Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Robert Brink

Sidor: [1] 2 3 ... 51
1
Färjor / SV: M/S Visborg
« skrivet: 23 mars 2019, 11:10:21  »
Jag förstår inte riktigt hur man resonerar när man har en serveringsyta som rymmer mindre än 20% av passagerarna.
Vill folk verkligen sitta som i ett flygplan, låt vara att utrymmena är betydligt mer spatiösa?
Jag tror att många skulle vilja sitta mer så man kan umgås med sitt ressällskap vid bord och vanliga fåtöljer och soffor.
Är det bara jag som tänker så?

/ Marre

Nej, jag tänker likadant.

Jo, det kommer bilder från Kvarnholmen... 😉

//R

2
Färjor / SV: M/S Visborg
« skrivet: 22 mars 2019, 13:30:47  »
Tack för reportaget Kim.

//R

3
Färjor / Grekiska ELLI T till Seajets?
« skrivet: 17 mars 2019, 07:55:13  »
Läste precis att grekiska färjan ELLI T som legat med maskinskada en lägre tid, har börjat reparerats, ska tydligen till Seajet med namnet Olympus.

Med reservation för faktafel, då det var Googletranslate som översatte grekiskan... :)

//R

4
Kryssningsfartyg / SV: Ny FB grupp
« skrivet: 15 mars 2019, 11:37:50  »
Låter som ett mycket trevligt initiativ  av Holger!  :)

Hoppas på ett aktivt forum med många blandade inlägg och ett kärt återseende med medlemmar härifrån. Är tanken att det ska vara ett gratis medlemskap även på denna sida, med möjlighet att bidra för de som vill?

Verkligen kul att det blir ett forum kvar. Hoppas bara fler hittar dit, många som slutat skriva här. Vi får nog ge nya forumet lite tid, tar tid för alla att hitta dit, och att även få igång inlägg. Har registrerat mig under mitt namn, kanske skulle skaffat något flummigt alias...
Men får se när jag har tid att lägga ut lite reportage, har precis lagt upp flera repriser här efter kraschen, och det tar sin tid att lägga ut reportage.

//R

5
Färjor / SV: Apollo 1970.
« skrivet: 13 mars 2019, 11:30:55  »
Här en film i bra kvalité från henne.

https://www.youtube.com/watch?v=su0X1Fc_mpo

//R

6
Färjor / SV: Apollo 1970.
« skrivet: 12 mars 2019, 10:11:01  »
Finns flera videoklipp i bra kvalité från resor med henne, och hon ser verkligen inte ut att vara i bra skick utvändigt.

//R

7
Fast nu på sista tiden, har det inte ens varit mycket snack om finlandsfärjor, eller bilder på dessa i forumet. Resereportage finns redan som rubrik, så dom behöver man inte titta på om man inte vill. Personligen så gillar jag blandning, jag tycker reportage med utvalda bilder och bildtexter är intressanta. Jag kanske däremot inte var särskilt förtjust i en massa bilder utan texter eller någon tanke bakom.
Däremot sedan Landgången kom tillbaka efter kraschen, så har det inte varit många reportage om kryssningar längre, varken i text eller bild.
Något som också minskade, var diskussioner i reportagen, jag försökte ibland ställa lite frågor i mina reportage, men ingen svarade...

En stor nackdel med Cruise Critic är att användarna där ofta citerar bilderna när dom ska svara. Tycker det är ofta man får skrolla förbi samma bilder om och om igen vilket är irriterande.

Men hoppas verkligen på något forum liknande Landgången i framtiden, för FB blir absolut ingen ersättare, det är en helt annan grej.

//R

8
Lastfartyg / SV: Några fler bilder från Halmstad
« skrivet: 04 mars 2019, 22:56:24  »
Åter ingen tack för bilderna och texterna med info om last osv. :)

//R

9
Kryssningsfartyg / SV: Ny FB grupp
« skrivet: 01 mars 2019, 12:43:29  »
Just en grupp på FB för kryssningsfartyg och allt runt omkring kan nog behövas, men det gäller ju att det inte bara blir samma individer som redan hänger i dom andra grupperna.
Däremot tycker jag att dom två grupperna "färjor och fartyg från hela världen" och "Landgången" går in helt i varandra, just nu får jag ofta samma bilder i mitt flöde bara för att dom är utlagda i båda. 

