Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - JanGbg

Sidor: [1]
1
Färjor / Viking Cinderella, renovering på gång?
« skrivet: 14 december 2018, 21:49:34  »
Jag reste senaste helg med M/S Viking Cinderella, det var med spänd förväntan jag tog 53:an från Götgatan/Medborgarplatsen ner till hamnen, eftersom jag alltid tycker man har så roligt på detta fartyg. Det var också roligt. Men också enormt med folk. Hörde att det var nästintill slutsålt, dvs 2500 pass. De hade haft fullt nästan hela veckan, så julbordskryssningarna i år med julbord från svenska kocklandslaget är en formidabel succé för de här kryssningarna.
Det jag dock märkte är att fartyget inte riktigt håller den klass som den har gjort tidigare. Maten och personalen var bra, och även underhållningen och nattklubben Etage var större och lockade många. Men mer miljön ombord i gångar och trappuppgångar var rätt så slitna. Även taxfree butiken var faktiskt rätt liten. Den tidigare vackra vinterträdgården på däck 11 var öde och används väl bara vid konferenser. Tycker cinderella skulle kunna kännas mer ny än vad den gör, eftersom den är Viking Lines flaggskepp från Sverige. Visserligen Viking Grace men den har ju aldrig gått en attraktiv avgångstid.
Vet någon om en renovering av Cinderella är på gång?

2
Färjor / Hur är m/s Mariella
« skrivet: 10 juli 2018, 18:23:51  »
Jag ska resa till Finland i nästa vecka i den sköna sommarvärmen :D. Blir Åbo dit med Silja Galaxy och tåg från Åbo hamn och upp till Vasa. Sen blir returresan att göra en reguljär resa Helsingfors- Stockholm med m/s Mariella. Har alltid valt TallinkSilja, men denna gång låg priset med Silja Serenade på 1250:- trots Clubone och Mariella med motsvarande hytt 550:- med Viking Club rabatt. Så det blir att prova Mariella för första gången och det är ju inte heller fel ;). Någon som ätit i Food Garden, är det bättre än Viking Buffé ?
Något annat att tänka på ombord på trotjänaren Mariella som är värt att prova? Upplevs fartyget som är byggd 1985 fortfarande som fräscht?

3
Färjor / Första kryssningen för året, restaurangtips Symphony/Serenade
« skrivet: 04 februari 2018, 21:30:50  »
Snart är det dags för mig att inviga färjeåret 2018 :). Första kryssningen för året blir med Silja Serenade om två veckor till Helsingfors.
Tänkte på restauranger, vilken är den bästa för en middag? Drivs restaurangerna privat eller av Silja Line?

-Därefter ska jag prova Stena Danica en lördag i mars till Fredrikshavn.
-Påskhelgen Birka och i april
-Viking Cinderella.
-Maj blir en kryssning på nytt för att prova Gabriella den här gången och Clarion i Helsingfors.
-I sommar blir det en resa Stockholm Åbo med Galaxy och
-Vasa Umeå med Wasa Express.
-Samt en annan resa, en kort SAS- flygning till Helsingfors och därefter prova Silja Europa till Tallinn tur och retur.  Ska bli riktigt roligt!

4
Färjor / Stormvarning inatt
« skrivet: 15 januari 2018, 19:38:33  »
Såg att det är utlovat stormvarning 21 m/s och en kraftig sydlig sjögång på norra Östersjön och Ålands hav samt Kvarken.
Någon som vet om färjorna hoppar Långnäs och Mariehamn i natt?
Blir förhoppningsvis kanske inte scener som på m/s Isabelle för två år sen då hela taxfre butiken föll sönder ( finns klipp på youtube) men då var det över 28 m/s och det hade blåst länge.

5
Färjor / Amorella på dock
« skrivet: 07 januari 2018, 17:18:07  »
Hej :)

Någon som vet vad som ska göras på Amorellas dock?  Den är ganska dockning, från 22/1 till 4/2.
Det är ju ett gammalt fartyg, ska de möjligen förnya hytterna?

Sidor: [1]