Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Penny

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 9
16
Färjor / SV: Vikings nybygge till svenskarna.
« skrivet: 09 oktober 2018, 15:31:09  »
En tanke som jag får är att: När nybygget kommer så blir det en nyhet och Viking kommer säkerligen att göra en massa reklam. Om de då har kvar Cinderella, som också är "svenskarnas" båt, blir det ju konkurrens mellan nybygget och Cinderella. Varför konkurrera ut dem mot varandra?

Kanske Cinderella in på Helsingfors och Amorella in på Tallinn (om hon inte säljs).

17
Kryssningsfartyg / SV: Norgekryssning
« skrivet: 25 september 2018, 20:29:13  »
Jag rekommenderar Serenade Of The Seas  den 9 Juni 2019. En 11- nätters kryssning . Har själv åkt till Norge med Serenade, dock är Stavanger och Flåm nya destinationer för mig. Ett trevligt, fint fartyg. Resan går endast en gång om året. Jag trivdes bra ombord. Dock var det mycket svenskar ombord. Gillar man sjögång så är hon även ett bra alternativ.

Mitt resereportage från min Norgeresa: http://dayviews.com/fartygsbilder/2015/6/
18
Pollarsnack / Hallonbåtsflyktingen
« skrivet: 06 september 2018, 19:26:19  »
Är en film som handlar om en finsk man som känner sig som en svensk. I filmen åker de finlandsbåt. Någon som vet vilken båt filmen är inspelad på?

19
Kryssningsfartyg / SV: Hur är sviten på Birka nu förtiden?
« skrivet: 03 september 2018, 18:09:16  »
Jag åkte nyligen med Birka och tycker att den nya tidtabellen är bra. Ingen underhållning på hemvägen, skönt att vara tillbaka i tid istället. I övrigt så upplevde jag henne som lite sunkig. Extremt dåligt städat ombord, framförallt i hytten. Ingen vidare underhållning på lördagskvällen. Skaldjursbuffen var bra men med ett minus för den frysta hummern.

20
Färjor / SV: Vikings nybygge till svenskarna.
« skrivet: 03 september 2018, 18:04:42  »
Låter bra, ska bli spännande! Dock så tycker jag att rotorseglen är enormt fula!!

Vid tidpunkten är min favorit hos Viking, Amorella, 33 år. Övriga fartyg:

Mariella 36 år, Cinderella 32 år, Gabriella 29 år, Xprs 13 år,  Rosella 40 år, Grace 8 år.

21
Reseberättelser / SV: Nordstjernen Svalbard
« skrivet: 31 augusti 2018, 21:40:18  »
Jag instämmer i hyllningskören, härligt reportage. Kul att se annorlunda bilder och fartyg  :)

22
Kryssningsfartyg / SV: Kryssningsfartyg i Stockholm 2018
« skrivet: 21 augusti 2018, 18:09:20  »
Spendour/ledgend kallades för visionklass men de var igentligen inte identiska systrar.
Det skiljde en hel del i layouten ombord. Likaså så var dom kortare och mindre än övriga i Visionklassen (jag åkte med både ledgend och splendour och har åkt med Vision och Rhapsody så har en del att jämföra med) /TT

Tack för info!  :)  Du har inga bilder från Legend och Splendour?

23
Kryssningsfartyg / SV: Kryssningsfartyg i Stockholm 2018
« skrivet: 20 augusti 2018, 17:02:00  »
Trevliga bilder, kul att få se gamla Splendour Of The Seas. Hade gärna velat kryssa med henne innan hon försvann från Royal Caribbean. En undran när jag ser Splendour vs Rhapsody, är om det finns någon speciell orsak till att Splendour har sin skorsten längre fram än Rhapsody som har sin skorsten längst bak? Vill även minnas att Legend hade den längre fram.

24
Tak for at du deler de fine billeder med os.  :D

Jeg syntes at Kotor ser dejlig og spændende ud, også fordi det ser ud som om, der ikke er så mange turister, som i f.eks. Dubrovnik (Der var ALT for mange, da vi besøgte byen. >:( )

Vi har aldrig rejst med RCCL, men "Rhapsody" ser rigtig hyggelig ud, og efter vi har været med "Norwegian Getaway" Vil jeg nok hellere med et skib i "Rhapsody's" størrelse, hvis vi skal cruise igen.

