Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - kapstans

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 24
16
Övrig sjöfart / SV: Tórshavn: Havnaútbyggingin verður dýrari enn ætlað
« skrivet: 07 november 2018, 12:09:11  »
Men nu skriver du ju utmärkt svenska, tidigare skrev du ju enkom på svenska. Mest för att underlätta för alla andra, det handlar inte om att vara svensklärare. Självklart är det ju i slutänden upp till dig själv.

17
Övrig sjöfart / SV: Tórshavn: Havnaútbyggingin verður dýrari enn ætlað
« skrivet: 07 november 2018, 01:01:39  »
Ärligt talat så är väl svenska att föredra på i svenskt forum om vederbörande behärskar språket. Det blir ju lite jobbigt i längden att läsa så mycket på norska. Däremot är det någon som är norrman, dansk eller liknande så självklart accepterar vi det med. Min färöiska är är faktiskt sämre än min norska.

18
Pollarsnack / SV: Vad kostar biljetten?
« skrivet: 31 oktober 2018, 20:35:03  »
Ja alltfler har faktiskt alternativet online med "handla som oregistrerad gäst", kanske något att satsa på för att möta fler kundgruppers krav.

19
Pollarsnack / SV: Vad kostar biljetten?
« skrivet: 30 oktober 2018, 22:35:17  »
De här medlemsfunktionerna/kundklubb etc finns ju för att skapa en relation med kunden. De får din mail och vips får du erbjudanden. Det finns ju i stort sett inom alla verksamheter idag. Samtidigt så kanske man tjänar på det i längden då kunden av bekvämlighetsskäl återkommer till det bolag där man redan är registrerad i.

20
Kryssningsfartyg / SV: Lyxkryssningsmarknaden upp med 139% till 2027!
« skrivet: 30 oktober 2018, 01:16:50  »
Alla segment har ett tak, det gäller bara att man inte slår i det.

21
Pollarsnack / SV: IMO och det internationella svaveldirektivet
« skrivet: 28 oktober 2018, 02:10:52  »
Ja det är intressant, den som lever får se... Det finns förstås krafter som till varje pris vill skjuta upp det här regelverket. Samtidigt har man ju sett exempel på andra beslut där lösningen inte finns färdig vilket kanske inte alltid är toppen. Man får väl se det som en utmaning.

22
Pollarsnack / SV: Vad kostar biljetten?
« skrivet: 27 oktober 2018, 14:50:37  »
Iofs kan man ju konstatera att den trafik vi talar om här bedrivs inom SECA området och då kan man ju som rederi inte välja bort att köra på miljövänligt bränsle alt ha scrubber eller liknande. Men priset för det bränslet kan förstås variera över tid.
Andra avgifter kan vara kopplade till farleds/hamnavgifter eller liknande, då är det ju ett tillägg som egentligen inte hamnar i rederiets ficka utan någon annans.
Så det kan finnas fog för olika tillägg men givetvis skall det framgå till konsumenten.
Däremot bokningasavgifter för onlinebokning känns kanske "så där" medan personlig service kan motivera ett tillägg.

23
Pollarsnack / SV: Vad kostar biljetten?
« skrivet: 26 oktober 2018, 20:41:35  »
Det handlar ju om marknadsföring, det gäller att få dig på kroken. Lockpriser. Egentligen inte konstigare än att livsmedelsbutiken har lockvaror eftersom man vet att kunden inte enkom köper den varan. Den lönsamma biten för färjan ligger vanligen i godset och paxen är grädden på moset. Men visst synar man tillbud i sömmarna så dyker det ju vanligen upp en uppsjö tillägg. Avgifter och tillägg kan vara kostnader som går till en extern part, därtill variera över tid.

24
Färjor / SV: Stena Jutlandica pa eldrift
« skrivet: 20 oktober 2018, 14:21:08  »
Jag tycker det är kanonbra av Stena med den här typen av satsning, skall bli kul att följa över tid.

25
Lastfartyg / SV: Sirius flaggar in hela flottan
« skrivet: 15 oktober 2018, 16:44:33  »
Ja men det är väl bra då blir det en win-win där alla blir vinnare.

26
Pollarsnack / SV: Stena line kontantfri=bojkott!
« skrivet: 11 oktober 2018, 22:08:43  »
Jag ser egentligen bara en beredskapsnytta i kontanterna i händelse av något och vill vi ha kontanter kvar ja då bör vi som konsumenter nyttja kontanter, använda en bankomat gång till annan . Det kontantlösa sammhället är ju egentligen bara en anpassning till vårt nya beteendemönster.
Jag måste hålla med att ibland tror jag vi skulle kunna lära lite av de franska bönderna när besluten blir alltför tokiga där uppe i Stockholm.

27
Övrig sjöfart / SV: Skeppstunneln i Stad, Norge
« skrivet: 09 oktober 2018, 17:22:17  »
Jag såg det där. Tyvärr faller ofta sådana storslagna projekt förr eller senare. I det här fallet blev det senare eftersom den processen pågått i en del år.

28
Pollarsnack / SV: Stena line kontantfri=bojkott!
« skrivet: 07 oktober 2018, 14:32:04  »
Alltså det kommer ju mer och mer det här med kontantfritt, noterade även att IKEA hade sådan åtgärd på gång. Det blir ju säkrare för personalen när man inte hanterar kontanter, billigare för företagen som slipper samma nivå av hantering och säkerhetskostnader. Samtidigt är det väl som så att vi i allmänhet använder mindre kontanter.
Jag ser väl inget fel i att Stena följer tidens utveckling.

Däremot är det oroande av andra skäl att kontanthanteringen minskar. Jag tror att just kontanter är en nödvändighet och något som behövs i händelse av en kris. Vad händer den dag någon hackar banksystemen? Elektroniken havererar, naturkatastrof eller liknande som slår ut systemen. Då behövs kontanterna.

29
Pollarsnack / SV: Haller Landgangen pa att do?
« skrivet: 06 oktober 2018, 02:09:39  »
Det är ju naturligtvis upp till var och en att avgöra var man är aktiv. Spridningen på FB är ju enorm jämfört andra medium. Men som sagt det passar inte alla.

30
Pollarsnack / SV: Haller Landgangen pa att do?
« skrivet: 05 oktober 2018, 00:00:17  »
Det ena utesluter inte det andra. Det är två olika format. Flera av oss är aktiva i både FB och här. FB kan egentligen aldrig helt ersätta ett klassiskt forum. Det finns fördelar med Landgången när det kommer till dialogföring/följd etc. Men det är klart att FB har fn ett övertag eftersom du samtidigt kan ha koll på övriga frågor av intresse för dig. Därtill finns ju andra plattformar också men de är långt ifrån samma sak.

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 24