Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Markmeister89

Sidor: [1]
1
Färjor / Officiellt: Wasaline beställer ny färja från Raumo!
« skrivet: 21 januari 2019, 16:07:50  »
Nu är det äntligen officiellt, Wasaline har nu skrivit kontrakt för en nybyggd färja med leverans 2021! RMC i Raumo fick tillslut kontraktet.

Fartyget kommer få 1500 lastmeter och kapacitet för 800 passagerare.

"NLC Ferry, bolaget bakom Wasaline, ägs av Vasa stad och Umeå kommun. Mikael Öhlund från Umeå är styrelseordförande i bolaget och poängterar det unika i att ett kommunalt ägt rederi köper en ny färja.

- Man måste komma ihåg att det här ju i första hand är en transportlänk som ska serva näringslivet, säger Öhlund.

- De flesta andra färjor mellan Finland och Sverige är mer nöjesinriktade.

Både Öhlund och riksdagsledamot Joakim Strand (SFP) tackar fullmäktigeförsamlingarna i båda städerna. De riktar också ett tack till finska staten som på
slutrakan gick in med en betydande insats.

- Det är strongt av våra kommunalpolitiker att ta det här ansvaret, men vi kan också se till att den här färjan blir ett skyltfönster för hela den finländska marina sektorn, säger Joakim Strand.

Är det här projektet i hamn då när den nya färjan kommer?

- Vi är i alla fall trygga i det att vi har en förväntad livslängd på minst 30 år på den nya färjan, säger Öhlund.

Den nya färjan ger också möjligheter till att utveckla trafiken.

- Den säljer inte sig själv, man måste kämpa, säger Öhlund."


Saxat från: https://svenska.yle.fi/artikel/2019/01/21/bestallningen-ar-undertecknad-varen-2021-seglar-nya-kvarkenfarjan-in-i-vasa-hamn?fbclid=IwAR1JputMJFXasCEvnNa72X82RKxVZNAQOfuyzm1IjKvrf_dHvNqzqoqa6Lo


3
Färjor / Fyra varv lägger anbud på Wasalines nybygge.
« skrivet: 12 juli 2018, 16:50:11  »
Wasaline är väldigt nära nu att lägga en beställning på ett nybygge till kvarken.

Man väntar på att fyra varv ska lägga anbud senast i slutet på Augusti.

Finns även några nya renderingar på exteriören och nu även interiören.

http://www.sjofart.ax/nyheter/fyra-varv-kvar-pa-ny-vasafarja

4
Färjor / TV3 Sverige och Viking Cinderella i samarbete!
« skrivet: 04 februari 2018, 16:15:40  »
Saxat från Ålands Sjöfart:

"När det gäller att hitta nya sätt att ladda sitt varumärke med innehåll och skapa intresse för resa på kryssning är uppfinningsrikedomen stor. Viking Line och TV3 startar i dag ett nytt samarbete där dramatik, lyx, kärlek och stil spelar huvudrollerna.

I dag den 2 februari inleds inspelningarna av ett nytt tv-program på Viking Lines nöjeskryssare Viking Cinderella. Stil i sikte som kommer att ha premiär på TV3 den 3 april är ett stylingprogram där privatpersoner från hela Sverige får en lyxig makeover och en härlig upplevelse ombord på Cinderella. Programledare är Hollywoodstylisten Jonas Hallberg och populära tv- och radioprofilen Malin Gramer.

Stil i sikte är ett nytt programformat skapat av kända produktionsbolaget Mastiff, utvecklingsbolaget Zodiak Factory och underhållningskoncernen MTG i nära samarbete med rederiet Viking Line. I programmet får såväl småbarnsmammor, äkta par som unga kompisar uppleva sitt livs stilomvandling under ett händelserikt, lyxigt och kärleksfullt dygn på Cinderella.

–Vi vill ge tittarna chansen att följa riktiga Cinderella-makeovers med mycket hjärta. Vi har valt ut kvinnor och män som själva har sökt till programmet med en spännande, rolig eller hjärtvärmande historia i bagaget. Nu får de bli bortskämda under ett dygn till havs, där kryssningen kröns med en stilomvandling med hjälp av kändisfrisören Antonio Axu, superstylisten Jonas Hallberg och härliga Malin Gramer, säger Eleonora Hansi, informationschef Viking Line Skandinavien."

