Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - kalle-sand

Sidor: [1] 2 3 ... 11
1
Reseberättelser / SV: Tysklandsresa med Stena Scandinavica
« skrivet: 11 juli 2018, 20:32:59  »
Kan inte låta bli att ändå tycka att det är trist att Kiel linjen växlats ned så enormt på passagerarsidan ur kryssningssynpunkt. Konferens sektorn tex måste mer eller mindre vara helt död numer? Och shoppingen i Tyskland är väll ändå ännu ganska luktrativ? Hur det ser ut med arrangerade resor vet jag inte, men svårt att se den nuvarande prisbilden egentligen vara så attraktivt för det heller. Men absolut ett lyft för både yrkes och reguljärtrafik förstås. Tiderna ändras, förutsättningarna likväl. Men nostalgiska minnen av stordagarna minns jag i vart fall när man gled med fd Germanica/Scandinavica under Göta Älv och undrade o skorstenen skulle skrapa i...

2
Reseberättelser / SV: Danskebåten
« skrivet: 11 juli 2018, 20:19:51  »
Kul att se att hon ändå är så väl underhållen och "up to date" som skulle kunna vara något som mkt väl trafikerade från Stockholm. Hoppas hon får vara kvar många år till. Är on värd.

3
Färjor / SV: Hur är m/s Mariella
« skrivet: 11 juli 2018, 20:17:17  »
Svaret beror nog dels på vilken standard fartyget faktiskt erbjuder mot likvärdiga alternativ idag vs vad man stiger ombord med för förväntningar. Personligen tycker jag att Mariella är helt OK sen hon byggdes om - inte minst uppskattar jag att man införde nya mat alternativ. Grillen är oslagbart bäst - och du får gott både kött och fisk. Men ja, det kostar mer än Jensens, det måste man vara medveten om. Investerar man en slant i boendet får man komfortabel hytt och sover väldigt gott vilket helt klart är en konkurrens fördel. Underhållningsmässigt är det väll ungefär likvärdigt vad som helst numer. Shoppingen sådär - förutom rena kampanj produkter är det inte särskilt förmånligt ur svenska ögon och skulle nog gärna se en utveckling och förbättring där. Buffe, ja, Sveriges dyraste snabbmat egentligen. Kan absolut vara gott och klassikerna finns där. Frågan är bara om man uppskattar dom. Men frukosten är helt OK, det är hotell standard. Nackdelen är dock antal hissar ombord samt dess storlek om man reser med barnvagn. Men jag gillar henne.

4
Färjor / SV: Finnswan (bildlänk)
« skrivet: 28 juni 2018, 21:54:43  »
Jag tror inte att den ökade passagerarkapaciteten skall tas till intäkt för ett ökat intresse för denna kategori. Faktum är att passagerarkapaciteten relativt lastkapaciteten är lägre än för Clipper-klassen.

Storleksmässigt ganska imponerande fartyg dock, jämfört med de tidigare. Anlände till Kapellskär med Rosella och det kändes faktiskt ganska trångt när Finnswan låg inne.

Sant men samtidigt iom att man har ett separat bildäck som inte tar plats av frakt kapaciteten verkar det märkligt om man inte skulle vilja plocka på den marknaden också. Då försvinner vitse med bildäcket? Men nej någon färjeverksamhet som så kommer det aldrig bli frågan om det är helt enkelt inte deras nish. Men som du säger hon är ett imponerande stort fartyg helt klart.

5
Färjor / SV: TallinkSilja överväger nytt fartyg
« skrivet: 28 juni 2018, 21:46:27  »
Jag skulle tro att ett ev. nybygge av längre kryss karaktär går till Sto-Tal linjen - Victoria över på annan linje, tex Riga linjen.

Frågan är dock vad man faktiskt vill göra med Silja Line om man tycker att verksamheten är ekonomiskt för slö.

6
Färjor / SV: TallinkSilja överväger nytt fartyg
« skrivet: 16 juni 2018, 21:09:17  »

Vilka fartyg menar du att man har att byta med?

Visst kan jag tänka mig att man skulle kunna göra någon rockad med Europa sommartid och att kortkryssarna mellan  Helsingfors och Tallinn fick hålla tillgodo med Isabelle ett par månader.

Men det blir lite av paniklösning, som i alla fall inte är hållbar på ett par års sikt. Det är ändå dags att beställa nytt nu.

Någon särskild konkurrens har man dock inte och fartygen är ofta näst intill fulla. Så fulla att det är inte optimalt ens utan konkurrens, man skulle kunna dra in mer med större fartyg.
[/quote]

Du skulle kunna lägga över tex Galaxy på Tallinn linjen, och exempelvis flytta Victoria, antingen till Åbo eller Riga linjen.

Däremot skulle jag gärna vilja veta vart ifrån att fartygen är ofta näst intill fulla? Du tror inte beställningarna skulle vart gjorda, om dom vore det? Man beställer väll rimligen nybygge till linjer som har tillväxt potential och fulla avgångar?


https://cns.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=843327&messageId=1060596

Jag skulle vilka påstå att nedgången för reguljärpassagerare med bil beror på att man väljer att prisa ut sig själva eftersom hytterna är fulla av kryssare och bildäck en med lastbilar och att denna kombination är lönsammare.

Men reguljärpassagerare med bil är alls inte olönsamma. Med större fartyg är det bara att plocka.

