Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Fagerholm

Sidor: [1] 2 3 4
1
Reseberättelser / SV: Litauenresa med en prinsessa
« skrivet: 01 mars 2019, 20:49:20  »
Tack Kim för dina fina bilder och reportage. Kommer sakna dina reseberättelser när landgången stängs ner. Har alltid velat testa denna rutt, men priset känns rätt dyrt tyvärr. 

2
Färjor / SV: Tallink Silja gör nedskärningar i Finland
« skrivet: 20 februari 2019, 19:16:07  »
Håller med dig Penny

3
Regler, information och hjälp / Landgången
« skrivet: 20 februari 2019, 19:03:42  »
Vad trist om Landgången stängs ner den 26/4 :( blir det något annat forum?

4
Färjor / SV: Tallink Silja gör nedskärningar i Finland
« skrivet: 20 februari 2019, 16:07:21  »
Håller med Markmeister och Tjärven. Det blev många resor in till stan för mig för att hämta broschyrer och riktigt roligt var det när Silja ibland hade kryssningsprogram i sin butik som man kunde ta:)

5
Reseberättelser / SV: Kryssning med Silja Symphony
« skrivet: 20 februari 2019, 16:04:30  »
Tack så mycket! Trevlig resa! Tycker uppgraderingen har blivit riktigt lyckat

6
Reseberättelser / Kryssning med Silja Symphony
« skrivet: 17 februari 2019, 19:31:23  »
Här kommer en kort reseberättelse från en kryssning med Silja Symphony.
Måste säga att dessa Silja Systrar är väldigt fina och fräscha för att ändå börja närma sig 30 strecket. Tog en impuls kryssning och bokade en C-hytt och hytten var helt OK, väldigt välstädat och den var också nyrenoverad. Är lite tudelad vad gäller heltäckningsmattor i hytten. På ett sätt tycker jag att det är mer ombonat med en heltäckningsmatta, men det är mer fräscht utan.

På utresan var det helt OK med folk. Det är lite mer kryssningskänsla på Helsingforsbåtarna än kortkryssningarna till Åbo och det är trevligt att börja resan så pass tidigt på kvällen så att man får ut lite mera av kvällen ombord. Middagen intogs i restaurang Tavolatá och det var riktigt bra mat. Riktigt god oxfilé och väldigt trevlig personal. Efter middagen blev det liten runda i alla butiker ombord och det finns en hel del att välja på. Innan nattsömnen tog vid så blev det en tur till nya Starlight som blev riktigt bra efter senaste ombyggnaden. Riktigt modern och fräsch nattklubb, här har man verkligen lyckats bra.

Innan man gjorde en tur i väldigt soligt och fint Helsingfors så blev det sjöfrukost som var helt OK. Var där när de öppnande så det var riktigt lugnt och avslappnad miljö att sitta och äta frukost medan solen gick upp över Finska Viken.
Hemresan var det desto mer folk och det blev väntetid att få plats i Grill House. Denna kväll bjöd också på en riktigt god middag och även här trevlig personal. Vet att Silja Symphony är svenskflaggad, men tyckte att det kändes som det var mer svensk personal ombord än när jag åkte sist. Alla var väldigt trevliga måste jag säga oavsett var man var.  Också denna kväll avslutades i Starligt och en bra kvällsshow med bra sångare.

Silja har verkligen fina fartyg här och de är väldigt trevliga att åka med. Tyvärr blir det mest turer till Åbo för min del, men dessa systrar känns väldigt moderna fortfarande och jag hoppas få se de länge till på Österjön.

7
Reseberättelser / SV: Nyrenoverade Birka
« skrivet: 03 februari 2019, 09:21:48  »
Tack så mycket för de fina bilderna:) Håller med att Terrassen är så mycket bättre med tanke på hur det såg ut tidigare.

8
Färjor / SV: Vikings nybygge till svenskarna.
« skrivet: 16 december 2018, 20:27:48  »
Ja däcksplanen ser man verkligen framemot att se, men lär nog dröja.

9
Reseberättelser / SV: En kryssning med Amorella
« skrivet: 15 december 2018, 10:07:58  »
Ja Amorella är en trevlig båt. Trevlig personal och man kommer att sakna henne sen

10
Reseberättelser / SV: Silja Serenade Dec-18
« skrivet: 15 december 2018, 10:06:54  »
Tack för reportaget. Ser ju riktigt fint ut i nya nattklubben. Gillar verkligen dessa båtar, men åker tyvärr väldigt sällan med dessa systrar.

11
Reseberättelser / SV: Hurtigruten i höstmörker
« skrivet: 15 december 2018, 10:05:46  »
Otroligt fina bilder! Tack för det. Synd att det är så dyrt

12
Reseberättelser / SV: Övernattningskryssning med Wasa Express
« skrivet: 16 oktober 2018, 15:38:43  »
Tack Trossen. Ja tanken var att pricka in en övernattningskryssning för det är lite trevligare än en dagstur enligt min mening. Tror att de endast har övernattningskryssningar en gång per månad om man inte är fler än 15 då det tydligen går att övernatta både fredag och lördag alla helger i månaden.