Sen som jag skrivit tidigare, FB i nuvarande utformning fungerar bra för att enkelt lägga ut bilder(numera även i fullformat), men är ju helt värdelöst som diskussionsforum.

Jag tror mer att en ny "Landgången" behövs, där man kanske ska försöka skapa ett riktigt bra forum för kryssningar, inte bara fartygen, lite som Cruise Critic. Sen förstås även en del för färjor och andra fartyg. Namnet borde förstås i framtiden inte vara Landgången, det är egentligen ett ganska konstigt namn...

//R

10
Reseberättelser / SV: Planerade resor 2019
« skrivet: 28 februari 2019, 19:02:48  »
Det enda som finns planerat i nuläget för mig, är en kryssning med nyrenoverade CELEBRITY EQUINOX i Oktober. Men vem vet, det hinner säkert dyka upp något mera. :)

//R

11
Reseberättelser / SV: Litauenresa med en prinsessa
« skrivet: 28 februari 2019, 19:00:50  »
Trevligt Kim! :)

Tur du fick åka henne åt ena hållet i alla fall.  Jag planerade ihop med en vän att också ta en tur, men dels så fick vi inte ihop någon passande helg, sen blev jag inte klok på DFDS bokningssida.
Det var fullbokat, det var konstiga priser, det var konstiga tider, det var oklart vilket fartyg som skulle gå osv.

Hur var beläggningen totalt ombord? För jag fick ofta upp att det inte fanns hytter när jag spanade på olika datum. Men om man mest tar frakt, så kan ju inte bristen på hytter förklaras, eller var det mycket bilar?
Eller kör man med mindre passagerare på grund av mindre bemanning ombord kanske? Mycket var ju stängt, så det borde varit färre som jobbade ombord.

//R

12
Men det här var inget roligt besked! Men bara att gilla läget tyvärr... Forum har en klar fördel jämfört med tex FB, men det är inte bara Landgången som mer och mer börjar gå lite på tomgång. Tycker även att systerforumen Bussnack och Skärgårdsbåtar tappat i antalet skribenter och diskussioner.
Förstår er som jobbat med forumet att ni inte har tiden och orken kvar.

FB kan liksom inte riktigt ersätta ett forum, som många skriver bla för att man kan vara mer anonym här vilket passar dom som kanske jobbar i branschen.
Sen har ju många redan nämnt nackdelarna med FB, tex alla bittra gamla sjömän som måste in i inlägg av princip och bara berätta hur bra det var förr och hur fula dagens fartyg är...
Sen ramlar inlägg mycket snabbare neråt i FB än på ett forum, bilder är enklare att lägga ut men att göra ett resereportage tycker jag är sämre på FB.

Faktiskt riktigt ledsamt att Landgången upphör och något som nästan kommer som en chock för mig.

Tack till er alla genom åren som bidragit med åsikter, kunskap, bilder humör, frågor mm. :)

//R

13
Färjor / SV: Birka årets rederi
« skrivet: 21 februari 2019, 10:57:21  »
Dock så måste Birka skärpa till sig en hel del med sina restauranger. Är inte ok att tränga ihop folk när det är lite folk, är inte ok att placera olika sällskap vid samma bord som inte känner varandra. Något som kryssningsrederierna i stort sett slutat med.

Dessutom känns deras sittningar även i Ala Carte lite uråldrigt, där skulle man kunna ha ett mera flexibelt system som krogar iland har.

//R

14
Kryssningsfartyg / SV: 6:e Oasis klass fartyg
« skrivet: 19 februari 2019, 18:28:13  »
Kan bara instämma med tokerier...
Och vem vill ha dessa bjässar när dom börjar bli till åren?

//R

15
Färjor / SV: Birger Jarl såld?
« skrivet: 12 februari 2019, 20:01:04  »
Privata kryssningar?

Är det för att hon är klassad som Fritidsskepp?

//R

Sidor: [1] 2 3 ... 51