Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - JanGbg

Sidor: [1] 2
1
Färjor / SV: Stormen Alfrida
« skrivet: 03 januari 2019, 19:01:32  »
Intressant att det kan uppstå så stora vågor som 9,5 meter på Bottenhavet och Ålands hav hade en våg upp till 14 m. Men det var väl precis nordlig vind ända från Bottenviken och neråt och att havet varit i gungning i några dagar tidigare vilket gav dessa förutsättningar. Men Silja Serenade tog sig över från Stockholm till Helsingfors i förrgår (ankomst idag). Såg att den i natt kunde gå in till Mariehamn på väg tillbaka mot Stockholm och lämna av de passagerarna som inte kunde gå av där natten innan.
Här en bra artikel från eminenta Yle där kaptenen på Silja Serenade intervjuas;

https://svenska.yle.fi/artikel/2019/01/02/silja-serenades-kapten-niklas-nordlund-om-stormnatten-till-havs-det-har-var-nog

2
Färjor / SV: Viking Cinderella, renovering på gång?
« skrivet: 16 december 2018, 19:38:14  »
Ja men jämför man med Taxfree SuperStore på Silja SymphonySerenade är Cinderella taxfree liten, och golvet var slitet, även Silja Europa och Baltic Princess har fina butiker.

3
Färjor / SV: Viking Cinderella, renovering på gång?
« skrivet: 14 december 2018, 22:32:25  »
Tack, då är de ju riktigt snart :). Låter som teknisk översyn då också, i torrdocka. Blir spännande att se om de gör något interiört också. Fick julklapp idag från Viking Line som säkerligen många ni andra så har redan bokat in en ny kryssning. Givetvis med ett tillägg för en bättre hytt.

4
Färjor / Viking Cinderella, renovering på gång?
« skrivet: 14 december 2018, 21:49:34  »
Jag reste senaste helg med M/S Viking Cinderella, det var med spänd förväntan jag tog 53:an från Götgatan/Medborgarplatsen ner till hamnen, eftersom jag alltid tycker man har så roligt på detta fartyg. Det var också roligt. Men också enormt med folk. Hörde att det var nästintill slutsålt, dvs 2500 pass. De hade haft fullt nästan hela veckan, så julbordskryssningarna i år med julbord från svenska kocklandslaget är en formidabel succé för de här kryssningarna.
Det jag dock märkte är att fartyget inte riktigt håller den klass som den har gjort tidigare. Maten och personalen var bra, och även underhållningen och nattklubben Etage var större och lockade många. Men mer miljön ombord i gångar och trappuppgångar var rätt så slitna. Även taxfree butiken var faktiskt rätt liten. Den tidigare vackra vinterträdgården på däck 11 var öde och används väl bara vid konferenser. Tycker cinderella skulle kunna kännas mer ny än vad den gör, eftersom den är Viking Lines flaggskepp från Sverige. Visserligen Viking Grace men den har ju aldrig gått en attraktiv avgångstid.
Vet någon om en renovering av Cinderella är på gång?

5
Reseberättelser / SV: Silja Serenade Dec-18
« skrivet: 14 december 2018, 21:40:22  »
Ja men allltså prisstrategin är ju rätt tydlig från Tallink Silja och det är att denna produkt är lite dyrare för det är mer moderna och uppfräschade kryssningsfartyg. Jag är dock tveksam att man kommer att hålla de här högre biljettpriserna som man nu har börjat med för konkurrensen är så hård mot Viking. Tror ni inte de kommer börja rabattera rejält igen i januari när d einte har folk på helsingsforsfartygen? De är inte roliga när gågatan gapar tom en blåsig kväll i januari-februari
Mycket riktigt har jag också märkt att både mat och dryck är dyrare på dem men samtidigt är gågatorna fina och en bättre upplevelse än exempelvis Amorella. Den är riktigt av en känsla av Stena Danica, dvs mer transport. Det är lite tråkigt när det börjar kosta som på land att dricka o äta på alla våra fina färjor.
Visserligen är Siljas taxfree billigare än Viking Lines för jag reste med Cinderella senaste helg och det var den dyraste taxfree butik jag har besökt. Ölen kostade som på land i princip.

6
Färjor / SV: Lastbil välte på Wasa Express
« skrivet: 29 november 2018, 16:52:35  »
Alltid tråkigt med följderna av höststormar. Men egentligen är det inget extremt ovanligt för det lär nog ha hänt flera gånger förut. Bl a på Casino express (Fennia) på samma rutt utanför Holmsund år 2004.  Det kan bli stora vågor när de kommer sydväst ifrån. Men känns som Wasa Line skött denna incident utomordentligt bra med bra kommunikation till media och tydlighet vad som hände samt att folk fått hotell och mat och får resa imorgon istället.
Väntar bara på att Aftonbladet basunerar ut detta på sin förstasida. Men de har väl ingen journalist längre där uppe.