Nej, reguljärpassagerare med bil är inte olänsamma, men dom är inte lika lönsamma som frakt, inte ens i närheten. Och jag ifrågasätter om bilpassagerare verkligen är lönsammare än snitt kryssaren. Sällan fordonen i sig drar in så fantastiska summor. Problemet blir dock om man helt tappar dom, då man till Lettland, Estland och Finland har konkurenter som "flåsar" i nacken. Så helt törs man nog inte tappa den marknaden. Däremot tror jag inte att man kan räkna hem nybyggen bara på det.

7
Färjor / SV: TallinkSilja överväger nytt fartyg
« skrivet: 16 juni 2018, 18:05:21  »
Men vad sägs om att göra sig av med isabelle? Visst star har inte stor hytt kapacitet men bildäcket skulle nog behövas på Riga linjen?Några fler hytter går säker att klämma in med mindre ombyggnationer/TT

Inte i närheten av mot vad som skulle behövas för en nattlinje. Fartyget har helt fel dimensioner och utrustning för att byggas om till nattfartyg - men även OM detta var teoretiskt möjligt, flytten av fartygets metacentrum till följd av vikten av hyttmoduler skulle sänka lastkapacitet i sån omfattning att det skulle inte vara försvarbart. Du skulle ha 2 lastdäck men inte kunna lasta dom i närheten fullt ut. Vad ska man då ha lastdäcken till? Då har du ett fartyg med både undermålig hytt och last kapacitet.

8
Färjor / SV: TallinkSilja överväger nytt fartyg
« skrivet: 16 juni 2018, 18:01:12  »
Marknaden växer fortfarande och det börjar bli väl fullt på både Stockholm-Tallinn och Stockholm-Riga. Med ett nytt fartyg på Stockholm-Tallinn kunde man få ökad kapacitet på båda linjerna, eftersom Victoria blir fri att flytta över.

Nja, tror inte att förutom vissa dagar på bildäck att det är någon större växtverk på endera av linjerna. Konkurrensen av passagerarna är hård, så finns egentligen ingen anledning att öka. Skulle man vara i akut behov av kapacitet på Tallinn eller Riga har man fartyg nog att internbyta med-

9
Färjor / SV: TallinkSilja överväger nytt fartyg
« skrivet: 15 juni 2018, 21:49:01  »
Star skulle däremot passa ganska bra för att ersätta, ja just det, Danica om hon såldes till Stena.. Det brukar ju dessutom vara populärt att spekulera i just försäljningar till Stena.

Men kul om det blir ett ytterligare nybygge för Tallinn-Helsingfors. Samtidigt börjar det bli dags även för Tallinn-Stockholm. Hoppas att det kommer snart.

Vore väll intressant om Star hamnade på närmare håll i röd skrud - även om inte troligt. Kan inte tänka mig att man vill sälja till närmaste konkurenten.

Men något nybygge till Tallinn linjen lär förmodligen dröja, men till Riga linjen med anpassad bildäckskapacitet tror jag skulle vara en god investering.

10
Färjor / SV: TallinkSilja överväger nytt fartyg
« skrivet: 15 juni 2018, 19:36:08  »
Spännande

Antagande att om de skulle ske blir de till Helsingfors-tallin trafiken.

Undra om de skulle kunna bli någon rotation på befintligt tonnage på Helsingfors-tallin kontra Åbo linjen?

Galaxy ut och star in?

Noop, inte en chans, Star har inte ens i närheten av den hyttkapacitet som behövs för Åbo linjen. Frågan är om man vill behålla SeaWind, eller satsar på att hålla kvar Star och avyttra SeaWind. Hon är väll mer eller mindre klar för stranden nu.

11
Färjor / SV: Hur fungerar detta?
« skrivet: 12 juni 2018, 09:23:52  »
Alltså om om kollar på det så är ju bara så coolt men varför kan inte färjorna köra samma koncept?? Efter 33:13 https://www.youtube.com/watch?v=ki-jeT9J9cI&t=1929s min varför kan man inte köra detta koncept på färjorna mellan Sverige och Finland?
Istället för ett riktigt band så kör man video..

Det kommer garanterat komma. Vänta bara.

12
Färjor / SV: M/S Skåne och vägglöss
« skrivet: 10 juni 2018, 17:58:24  »
Saken är väll just det, hur garanterar man det? Säkerligen besök av Anti Simex, försök att decifinsera alla tyger i hytten - men dom blir ju mer och mer motståndskraftiga. Det som är problemet. Så även om det råder god hygien i övrigt, räcker att en har med sig det ombord, sen har man det man gör.

13
Färjor / SV: Peter Pan
« skrivet: 04 juni 2018, 20:15:38  »
Och inget nytt för passagerarna... Synd att man inte satsar mer på arrangerade resor, polen fullkomligen växer så det knakar som ny svensk semester destination. Föga förvånande med Svenska Zlotyn...

14
Färjor / SV: Ny färjelinje från Trelleborg
« skrivet: 04 juni 2018, 20:12:27  »
Finns det verkligen ens marknad för det? Vad är det för transporter som man tror ska åka den vägen? Med tanke på EU:s relation till både Ryssland, Vitryssland och Ukraina, känns knappast underlaget som explosionsartat att hämta från....

15
Reseberättelser / SV: 2018-05-18 dagskryss Tallink
« skrivet: 22 maj 2018, 17:55:05  »
Wow, vilka sommarbilder :) Man verkligen KÄNNER brisen genom håret, fastän man inte ens var där .)

Sidor: [1] 2 3 ... 11