Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Bogspröt

Sidor: [1]
1
Säljes - skänkes / Cobi (lego)
« skrivet: 29 oktober 2018, 15:35:39  »
Vi bör alla kunna hjälpa varandra att få tag på samtliga fartyg som finns som modeller, Jag saknar en hel del intressanta fartyg, men har även många.. åker titt som tätt så OM någon vill ha hjälp med exempelvis Color, Viking, Tallink/silja, Eckerö eller Birka är detta lösbart från mitt håll.

Jag önskar få tag på Finlandia (Eckerö Line) samt St peter lines BÅDA olika, gärna även Hurtigruttens modeller och om jag missat någon modell är den med av stort intresse såklart, Har den ena av Dest Gotlands modeller, den större av dom två (Gotland) saknar jag.. utgått vad dom sagt till mig....

Hjälper gärna till nu till helgen att fixa Grace (viking line) om någon önskar detta.

2
Färjor / Grace på varv, men ingen som säger nått om detta?
« skrivet: 13 januari 2018, 09:13:20  »

Bild från viking line.

Själv vet jag inget.

3
Färjor / Myrstens tre..
« skrivet: 31 december 2017, 08:24:38  »

Denna bilden har väll vi alla sett tidigare, men..25299280_10156091250577722_4914643950124554468_n

Denna var osedd av mina ögon, likaså..

25394628_10156091250662722_7952254489556574148_o

Denna, hög wow faktor på denna!!  :)

25158310_10156091250617722_6861498905008396549_n


Uppenbarligen inte jag som tagit bilderna, vill minnas att det är myrsten själv, eller att han åtminstone var med fotografen..

4
Reseberättelser / En första resa med Unity Line
« skrivet: 01 september 2017, 17:24:42  »
Ja i somras blev det semester i Polen, och testa något nytt, brukar alltid hamna på Åland och Smögen annars, men inte i år, vi drar till Polen  :D

Var lite bökigt att överhuvudtaget lyckas boka resa med bil, men det löste sig och vi skulle åka med Unity Line.

Vi åker från Ystad med M/S Skania och det var tur att man är lagd åt det nördigare hållet så man visste hur båten ser ut, för när vi checkat in fanns inga pillar eller någon personal alls som visade vart du skulle åka, Skania stod strax framför Polferries  M/S Mazovia så att så pass visste iaf vi vart vi skulle, akterrampen var öppen ingen bil framför oss som skulle på, ingen personal på båten, så ja, okej.. vi kör väl på, det går en ramp upp ett plan där uppe ser vi en annan bil så vi kör upp för rampen och DÄR ser vi första Unity Line personalen  ??? :) han tittar på oss och sen var det inte mer med det, ser att andra bilar står med fronten mot aktern så vi beslutar att så ska vi med göra, väljer en lämplig plats o parkerar bilen.

Inte alls vad man är van med när man tar med bilen på Tallink Silja, Viking Line eller Eckerö direkt..

Jaja vi är på rätt båt och snart på väg till Polen.


Bland det första som fångar mitt intresse är rulltrappan.


IMG_6718.JPG by ,


Inget jag nånsin sett innan på en båt, även om jag vet om att det funnits.

Vi går mot hytten som skulle visa sig var guldvärd ombord på Skania, hade bild på den men den har försvunnit tillsammans med mängder andra bilder  :(

Standard insides hytt, ren och sval, med dusch och radio.
Och den är guldvärd??? jepp, för tråkigare båt än Skania har jag aldrig varit med om.

Dom har den minsta butiken jag nånsin sett, tog högt räknat 3 minuter att gå igenom den och titta på det gigantiskt lilla sortiment dom hade med extremt höga priser, såg inte nån handla där under resan över. (det lilla vi var utanför hytten)

Det fanns nått cafe och någon typ av snabbmats hål i en vägg, fanns även restaurangen vi åt på senare, och ett "casino" som dom kallade det.. 12 spelmaskiner med samma spel och vad jag tror var ett roulette bord.

Restaurangen vi åt på, tog bild utanför och inne, samt på maten vi fick, bilderna borta  :-\ jaja
Fantastisk mat och vilka portioner!!!!!!  :o :o :o :o Priserna var mycket bra om man jämför med "finlandsbåtarna" som jag mest åker med, men det bästa var när ungarna skulle få glass efter maten, den ingick tydligen för vi betalade inte för den enligt kvittot iaf.. 5 enorma kullor var i en skål stor som en fruktskål, med grädde o annat jox på WOW! ville med ha men tog en kaffe istället.. tänker ju på vikten.. eller nåt..  ;D

Efter maten ut och ta lite luft.


Skanias skorsten ända ute bilden som finns kvar..

Mer att göra ombord på Skania finns inte så vi går till hytten och försöker sova lite, vi ska köra till Stettin efter att vi kommer fram till Swinoujscie så vilan kommer behövas, en tidigare polsk kollega har förvarnat om hur trafiken är i Polen, och han hade rätt på alla punkter skulle det visa sig  :o :( :'(

Jaja vi överlevde resan med Skania, och helt otroligt nog även bilresan till Stettin!!

Vi hyrde en nybyggd lägenhet i Stettin, med fantastiskt läge om man inte vill se så mycket vatten.. nära centrum dock så det var ett stort plus, för köra mer än nödvändigt ville jag inte..

Tog många långa promenader och tog mängder med bilder, som ALLA är borta.. finns säkert på någon säkerhetskopia någonstans inte orkat kolla det ännu..

Nåja vi hoppar till slutet av våra 2 veckor i Polen, nu ska vi hem!!

