Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - kalle-sand

Sidor: [1]
1
Reseberättelser / Ro/Ro upplevelse på Finnfellow, Långnäs-Kapellskär 2/12
« skrivet: 03 december 2017, 16:54:15  »
Efter att ha vart på Åland och insupit "Lilla Jul" var det dags för en ny upplevelse, i form av Finnlines M/S Finnfellow mellan Långnäs-Kapellskär. En resa på drygt 3.45 h om jag räknade rätt... Hade väll egentligen inte så många förväntningar, men ett "Black Friday" erbjudande, hytt och bil för 465:- inkl. mat, och nu var man bara tvungen att testa, eftersom man rest i princip allting annat...

Resan till Långnäs är egentligen inte så mycket att orda om, iom att det skedde i eget fordon. Incheckningen i Långnäs gick fort - vi var enda fordonet, och snart stod vi nere på plattan och väntade, tills Finnfellow ankom. Vi vinkades ombord av trevlig herre, som informerade om att bildäcket var i princip tomt idag ( och det visade sig senare stämma, när vi skulle både äta middag/kliva av, kan max vart 10 passagerare på turen ) så var bara att åka längst fram till dörren mot hissen/trapporna och åka upp. Sagt och gjort.

Upp kom vi till receptionen - som egentligen såg ut som på vilken annan färja som helst, välkomnande, med läsk automat, och vi fick våran hyttnyckel. Runt hörnet, in i hyttkorridoren och andra dörren till vänster. B-hytt, och när vi öppnade dörren fick vi en chock... Vilken ENORM yta det var på golvet. Hytten var utan tvekan av lyx-hytts storlek på dom andra fartygen, även om detta var en ordinarie B-hytt. Bädden visade sig innehålla ett st extra tjock, skön madrass, och kudden samt täcke var också ordentlig tilltaget. Absolut plus för den FULLSTORA handduken!! TV som standard, om man ville titta på den, men framförallt gav hytten ombonat och städat intryck, och det var skönt att knoppa ett slag...

Övrig rundvandring ombord på fartyget gick förvisso ganska fort, men det som slog mig, är att allt som behövs och som man vill ha som reguljär resenär FINNS ombord, fast i mindre fysisk storlek - men det finns, och är minst sagt ett fullgott alternativ om man vill ha bekväm hytt, och resa i lugn och ro... Vi hittade ett TV-rum, som säkert är bra om någon reser med däcksbiljett, strax bakom ett konferensrum. Ett klassiskt fotbollsspel ( kostnadsfritt ) samt några dobbel automater från PAF. Restaurangen - med buffé princip är riktigt stor, och ännu var det inte middag på 1,5 timme, men för den som ville gick det bra att komma in och hämta kaffe/te, juice, mjölk eller vatten samt lite fikabröds gifflar. Senare var här middag av buffé som i förhållande till att maten ingår i priset, var stor, med brett urval och vällagat. Tom efterrätt med glass med finsk jordgubbs ostmassa. Restaurangen är mycket trervlig, och stora fönster med fantastisk utsikt. Finns absolut inget att klaga på. Vid restaurangen finns också ett stort lekrum, för dom som reser med barn.

Lite längre bort fann vi den berömda tax-free:n, som öppnade drygt 1,45 innan ankomsten till Kapellskär. Tyvärr finns ingen katalog, så lite oklart vad som väntade, men man blev faktiskt ganska positivt överraskad, även om inköparen till butiken måste ha nått av en personlighetsklyvning, när man tittar på vad dom har för utbud... Vem köper oljerock för 2000:- ombord på en roro färja, eller överdyra heminredningsatteraljer som man vanligtvis hittar på krimskrams butiken hemma? Och varför har man det ens, i en butik som ändå har ganska begränsat med yta? MEN, butiken var också trevligt utrustad, den såg inbjudande ut.. Påminner om en tax-free butik på någon av viking skutorna, bara mindre. Kanske en ca 6-70 m2. Men du hittar i princip allt du vill ha i en tax-free. Minus för i princip helt obefintligt utbud av herr doft, vilket jag tror skulle vara mer uppskattat än oljerock - MEN plus för deras kampanjvaror. Faktiskt mycket rimliga priser... 1 liter Grants, 18 Euro - mycket bra pris... 24 pack Lonkero, 21,90 - köpte man 2 fick man 15% rabatt - också mycket rimligt pris. ( jämför tex med Viking Lines 290:- st ). Rom fanns för 15 Euro 1 liter. 2 limpor Marlboro för 59 Euro, osv. Så det är faktiskt lätt att fynda, det måste man ge Finnlines, och jag tror det är en bra strategi.

Bastu finns naturligtvis också ombord, kostnadsfritt även här. Minus kanske för att det inte finns någon kall öl då... Men den kan man å andra sidan fixa i baren nere vid Restaurangen. Tyvärr begränsade öppettider på den, men däremot också helt OK priser.. En Öl och Jäger - 6 euro. En stor öl för 4,50 Euro, fullt rimlig. Longero samma pris. Sen kan man säkert få vilken drink man vill - fullt sprit bateri. Här kan man också få kall läsk, om man önskar till middagen. Kostar 2,50 euro - och är väll normalpris på restaurang numer.

Så ja. Totalen, mycket positiv upplevelse. Jag kan absolut tänka mig resa igen. Defenitivt ett kanon alternativ för reguljärresenärer, vem man än är, bara man är beredd på att det är framförallt för yrkestrafiken linjen finns. Man lånar en bit av deras vardag, men utan problem - det är trevliga och hyggliga killar. Personalen ombord är fantastisk, och bara det att det är lugnare tempo än på färjorna, man får en helt annan personlig service och bemötande. Inget är ett problem, allt löses - på nått sätt. Det tycker jag skapar ett otroligt plus värde. Och är det egentligen inte såhär man SKA resa, om man inte har behov av tjo och hej, stoj och tjim? Plus i kanten, och jag återkommer gärna vid annat tillfälle.

Sidor: [1]