Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Fagerholm

Sidor: [1]
1
Reseberättelser / Kryssning med Silja Symphony
« skrivet: 17 februari 2019, 19:31:23  »
Här kommer en kort reseberättelse från en kryssning med Silja Symphony.
Måste säga att dessa Silja Systrar är väldigt fina och fräscha för att ändå börja närma sig 30 strecket. Tog en impuls kryssning och bokade en C-hytt och hytten var helt OK, väldigt välstädat och den var också nyrenoverad. Är lite tudelad vad gäller heltäckningsmattor i hytten. På ett sätt tycker jag att det är mer ombonat med en heltäckningsmatta, men det är mer fräscht utan.

På utresan var det helt OK med folk. Det är lite mer kryssningskänsla på Helsingforsbåtarna än kortkryssningarna till Åbo och det är trevligt att börja resan så pass tidigt på kvällen så att man får ut lite mera av kvällen ombord. Middagen intogs i restaurang Tavolatá och det var riktigt bra mat. Riktigt god oxfilé och väldigt trevlig personal. Efter middagen blev det liten runda i alla butiker ombord och det finns en hel del att välja på. Innan nattsömnen tog vid så blev det en tur till nya Starlight som blev riktigt bra efter senaste ombyggnaden. Riktigt modern och fräsch nattklubb, här har man verkligen lyckats bra.

Innan man gjorde en tur i väldigt soligt och fint Helsingfors så blev det sjöfrukost som var helt OK. Var där när de öppnande så det var riktigt lugnt och avslappnad miljö att sitta och äta frukost medan solen gick upp över Finska Viken.
Hemresan var det desto mer folk och det blev väntetid att få plats i Grill House. Denna kväll bjöd också på en riktigt god middag och även här trevlig personal. Vet att Silja Symphony är svenskflaggad, men tyckte att det kändes som det var mer svensk personal ombord än när jag åkte sist. Alla var väldigt trevliga måste jag säga oavsett var man var.  Också denna kväll avslutades i Starligt och en bra kvällsshow med bra sångare.

Silja har verkligen fina fartyg här och de är väldigt trevliga att åka med. Tyvärr blir det mest turer till Åbo för min del, men dessa systrar känns väldigt moderna fortfarande och jag hoppas få se de länge till på Österjön.

2
Reseberättelser / Övernattningskryssning med Wasa Express
« skrivet: 14 oktober 2018, 09:42:55  »
Här kommer en liten reserapport från en övernattningskryssning med Wasa Express. Efter en trevlig bilresa från Stockholm i ett vackert höstväder upp till Umeå hann man med en liten promenad i stan innan det framåt lördagseftermiddagen bar av mot Holmsund. Vi var rätt tidiga i terminalen. Båten skulle gå kl 18, men de släppte ombord redan vid 17:10. Man fick inga hyttnycklar i terminalen utan ett kvitto som man gick till informationen med där man fick en hyttnyckel. Hytten var en A-hytt, då priset endast skiljde sig med 50 kr mot en B-hytt. Det var en nyrenoverad hytt och den var helt OK. Väldigt sköna täcken och sängen var väldigt skön. Toaletten var rätt liten och där ser man att båten har några år på nacken. Dock fräscht ändå.

Det var mycket folk på utresan från Umeå, många från Finland som hade gjort en dagstur och var på väg tillbaka. Vi skulle äta buffé vid utresan och de öppnade redan en halvtimme innan avgång. Men det var väldigt mycket folk och det verkade ha varit lite strul med några bokningar och folk som ville sitta tillsammans så vi fick köa rätt länge för att bara komma in i restaurangen.  Väl inne så måste jag säga att det var en trevlig restaurang och maten var väldigt bra. Skulle kanske behövt lite mer personal för de verkade väldigt stressade och maten tog slut, men det fylldes på snabbt. Tror att restaurangen var helt fullbelagd. Personalen var dock väldigt trevliga, inte bara här i restaurangen utan också på andra ställen ombord. Efter maten så blev det en  liten rundtur ombord. Var inne i butiken och tittade. Den var inte så stor, men fanns ändå det mesta där. Efter maten blev det en tur upp till baren ombord. Känns att baren är lite liten när det är så mycket folk ombord, men vi lyckades ändå få plats. Var dels ett band som spelade och när bandet tog paus så var det en DJ som spelade. Helt Ok. Eftersom vi hade gått upp rätt tidigt så var man rätt trött och vi gick och la oss vid 22 tiden. 22:30 kom båten in till Vasa svensk tid så det var rätt skönt att sova ombord när båten låg till kaj. Det var en lugn och skön natt ombord.