Vi valde avgång så att vi (jag) skulle få åka M/S Polonia hem, som enligt Unity Lines hemsida är den modernaste färjan på Östersjön! njaaa va, nåja trevligare än Skania var hon iaf. i Polen fanns iaf personal på plats som visade oss vart vi skulle ta vägen för att dels komma ombord och visade vart bilen skulle stå, fick en bra plats brevid ett tomt hörn i fören.Letar upp våran hytt i hyttlabyrinten, luktar kloak, men rent och vi orkar inte påpeka eller klaga så vi går ett varv på båten, nu glömmer jag faktiskt ta bilder på Swinoujscie hamn, det var bara för mycket, Polska marinens fartyg ligger inne ca 10 stycken lika dana fartyg  :o bara numren på sidan som skilde dom åt WOOW och samtidigt som vi lägger ut så kommer en enorm tanker från kanalen (NAMN PÅ KANALEN?) i ganska hög fart åt samma håll som vi ska åt.. hmm gick ju bra ingen kollision.  ;D

Här har vi lämnat hamnen och jag kom på att jag skulle ta bilder, så det blev en, denna, Man ser tankern en bra bit bakom oss nu.Vi går och ska äta, stor fin restaurang i fören klippt tom på andra gäster vi får välja vilken plats vi vill, valde denna.


i detta läget var jag lat och hungrig så blev inga bilder på den annars väldigt trevliga (om än tomma) restaurangen, här körde hela familjen glass som avslutning, samma portion men här kostade den ca 40 kr har jag för mig, så billigt om än inte grattis som på Skania  ;D

Avslutar mitt första och inte ens nära bra reportage med denna bilden, fullt av fina ute utrymmen men INGA platser att sitta  ???

Länkar till fartygen/båtarna vi åkte.
http://www.faktaomfartyg.se/superfast_I_1995.htm
http://www.faktaomfartyg.se/polonia_1995.htm

5
Färjor / Viking line vill inte sälja kryssningar...
« skrivet: 01 september 2017, 15:38:15  »
Ja okej så illa som enligt rubrik är det inte, men känns nästan som det.  ::)

 24 november i år spelar ett finskt band vid namn The 69 eyes på Grace, dom spelar på utresan från Åbo vilket inte är alls konstigt med tanke på att det ju är den finska kvällsbåten..

Problemet som uppstår för en som är bosatt i Sverige är ju att dom spelar en bra bit in på natten (Åkt en gång tidigare då som spelat på Grace) och man kommer ju fram till Stockholm tidigt på morgonen och resan tar slut, med en öl eller flera i kroppen är det inte alls lämpligt att sätta sig i bilen o brumma hem.

Tänkte då att jag ringer till Viking Line och bokar dubbel kryssning helt enkelt, två kryssningar i rad med Grace och samma hytt båda kryssningarna så kan jag sova ut efter första resan och köra lite spa med massage osv varv två till Åbo!

Men se det går inte att göra så, man MÅSTE gå av i Stockholm och checka in igen, och kliva in i en annan hytt för resa nr 2.. känns sådär att behöva göra sig det möket.


Kommer gå vidare med detta för att riktigt grundligt få svar på varför dom inte kan (VILL) sälja det kund efterfrågar.

Ville ha en premium hytt, soffa och dubbelsäng, skön och hyfsat stor hytt, ville även förboka mat och spa, men nope nej nix...  :'( :-\ :-[

Totalt skulle bara resan med spa mat osv kosta ca 8000:-


6
Färjor / Polen resa omöjligt?!
« skrivet: 13 juli 2017, 18:17:31  »
Försökte boka resa med färja till Polen, (Świnoujście) Först tänkte jag mig Polferries, japp från 1200 enkel resa till 3000 men inget av dom gick att boka i slutändan..... trots flera olika avgångar att välja mellan aktuell resdag?!?!?! jaja in på Unity lines sida, vi rekommenderar kom det upp en ruta, jaha trycker där, priset 1400 enkel resa, okej det tar vi, trycker vidare väljer antal och bil, går vidare, och NEJ den resan ska vi ha 3200 för.......... TT line då, trycker in alla uppgifter ok pris, och nope aktuellt datum fullt, men det fick jag veta först på sista sidan efter att tryckt in ungars ålder osv osv TVÅ gånger för sidan tyckte det var kul att radera ungarna första varvet...


Bokar man resa med exempelviss Viking line, så får man direkt veta när det finns platser lediga, inte behöver man trycka in all info först för att sen på sista sidan få veta att man inte kan åka det datumet, inte heller ändras priset under resans gång på Viking sida.. skiter i Polen o drar till Åland och dricker öl och käkar korv istället 

7
Färjor / Moby Dada...
« skrivet: 16 juni 2017, 17:56:28  »
Kanske redan postat? men jag hittade det inte isf..

http://instaveri.com/p/1483448034137252436


8
Färjor / Birger jarl konkurser..
« skrivet: 17 maj 2017, 18:52:54  »
Som vi alla vet Leif Ivan kursade sitt ena bolag för att för att bli av med personalen..

Men nu såg jag (på en sida jag inte hittar igen) att någon annan har begärt det bolag som äger själva fartyget i konkurs med..
Han har 2 eller flera bolag kopplade till båten, det ena begärde han i konkurs det andra, vem/vilka? hur ser framtiden ut, jobbar någon på båten nu?


Säkert flera än jag som undrar, och garanterat någon som sitter inne med information..

10
Färjor / Grace ska ju få rotor segel..
« skrivet: 06 maj 2017, 15:12:15  »
Äntligen finns Landgången igen!!

Såg här om dagen att innan Grace ska få rotor segel, så ska systemet testas i simulator, och även befäl ska få test köra det hela.. men sitter någon med mer info ang detta? när börjar dom testa i simulator och när (om) sätter dom rotorn på Grace?? gissningsvis till hösten som tidigast förstås..

Sidor: [1]