Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Fagerholm

Sidor: [1]
1
Färjor / Wasa Express
« skrivet: 18 augusti 2018, 16:00:24  »
Hej,
Planerar att göra en kryssning i höst med Wasa Express. Nån som har erfarenhet från den färjan? Är Skärgårdsbordet bra t e x?

2
Reseberättelser / Reserapport Mariella (inga bilder)
« skrivet: 16 januari 2018, 19:17:38  »
Gjorde strax innan jul en kryssning med Mariella. Var ett tag sedan jag åkte med Viking Line till Helsingfors så det var trevligt att ta en tur med gamla Mariella igen. Här kommer lite synpunkter på diverse saker:)

HYTTEN
Hade en A-hytt på däck 5 ganska långt bak i båten. Hytten var helt OK. Välstädad och fin. En tanke som slog mig när jag åkte är att man ju byter ut mattor i både hytter och korridorer. I min hytt var det "grace" mattor så att säga, men i några hytter längre bort så var det blåa mattor. Förstår att man är tvungen att byta ut mattor i hytterna, men när man har olika mattor lite här och där så ser det inte så snyggt ut, men det är min personliga åsikt. Härligt maskinljud när man har hytten så pass långt bak.

MATEN OCH SERVICEN
Åt i Food Garden på utresan och julbordet på hemresan. Var riktigt god mat i Food Garden. Tog förrättsbordet och Oxfilé till varmrätt och det var så himla gott. Tycker om att Food Garden på Mariella har den gamla inredningen kvar. Väldigt murrigt och påminner nästan mer om 70-talet än 80 talet då färjan byggdes. Maten på Viking Line är verkligen bra. Servicen var toppen. Julbordet var också väldigt bra, behövde aldrig direkt köa trots att restaurangen nästan var fullsatt. Lugnt och skönt. Servicen här måste jag nog ändå säga var lite sämre. Bra frukostutbud var det också då frukosten intogs här båda på utresan och hemresan. Viking Line har det bra med dessa små kabinett som finns vilket gör att restaurangen inte blir så högljudd och den känns på ett sätt större. Synd att det inte var dagsljus när man åkte då det är rätt fint att sitta i fören och se ut.

UNDERHÅLLNINGEN OCH ALLMÄNT INTRYCK
Det band som skulle spela i nattklubben var inte ombord utan det var istället ett annat band som inte alls var bra. Gillar man jazz så tyckte man nog om det, men ingen i mitt resesällskap gjorde det så det var en besvikelse. Det var ett annat band senare på kvällen, men då hade vi redan gett upp. Trots att det ändå var ganska fullt ombord så fanns det sittplatser. I Cava bar var den en duktig pianist som spelade, men där är det lite ont om sittplatser i arkaden så där fick vi inte plats. Bar Meister var helt OK bar. Lite mörk kanske, men det var här som det var karaoke på kvällen. Känns som Mariella skulle behöva en till bar på nått sätt. Cava baren har rätt få sittplatser och bar Meister känns på nått sätt som en del av nattklubben.

Mariella åkte jag en del till Helsingfors med när jag var liten så det är lite nostalgi att åka med henne och roligt att man som vuxen fortfarande kan åka med henne. Hon känns ändå väldigt fräsch fortfarande och Viking Line har ändå hållit efter henne bra.  Nya kafeterian på info däcket är väldigt trevligt, synd bara att det är så litet. Skulle behöva vara större. Tar gärna en tur igen med Mariella dels på grund av den trevliga personalen, men också för den goda maten. Tack för mig

3
Färjor / Ombordstigning
« skrivet: 02 november 2017, 09:35:36  »
Hej, Ska åka med Viking Line till Helsingfors och det var så länge sedan jag åkte med Viking Line till Helsingfors så min fråga är. När öppnar de för ombordstigning? Nån som vet?

Sidor: [1]