Nej det var flera som övernattade ombord, men inte så många som jag faktiskt trodde att det skulle vara. Verkade vara ett stort kompisgäng som gjorde det och några andra enstaka.
Shopen var helt OK, men tänkte inte på om LEGO-båten fanns där tyvärr.

Kan rekommendera det och som sagt, frukosten var bra, mycket roligare än en färdig macka och juice.

Tony! Tiderna såg ut enligt nedan. Svenska tider

Avgång Umeå 18:00 ankomst Vasa 22:30
Avgång Vasa 07:00 ankomst Umeå 11:30

13
Reseberättelser / SV: Övernattningskryssning med Wasa Express
« skrivet: 15 oktober 2018, 21:06:38  »
Tack Emil, ja man har satsat på den Finländska marknaden. Tycker ändå att det är mysigt att sova över på båten, trots att man inte fick nån tid i land.

14
Färjor / SV: Amorella 30år på Åbolinjen
« skrivet: 15 oktober 2018, 21:02:24  »
Ja Amorella kommer man verkligen sakna. Man får passa på att ta några kryssningar med henne innan dess.

15
Reseberättelser / Övernattningskryssning med Wasa Express
« skrivet: 14 oktober 2018, 09:42:55  »
Här kommer en liten reserapport från en övernattningskryssning med Wasa Express. Efter en trevlig bilresa från Stockholm i ett vackert höstväder upp till Umeå hann man med en liten promenad i stan innan det framåt lördagseftermiddagen bar av mot Holmsund. Vi var rätt tidiga i terminalen. Båten skulle gå kl 18, men de släppte ombord redan vid 17:10. Man fick inga hyttnycklar i terminalen utan ett kvitto som man gick till informationen med där man fick en hyttnyckel. Hytten var en A-hytt, då priset endast skiljde sig med 50 kr mot en B-hytt. Det var en nyrenoverad hytt och den var helt OK. Väldigt sköna täcken och sängen var väldigt skön. Toaletten var rätt liten och där ser man att båten har några år på nacken. Dock fräscht ändå.

Det var mycket folk på utresan från Umeå, många från Finland som hade gjort en dagstur och var på väg tillbaka. Vi skulle äta buffé vid utresan och de öppnade redan en halvtimme innan avgång. Men det var väldigt mycket folk och det verkade ha varit lite strul med några bokningar och folk som ville sitta tillsammans så vi fick köa rätt länge för att bara komma in i restaurangen.  Väl inne så måste jag säga att det var en trevlig restaurang och maten var väldigt bra. Skulle kanske behövt lite mer personal för de verkade väldigt stressade och maten tog slut, men det fylldes på snabbt. Tror att restaurangen var helt fullbelagd. Personalen var dock väldigt trevliga, inte bara här i restaurangen utan också på andra ställen ombord. Efter maten så blev det en  liten rundtur ombord. Var inne i butiken och tittade. Den var inte så stor, men fanns ändå det mesta där. Efter maten blev det en tur upp till baren ombord. Känns att baren är lite liten när det är så mycket folk ombord, men vi lyckades ändå få plats. Var dels ett band som spelade och när bandet tog paus så var det en DJ som spelade. Helt Ok. Eftersom vi hade gått upp rätt tidigt så var man rätt trött och vi gick och la oss vid 22 tiden. 22:30 kom båten in till Vasa svensk tid så det var rätt skönt att sova ombord när båten låg till kaj. Det var en lugn och skön natt ombord.

Hemresan skedde 07:00 och direkt när båten gick från Vasa så åt vi frukost i kafeterian. De var nästan lite som buffé där man fick ta sitt eget pålägg till smörgåsarna, ta ägg, gröt, juice, kaffe, te e t c för 85 SEK. Helt Ok frukost. På hemresan var det betydligt lugnare med folk vilket var rätt skönt. Dock blev det lite drygt på ett sätt för på hemresan var det ingen underhållning, men det var rätt skönt att vila lite i hytten och sitta i baren och titta ut över havet.

Sammanfattningsvis så tycker jag att Wasa Express är en helt ok båt. Bra mat, trevlig personal, rent och snyggt ombord. Tycker båten passar mer som en kvällsbåt/nattbåt än dagbåt. Hade varit typ trevligt att få en hel dag i Vasa och två kväller ombord (om man får önska fritt) Känns att det finns väldigt mycket potential för den här linjen och jag tycker att det är roligt att linjen är i bruk. Hoppas också att det går bra för Wasaline och det skulle vara trevligt med lite fler övernattningskryssningar än de få som finns.

Sidor: [1] 2 3 4