Hemresan skedde 07:00 och direkt när båten gick från Vasa så åt vi frukost i kafeterian. De var nästan lite som buffé där man fick ta sitt eget pålägg till smörgåsarna, ta ägg, gröt, juice, kaffe, te e t c för 85 SEK. Helt Ok frukost. På hemresan var det betydligt lugnare med folk vilket var rätt skönt. Dock blev det lite drygt på ett sätt för på hemresan var det ingen underhållning, men det var rätt skönt att vila lite i hytten och sitta i baren och titta ut över havet.

Sammanfattningsvis så tycker jag att Wasa Express är en helt ok båt. Bra mat, trevlig personal, rent och snyggt ombord. Tycker båten passar mer som en kvällsbåt/nattbåt än dagbåt. Hade varit typ trevligt att få en hel dag i Vasa och två kväller ombord (om man får önska fritt) Känns att det finns väldigt mycket potential för den här linjen och jag tycker att det är roligt att linjen är i bruk. Hoppas också att det går bra för Wasaline och det skulle vara trevligt med lite fler övernattningskryssningar än de få som finns.

3
Färjor / Wasa Express
« skrivet: 18 augusti 2018, 16:00:24  »
Hej,
Planerar att göra en kryssning i höst med Wasa Express. Nån som har erfarenhet från den färjan? Är Skärgårdsbordet bra t e x?

4
Reseberättelser / Reserapport Mariella (inga bilder)
« skrivet: 16 januari 2018, 19:17:38  »
Gjorde strax innan jul en kryssning med Mariella. Var ett tag sedan jag åkte med Viking Line till Helsingfors så det var trevligt att ta en tur med gamla Mariella igen. Här kommer lite synpunkter på diverse saker:)

HYTTEN
Hade en A-hytt på däck 5 ganska långt bak i båten. Hytten var helt OK. Välstädad och fin. En tanke som slog mig när jag åkte är att man ju byter ut mattor i både hytter och korridorer. I min hytt var det "grace" mattor så att säga, men i några hytter längre bort så var det blåa mattor. Förstår att man är tvungen att byta ut mattor i hytterna, men när man har olika mattor lite här och där så ser det inte så snyggt ut, men det är min personliga åsikt. Härligt maskinljud när man har hytten så pass långt bak.

MATEN OCH SERVICEN
Åt i Food Garden på utresan och julbordet på hemresan. Var riktigt god mat i Food Garden. Tog förrättsbordet och Oxfilé till varmrätt och det var så himla gott. Tycker om att Food Garden på Mariella har den gamla inredningen kvar. Väldigt murrigt och påminner nästan mer om 70-talet än 80 talet då färjan byggdes. Maten på Viking Line är verkligen bra. Servicen var toppen. Julbordet var också väldigt bra, behövde aldrig direkt köa trots att restaurangen nästan var fullsatt. Lugnt och skönt. Servicen här måste jag nog ändå säga var lite sämre. Bra frukostutbud var det också då frukosten intogs här båda på utresan och hemresan. Viking Line har det bra med dessa små kabinett som finns vilket gör att restaurangen inte blir så högljudd och den känns på ett sätt större. Synd att det inte var dagsljus när man åkte då det är rätt fint att sitta i fören och se ut.

UNDERHÅLLNINGEN OCH ALLMÄNT INTRYCK
Det band som skulle spela i nattklubben var inte ombord utan det var istället ett annat band som inte alls var bra. Gillar man jazz så tyckte man nog om det, men ingen i mitt resesällskap gjorde det så det var en besvikelse. Det var ett annat band senare på kvällen, men då hade vi redan gett upp. Trots att det ändå var ganska fullt ombord så fanns det sittplatser. I Cava bar var den en duktig pianist som spelade, men där är det lite ont om sittplatser i arkaden så där fick vi inte plats. Bar Meister var helt OK bar. Lite mörk kanske, men det var här som det var karaoke på kvällen. Känns som Mariella skulle behöva en till bar på nått sätt. Cava baren har rätt få sittplatser och bar Meister känns på nått sätt som en del av nattklubben.

Mariella åkte jag en del till Helsingfors med när jag var liten så det är lite nostalgi att åka med henne och roligt att man som vuxen fortfarande kan åka med henne. Hon känns ändå väldigt fräsch fortfarande och Viking Line har ändå hållit efter henne bra.  Nya kafeterian på info däcket är väldigt trevligt, synd bara att det är så litet. Skulle behöva vara större. Tar gärna en tur igen med Mariella dels på grund av den trevliga personalen, men också för den goda maten. Tack för mig

5
Färjor / Ombordstigning
« skrivet: 02 november 2017, 09:35:36  »
Hej, Ska åka med Viking Line till Helsingfors och det var så länge sedan jag åkte med Viking Line till Helsingfors så min fråga är. När öppnar de för ombordstigning? Nån som vet?

Sidor: [1]