Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - trossen

Sidor: [1] 2 3 ... 9
1
Färjor / SV: Birka årets rederi
« skrivet: 21 februari 2019, 20:18:06  »
Har denna utnämning någon trovärdighet alls - vad jag minns har Birka prenumererat på detta pris - spelar ingen roll vad man gjort - man har alltid vunnit!  :)

Mycket märkligt att det upprepas år efter år - kan nog finnas intressanta personkopplingar mellan ”juryn” och Birka!


2
Regler, information och hjälp / SV: Landgången
« skrivet: 21 februari 2019, 20:14:33  »
Som sagt - har det gjorts allt för att utröna alternativen till en så pass snabb nedläggning? Tror mycket väl att det kan finnas personer därute som är intresserade av att ta över.

Man ska också komma ihåg att historiskt har aktiviteten på LG alltid gått upp och ned. Perioder av mindre aktivitet har ofta avlösts av nya perioder med desto mer aktivitet

3
Färjor / SV: Viking Lines passagerarsiffror 2013-2018
« skrivet: 21 februari 2019, 20:08:37  »
Spännande - att det behövs röras om i grytan på VL är ju helt klart!

Men att det skulle bli utländska ägarintressen, nej tror ålänningarna håller hårt i detta! Skulle nog ses som landsförräderi om man släppte in utländska intressen!

4
Tack för det arbete ni lagt ned på sidan under alla år!  :)

Möjligen kan jag tycka att ni kastar in handduken lite väl snabbt – har man kollat om någon medlem är intresserad av att ta över? Finns det verkligen ingen bildinklistringsfunktion som är lättarbetad? Känns mycket tråkigt att ett gammalt väletablerat forum som Landgången bara sätter lapp på luckan, utan att verkligen försöka hitta en lösning. Men det kanske redan gjorts bakom kulisserna?

Som redan påpekats – FB kommer aldrig att kunna ersätta den debatt och diskussion som funnits på forumet. Dessutom är det många anonyma skribenter på forumet som jag inte tror kommer att kunna bidra på FB. Vad vi kan förvänta oss på FB är ett ständigt flöde av bilder, men allt annat som debatt, diskussion och analyser kommer att gå förlorat. Dessutom går det inte att sortera ämnen på samma vis som på forumet.5
Säljes - skänkes / SV: Modeller av Birka, Eckerö och Finlandia.
« skrivet: 16 februari 2019, 21:13:15  »
Tack för infon! När lägger du ut S:t Peter Line?   :)

6
Färjor / SV: Fyra varv lägger anbud på Wasalines nybygge.
« skrivet: 16 februari 2019, 21:11:24  »
Underbara berättelser! Vad var det hon kallade cafepersonalen - mosmadame? :)

7
Färjor / SV: Fyra varv lägger anbud på Wasalines nybygge.
« skrivet: 22 januari 2019, 13:52:33  »
Citera
Och nu till namnfrågan... Hoppas man frångår "Express" i namnet. Ett förslag är "Botnia Star"

Du blir besviken - ser ut att bli samma namn!  ::)

Citera
Nu är det klart att den nya färjan mellan Umeå och Vasa i Finland ska byggas på ett finskt varv. Vad som också är klart är namnet på den nya färjan enligt Kvarken links vd Bertil Hammarstedt. Det blir, som med årets julklapp 2018, en fråga om återvinning.
– Den kommer att heta samma sak. Vi går under artistnamnet Wasa Express – Wasaline. Det är ett jättebra namn, säger Hammarstedt.

8
Färjor / SV: Försäljning av Wasa Express
« skrivet: 16 januari 2019, 22:16:59  »
Tror inte på Eckerö Linjen, men för Viking då på Tallinn - Hfors? Behövs inte mer fraktkapacitet där?

På tal om ingenting - vart låg gamla tax-freen på Wasa Express - någon som minns?

9
Pollarsnack / SV: Ocean gala - den juridiska processen
« skrivet: 16 januari 2019, 22:09:58  »
Vad är det senaste om Ocean Gala? Visst skulle det upp i tingsrätten i höstas?

10
Färjor / Försäljning av Wasa Express
« skrivet: 15 januari 2019, 10:39:49  »
I dagens Vasabladet finns en artikel om en kommande försäljning av Wasa Express. Det sägs finnas ett intresse av fartyget och det görs dessutom gällande att fartyget skulle kunna vara värt mer idag än när man köpte det pga. olika investeringar.

