosa inredning, litet och tyvärr luktade det lite avlopp.

39
Reseberättelser / SV: En kryssning med Amorella
« skrivet: 20 december 2018, 08:05:56  »
Trevligt med ett reportage från Amorella, hon kommer att saknas. Som det ser ut nu ska nybygget komma i trafik slutet 2020/ början av 2021.

Tack så mycket för uppskattningen  :) Ok, tack. Tyckte det kändes lite oklart. Då vet jag på ett ungefär hur jag ska planera mina sista resor med henne framöver  :)

40
Färjor / SV: Viking Cinderella, renovering på gång?
« skrivet: 20 december 2018, 08:03:52  »
Ja men jämför man med Taxfree SuperStore på Silja SymphonySerenade

Nackdelen med deras taxfree, är att när den är stängd så kan man inte passera från den ena en den till den andra på det däcket. Man måste göra det via promenaden istället. Det tycker jag inte blev så lyckat. I övrigt, bra butik.

41
Färjor / SV: Viking Cinderella, renovering på gång?
« skrivet: 14 december 2018, 21:58:07  »
Dockning 1 januari till och med 18 januari. Vet inte vad som ska göras ombord.

42
Reseberättelser / SV: Silja Serenade Dec-18
« skrivet: 14 december 2018, 21:56:19  »
Ja men allltså prisstrategin är ju rätt tydlig från Tallink Silja och det är att denna produkt är lite dyrare för det är mer moderna och uppfräschade kryssningsfartyg. Jag är dock tveksam att man kommer att hålla de här högre biljettpriserna som man nu har börjat med för konkurrensen är så hård mot Viking. Tror ni inte de kommer börja rabattera rejält igen i januari när d einte har folk på helsingsforsfartygen? De är inte roliga när gågatan gapar tom en blåsig kväll i januari-februari
Mycket riktigt har jag också märkt att både mat och dryck är dyrare på dem men samtidigt är gågatorna fina och en bättre upplevelse än exempelvis Amorella. Den är riktigt av en känsla av Stena Danica, dvs mer transport. Det är lite tråkigt när det börjar kosta som på land att dricka o äta på alla våra fina färjor.
Visserligen är Siljas taxfree billigare än Viking Lines för jag reste med Cinderella senaste helg och det var den dyraste taxfree butik jag har besökt. Ölen kostade som på land i princip.

Nja, Amorella är en trevlig kryssningsprodukt hon med. Lugnt ombord, fint fartyg, helt okej underhållning och trevlig personal. Likaså upplever jag det lugnt ombord på Silja till Helsingfors, trevliga kryssningsprodukter, fina fartyg. Amorella är ett bra liknande alternativ om man  inte vill eller kan åka 2 nätter. Priserna tänker jag inte så mycket på när jag väl unnar mig en resa.

43
Reseberättelser / SV: En kryssning med Amorella
« skrivet: 13 december 2018, 18:59:45  »
När är det hon tas ur trafik?

44
Reseberättelser / SV: Silja Serenade Dec-18
« skrivet: 13 december 2018, 18:58:55  »
Tackar för de bilderna, kul att se hur renoveringen blev. Utifrån dina bilder så tycker jag att det blev mycket lyckat  :)

När vi åkte med Amorella så satt det en familj i Ellas och klagade på att allt var så dyrt ombord, halvfabrikat, att de saknade enklare mat till ett billigare pris. Tänkte inte på det alls. Men utifrån ditt reportage med Serenade,  så vore en satsning i caféet kanske inte helt fel. Med fräscha sallader och smörgåsar till ett vettigt pris, eller varför inte en salladsbar som många av våra matbutiker iland har, där man plockar själv och priset sätts beroende på hur mycket mat man tar? Blir ett nytt koncept och en utveckling av det Viking har i exempelvis Amorellas cafeteria. Å hamburgare i grillen, ja bara att lägga dit  :)

45
Reseberättelser / SV: En kryssning med Amorella
« skrivet: 12 december 2018, 19:20:36  »
För att se samma hytt på M/S Isabelle, klicka på länken till min sida på Bilddagboken. Den resan gjordes 2013 till Riga.

http://dayviews.com/Fartygsbilder/2013/6

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 13