Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - kapstans

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 23
16
Lastfartyg / SV: Sirius flaggar in hela flottan
« skrivet: 15 oktober 2018, 16:44:33  »
Ja men det är väl bra då blir det en win-win där alla blir vinnare.

17
Pollarsnack / SV: Stena line kontantfri=bojkott!
« skrivet: 11 oktober 2018, 22:08:43  »
Jag ser egentligen bara en beredskapsnytta i kontanterna i händelse av något och vill vi ha kontanter kvar ja då bör vi som konsumenter nyttja kontanter, använda en bankomat gång till annan . Det kontantlösa sammhället är ju egentligen bara en anpassning till vårt nya beteendemönster.
Jag måste hålla med att ibland tror jag vi skulle kunna lära lite av de franska bönderna när besluten blir alltför tokiga där uppe i Stockholm.

18
Övrig sjöfart / SV: Skeppstunneln i Stad, Norge
« skrivet: 09 oktober 2018, 17:22:17  »
Jag såg det där. Tyvärr faller ofta sådana storslagna projekt förr eller senare. I det här fallet blev det senare eftersom den processen pågått i en del år.

19
Pollarsnack / SV: Stena line kontantfri=bojkott!
« skrivet: 07 oktober 2018, 14:32:04  »
Alltså det kommer ju mer och mer det här med kontantfritt, noterade även att IKEA hade sådan åtgärd på gång. Det blir ju säkrare för personalen när man inte hanterar kontanter, billigare för företagen som slipper samma nivå av hantering och säkerhetskostnader. Samtidigt är det väl som så att vi i allmänhet använder mindre kontanter.
Jag ser väl inget fel i att Stena följer tidens utveckling.

Däremot är det oroande av andra skäl att kontanthanteringen minskar. Jag tror att just kontanter är en nödvändighet och något som behövs i händelse av en kris. Vad händer den dag någon hackar banksystemen? Elektroniken havererar, naturkatastrof eller liknande som slår ut systemen. Då behövs kontanterna.

20
Pollarsnack / SV: Haller Landgangen pa att do?
« skrivet: 06 oktober 2018, 02:09:39  »
Det är ju naturligtvis upp till var och en att avgöra var man är aktiv. Spridningen på FB är ju enorm jämfört andra medium. Men som sagt det passar inte alla.

21
Pollarsnack / SV: Haller Landgangen pa att do?
« skrivet: 05 oktober 2018, 00:00:17  »
Det ena utesluter inte det andra. Det är två olika format. Flera av oss är aktiva i både FB och här. FB kan egentligen aldrig helt ersätta ett klassiskt forum. Det finns fördelar med Landgången när det kommer till dialogföring/följd etc. Men det är klart att FB har fn ett övertag eftersom du samtidigt kan ha koll på övriga frågor av intresse för dig. Därtill finns ju andra plattformar också men de är långt ifrån samma sak.

22
Pollarsnack / SV: Maritimt språkbruk.
« skrivet: 30 september 2018, 15:40:01  »
Hamnknarr är väl en annan benämning på det samma.

23
Övrig sjöfart / SV: Lyft för Tonnageskatten ?
« skrivet: 28 september 2018, 20:20:24  »
En svensk flagg är viktig att värna. Det är klart att vi skall ha svenska fartyg på samma grunder som det finns norska fartyg, danska fartyg eller vad det nu må vara. Jag menar att svenskarna är lika betjänta av egna fartyg under egen flagg som våra grannländer är.  Det finns reglerat hur TAP skall se ut. 75% gäller med 25% svenska jobb inom resp avtalsområde. Det här är ju då den svenska modellen för att säkra och på sikt bygga upp fler jobb. Man kan liksom inte se tillbaka på tider som varit utan detta är ett format som fungerar idag med dagens förutsättningar. Eftersom jobben växer till från extremt låga nivåer kan det upplevas som inget sker, men med tiden och bättrade förutsättningar tillkommer fler.

24
Övrig sjöfart / SV: Lyft för Tonnageskatten ?
« skrivet: 26 september 2018, 00:57:59  »
Alltså ge det tid. Visst man har tagit fram ett tonnageskatteystem ett system som passar en del andra inte. Det systemet behöver vissa justeringar för att bli bra. Det kommer. 1% minskningen av sjöfartsstöden är helt oacceptabelt men även det är något som faller under justeringar.

Vad som däremot är positivt är att glappet mellan näring och politik minskat de senaste åren och att fler politiker från de olika partierna visar ett större intresse och engagemang, det säkrar ju framtiden. Likaså att sjöfarten agerar som en gemensam röst är också något positivt.

Sedan vill jag egentligen inte kommentera enskilda rederiers beslut om flagg, det är ju något som är starkt kopplat till det enskilda rederiets ekonomiska och praktiska verklighet. Det kan finnas många och goda skäl till att man väljer än det ena än det andra.

Först på agendan står förstås att bilda en regering men tror inte att det påverkar värst mycket takten på förändringar inom sjöfartsområdet, inte mer än andra frågor. Dessa frågorna är att ses som en process, en process som tar lite tid. Vi får ju inte glömma bort att det var inte värst länge sedan Sverige halkat rejält bakom andra stater och att bygga något för framtiden är inte gjort över en natt.

25
Övrig sjöfart / SV: Lyft för Tonnageskatten ?
« skrivet: 22 september 2018, 23:04:31  »
Ge det lite tid helt enkelt samt korrigeringar för att passa fler så kommer nog de positiva effekterna på lite sikt.

26
Färjor / SV: Brann ombord El Venizelos
« skrivet: 31 augusti 2018, 16:24:54  »
Norman Atlantic har legat kvar under tiden då utredningen pågått, den skall dock vara avslutad i år så det är nog bara en tidsfråga.

27
Lastfartyg / SV: Atlantic
« skrivet: 24 augusti 2018, 00:59:34  »
Den rapporten är en synnerligen trist läsning. Mycket som var som det inte skall vara på den båten. Ännu en gång det här med tvåvaktssystemet och tröttheten kopplad till arbetstid.

28
Kryssningsfartyg / SV: Kvinna föll från Norwegian Star
« skrivet: 22 augusti 2018, 11:50:40  »
Fantastiskt att man lyckas rädda liv. Den engelska artikeln är ju rent snaskig på gräns mot integritetskränkande. Orsaken till fallet är ju egentligen ointressant men mer intressant att man löser situationen.

29
Pollarsnack / SV: Passkontroll Sverige Finland?
« skrivet: 19 augusti 2018, 21:38:09  »
Kehinde jag återger bara det svenska UD/ambassaden i Helsinki uppger.

30
Pollarsnack / SV: Passkontroll Sverige Finland?
« skrivet: 17 augusti 2018, 18:29:52  »
Aha tack ;)

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 23