Fortsat god weekend  :)

Tack själv!  :) I Kotor var det endast Rhapsody som låg inne. Det var väldigt vackert där. Vi tyckte att det räckte med att endast gå av och titta i byn. Det fanns båtutflykter i hamnen, men de var så långa och vi blev lite oroliga att inte skulle komma tillbaka i tid. Tråkigt att det var så många som var i Dubrovnik som er, det är en fin stad. Vi var på en kryssningsmässa i våras med olika föreläsningar från olika rederier. MSC varnade oss från att kryssa i Juli då det är flest som åker och pga värmen. Vi upplevde dock inte värmen eller trängseln ombord/i land som något problem, fastän att vi hade det i åtanke när vi bokade resan. Jag kan varmt rekommendera Rhapsody eller hennes syster Vision som vi kryssat med tidigare. Lagom stora, inte så stor trängsel ombord och smidigt att gå av i de olika hamnarna. Tack för att du tog dig tid till att läsa och skriva, önskar även dig en trevlig helg! :)

25
Tack för fint reportage!

Tack själv för uppskattningen  :) Jag kan varmt rekommendera en tur från Southampton till Miami/Fort Lauderdale med Celebrity Silhouette som går i slutet på oktober, om du gillar att vara några dagar till havs men även se lite storstäder, Bermuda och Bahamas. Jag åkte själv på denna resa förra året med Celebrity Eclipse. En fin fartygsklass med bland annat en riktig gräsmatta och glasblåseri. Även Millenium klassen är fin. Är du aktiv och vill ha ett större utbud på aktiviteter så är Royal Carribean trevliga att kryssa med. Medelhavet är fint att kryssa i och inte så långt att åka till. Karibien med avgångshamn SanJuan är väldigt fint att besöka. Både Medelhavet och Karibien har riktigt fint vatten.

26
Tack Kim Viktor och TT för uppskattningen  :)

Det var våran första Medelhavskryssning, och vi uppskattade den väldigt mycket. En av de större fördelarna var att det inte var så långt att flyga, samt att det endast var +1 timme i tidsskillnad som max. Santorini var våran favoritdestination denna resa. Underbar ö.

27
Hej allesammans! I somras åkte jag på en 7- nätters kryssning med Rhapsody Of The Seas i östra Medelhavet. I nedan länk på min sida på bilddagboken har jag laddat upp 70 bilder med beskrivningar från resan och vad vi tyckte om den. På grund av tekniska problem nu innan jag delar med mig av bilderna får ni klicka på den första länken för att se början av reportaget. När en bild av Norwegian Star dyker upp låser sig reportaget och det går inte att bläddra vidare. Klicka då på länk 2 så kommer sista sidan av reportaget upp. Ni får välja att läsa i fel ordning eller bläddra bakåt till bilden med Norwegian Star, och från den bilden bläddra framåt igen. Jag beklagar det tekniska och hoppas att det inte hindrar er från att ta del av mitt äventyr  :)

http://dayviews.com/fartygsbilder/526413542/

http://dayviews.com/fartygsbilder/526414275/


28
Färjor / SV: Hur är m/s Mariella
« skrivet: 11 juli 2018, 18:08:57  »
Upplevs fartyget som är byggd 1985 fortfarande som fräscht?

Nix. Nu har jag visserligen inte åkt henne på 8 år, men riktigt sunkig. Luktade rejält illa ombord. Personalen otrevlig. Inte ett förstahands alternativ för mig.

Hur var din resa?  :)

29
Reseberättelser / SV: Silja till Helsingfors 1991 vs 2018
« skrivet: 11 juli 2018, 18:03:32  »
Härliga bilder på Östersjöns och Finlands bästa färjor!

Nja Color Fantasy och Color Magic är nog ett strå vassare av de färjor som trafikerar Östersjön.

Jag räknade dem som går från Stockholm. Alltid förstahands alternativet. Visst är Color Fantasy/Magic också fina, mer likt kryssningsfsrtygen hos Royal Caribbean. Det jag saknar hos Color Line är att lyssna på en orkester på kvällen, blir lite segt utan den i mitt tycke. Middagen i aktern tycker jag kan jämföras med Birka. Snålt med mat på tallriken och dyrt med tanke på hur lite mat man får. Däremot, är Color Line middagsbuffe helt suverän! Bättre än Siljas och lyxigare!

30
Kryssningsfartyg / SV: NCL design forslag
« skrivet: 04 juli 2018, 17:38:19  »
Ingen vacker skapelse utvändigt utifrån mitt tycke.

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 9