7
Reseberättelser / SV: Silja till Helsingfors 1991 vs 2018
« skrivet: 10 juli 2018, 18:26:27  »
Fantastiska bilder! Älskar fartygen och det slår en hur moderna de fortfarande upplevs. Måste vara de bästa färjor som, någonsin har byggts för Finlandstrafiken! Eller överhuvudtaget somn kryssningsfartyg. De är ju rätt unika.

8
Färjor / Hur är m/s Mariella
« skrivet: 10 juli 2018, 18:23:51  »
Jag ska resa till Finland i nästa vecka i den sköna sommarvärmen :D. Blir Åbo dit med Silja Galaxy och tåg från Åbo hamn och upp till Vasa. Sen blir returresan att göra en reguljär resa Helsingfors- Stockholm med m/s Mariella. Har alltid valt TallinkSilja, men denna gång låg priset med Silja Serenade på 1250:- trots Clubone och Mariella med motsvarande hytt 550:- med Viking Club rabatt. Så det blir att prova Mariella för första gången och det är ju inte heller fel ;). Någon som ätit i Food Garden, är det bättre än Viking Buffé ?
Något annat att tänka på ombord på trotjänaren Mariella som är värt att prova? Upplevs fartyget som är byggd 1985 fortfarande som fräscht?

9
Färjor / SV: stena danica på dock i landskrona
« skrivet: 14 mars 2018, 20:20:44  »
Ska åka med henne på lördag och se ombyggnaden och ta några kalla öl :)

10
Färjor / SV: Baltic Princess försenad från varvet
« skrivet: 14 mars 2018, 19:15:44  »
Men är det en följdskada för att de bytte växlar? Tänker att det borde ju de kollat innan de satte henne i trafik igen :-\. Den ska ju inte droppa olja hursomhelst på de sättet.
Ansvarsförsäkring hos varvet?

11
Färjor / SV: Baltic Princess försenad från varvet
« skrivet: 14 mars 2018, 11:31:16  »
Ojoj, inte bra för TallinkSilja att ha henne ur trafik ytterligare. Det kommer ge stora ekonomiska påverkningar när hon är borta så stor del av mars månad som ju är en bra månad för frakten också och snart är det påsk... får se om hon kommer i trafik på söndag 18/3. Det känns ju som att ett stort arbete behöver göras för att få ur växellådorna på 50 ton styck och rätta till dem. Märkligt att det inte gjordes många provkörningar med henne innan hon lämnade varvsområdet!
Blir bra tryck på Galaxy då och även för Viking Lines kvällsavgångar från Stockholm som får ta mycket frakt samt även Wasa Line :)

12
Reseberättelser / SV: Hmm, har också åkt Gabriella till Åbo.
« skrivet: 07 februari 2018, 15:23:37  »
Tack, då kommer jag inte välja Gabriella eller Mariella. Jag har rest med Gabriella tidigare och tyckte den var tråkig och då har inget förändrats. Jag tycker Tallink Silja erbjuder en helt annan kryssningsupplevelse. Viking känns mer som transport. Lite som Stena Line. :D

13
Färjor / SV: Första kryssningen för året, restaurangtips Symphony/Serenade
« skrivet: 07 februari 2018, 15:09:21  »
Tackar för alla bra restaurangtips :) Det lutar åt El Capitán och Happy Lobster. Kött på ditresan och fisk på hemresan. Det är synd inte Maxim på däck 6 finns kvar. Den tyckte jag var en höjdare. Men annars gillar jag mixen av restaurangutbud ombord på Serenade/Symphony.
Någon som vet vilket av fartygen som har det franska kafét akterut istället för sushi restaurangen?

14
Färjor / Första kryssningen för året, restaurangtips Symphony/Serenade
« skrivet: 04 februari 2018, 21:30:50  »
Snart är det dags för mig att inviga färjeåret 2018 :). Första kryssningen för året blir med Silja Serenade om två veckor till Helsingfors.
Tänkte på restauranger, vilken är den bästa för en middag? Drivs restaurangerna privat eller av Silja Line?

-Därefter ska jag prova Stena Danica en lördag i mars till Fredrikshavn.
-Påskhelgen Birka och i april
-Viking Cinderella.
-Maj blir en kryssning på nytt för att prova Gabriella den här gången och Clarion i Helsingfors.
-I sommar blir det en resa Stockholm Åbo med Galaxy och
-Vasa Umeå med Wasa Express.
-Samt en annan resa, en kort SAS- flygning till Helsingfors och därefter prova Silja Europa till Tallinn tur och retur.  Ska bli riktigt roligt!

15
Färjor / SV: TV3 Sverige och Viking Cinderella i samarbete!
« skrivet: 04 februari 2018, 21:24:22  »
Ja verkligen som att sätta fart på färjan Håkan igen ;)
De skulle fortsatt då och byggt vidare på konceptet med Färjan. För tittare hade de ju. Det här blir jag mer tveksam till då jag tror att de här med stilomvandling inte riktigt passar med Cinderella.. visst det är ett fint fartyg men den lockar ju ändå alla möjliga passagerare och oftast för att dricka.

Sidor: [1] 2