Vad tror ni - finns marknaden? Vad kan värdet ligga på - kan det verkligen vara värt mer idag?

Citera
För rederiet, som Vasa stad och Umeå kommun äger tillsammans, kostade fartyget 4,75 miljoner euro. Men dessutom har man satsat ungefär 4,5 miljoner euro i renoveringar. Det berättar Peter Ståhlberg, vd på Wasaline som rederiet marknadsförs under:
– Det innebär att fartyget fortsättningsvis har ett högt värde. Det är nog värt mer i dag än när vi köpte det.

11
Färjor / SV: Fyra varv lägger anbud på Wasalines nybygge.
« skrivet: 11 januari 2019, 13:27:55  »
Nu är det klart 11/1 med varvet enligt VK - det blir varvet i Raumo!  :)

Hur var det - första nybygget någonsin för sträckan eller?

"Intentionsavtalet skrevs under i dag. Umeå kommuns och Vasa stads gemensamma bolag Kvarken Link har utsett Rauma Marine Constructions till vinnare av upphandlingen. Den 30 april 2021 ska det finska varvet leverera den nya Kvarkenfärjan"

https://svenska.yle.fi/artikel/2019/01/11/nya-kvarkenfarjan-ska-byggas-i-raumo-leverans-varen-2021?page=1

12
Reseberättelser / SV: En kryssning med Amorella
« skrivet: 21 december 2018, 10:18:26  »
Tack för reportaget!  :)

Du lyckades knipa en av de åtråvärda LYX-A hytterna ser jag! Riktigt trevliga - lagom storlek och fantastisk utsikt. Vad jag skulle ha önskat är att badrummet är lite större o lyxigare - känns inte som någon skillnad jfrt med en "vanlig" hytt.

Vad jag framför allt uppskattar med Amorella är den förliga cafeterian där man kan sitta i lugn och ro med en kopp kaffe och verkligen njuta av skärgården på ett sätt som inte är möjligt på många andra fartyg. Får man fråga vad ni åt för mat ombord? Hur var det med discot i aktern? Används den lokalen till det eller är det en vanlig cafeteria numera?

Får verkligen hoppas att Amorella stannar hos VL på något sätt i framtiden - finska viken borde vara ett alternativ som parhäst till XPRS

13
Reseberättelser / SV: Övernattningskryssning med Wasa Express
« skrivet: 16 oktober 2018, 12:49:20  »
Tack för reportaget!

Skickligt att du prickade in en avgång med övernattningsmöjlighet - som jag förstått upplägget är det bara möjligt på vissa utvalda datum eller? Hur såg det då ut, var du "ensam" passagerare ombord som övernattade eller fanns det fler? Hur såg det ut i shopen - fanns LEGO-båten kvar?

Jag tror att personalen är dimensionerad utefter hur det brukar se ut i veckorna och då blir lördagen ett problem, jag gissar på att det är den dag då antalet pax är som flest. Möjligen att man kan ta in någon enstaka extra-personal, men så ser nog förutsättningarna ut. Man är tvungen att göra det bästa utifrån förutsättningarna.

Frukostupplägget har hängt med sedan Casino Express - bra att man kan välja mellan lite olika artiklar som gröt, ägg. pålägg etc. Trevligare än om det bara varit en färdig macka och en juice typ.

Tack för rapporten - blir sugen på att ta en tur själv inom kort!  :)

14
Färjor / SV: Wasa Express
« skrivet: 19 augusti 2018, 23:37:36  »
Hade du tänkt dig en ToR från Umeå på samma dag? Tisdagar är i så fall bäst för den typen av resa.

På utresan skulle jag satsa på a la carten eller lunchen i cafeterian. På hemvägen skärgårdsbordet dvs buffén, utan tvekan. Skulle också rekommendera att lägga till en daghytt!

15
Fartygsmodeller / SV: Ny Cobi-modell fra Color Line
« skrivet: 15 augusti 2018, 09:40:35  »
Tack för informationen! Modellen ser mycket fin ut! Går samtliga Color Line modeller att köpa på alla fartyg, eller måste man åka olika Color Line båtar för att få alla Cobi-modeller?

Kan också tipsa om det brittiska rederiet Red Funnel som säljer två snygga Cobi-modeller.Sidor: [1] 2 3 ... 9