Källa: http://www.sjofart.ax/nyheter/cinderella-och-tv3-stilsamarbete

5
Färjor / Nyheter på Rosella efter dockningen!
« skrivet: 18 januari 2018, 13:02:11  »
Saxat från pressmeddelandet:

"Rosellas bar får nytt utseende, ny placering och nytt namn – Bar Voyage. Den nya bardisken ger en öppnare atmosfär samt förutsättningar för att ge snabbare service till gästerna. Taket i baren byts ut för att ge en ljusare miljö och belysningen övergår till energibesparande LED-lampor.

Restaurangen The Buffet får ny matta och nya bord i fören. Barnen har fått ett eget buffébord där både kalla och varma rätter serveras. Ingången till á la carte-restaurangen La Rose görs samtidigt om.

En helt ny fashion-avdelning ser dagens ljus i taxfreebutiken, med tydligare exponering av såväl herr- som damkläder, vilket gör det lättare för kunderna att hitta sina nya favoriter.

Kassasystemet byts successivt ut på samtliga Viking Lines fartyg, där Rosella nu står som nummer två i turordningen. Samtidigt sker en övergång till single currency, vilket innebär att samtliga priser på Rosella kommuniceras i SEK. Orsaken till bytet till en valuta är att man vill uppfylla kundernas önskemål om att använda moderna mobila betalningssätt. Exempel är kontaktlösa betalningar, dvs att ”blippa korten” med NFC och inte behöva ange sin PIN-kod vid småinköp. Apple Pay och Samsung Pay planeras även att tas i bruk. SEK valdes för att majoriteten av Rosellas resenärer kommer från Sverige. Det går naturligtvis bra att även i fortsättningen betala med EUR-kort. Viking Line debiterar korttransaktionerna i SEK, men kunderna blir debiterade i euro omräknat enligt kortbolagens dagskurser. Euro-kontanter gäller också ombord, där priset räknas om enligt en försäljningskurs som justeras kontinuerligt. Det kommer att finnas uppdaterade valutanycklar till hands så att resenärerna själva smidigt kan beräkna om sina köp till euro."

Man kommer även fixa till hytterna och fixa ny belysning i korridorerna bl.a.

Källa: http://www.sjofart.ax/nyheter/fraschare-rosella-snart-tillbaka

6
Kryssningsfartyg / Bärgning av m/s Sea Diamon (Ex. Birka Princess)
« skrivet: 21 oktober 2017, 22:58:48  »
"The Greek Merchant Marine Ministry announced it will raise the wreck of the MS Sea Diamond, which sank in the Santorini ten years ago after striking a reef.

The ship sank in water that was more than 300 feet deep. All passengers were rescued with the exception of two, a 45-year-old French passenger and his teenage daughter which were presumed to have drowned.

Greek officials said the ship now poses an environmental and navigational risk. A timeline on the process of raising and disposing of the ship was not offered."

Källa: https://www.cruiseindustrynews.com/cruise-news/17990-greek-officials-to-raise-sea-diamond-wreck.html

7
Färjor / Vilka färjor i Alicante?
« skrivet: 03 oktober 2017, 03:14:25  »
Hej!

Jag ska över julhelgen spendera tid utanför Alicante i Spanien och jag undrar helt enkelt vilka färjor det är
som trafikerar hamnen i Alicante? Vore trevligt att veta. :)

8
Jag var i Stockholm för ett annat ärende men fick mig en fix idé om att jag skulle boka en kryssning några timmar innan avgång. Jag testade med Cinderella, Amorella och Galaxy som båda vara fullbokade. Testade att ringa till Birka Cruises men där ville man ha 800 kr för en insides hytt.

Så jag gick till Vikingterminalen och frågade om det fanns några avbokningar på Cinderella, det gjorde inte det men däremot så sa personen i incheckningen att det fanns en C-hytt kvar på Gabriella till Helsingfors för drygt 700 kr. Jag bokade på stående fot och klev ombord direkt.

Fartyget:

Jag blev positivt överraskad och måste säga att Gabriella idag är ett av Viking Lines fräschaste fartyg. Gick knappt att känna igen sig på restaurangdäcket. På flera ställen så kändes hon som ett helt nytt fartyg. Gillade framförallt hur man har sammankopplat gamla discot med nattklubben. Däremot kändes kafeterian lite trång för min smak och för litet utbud. Där tycker jag att Mariella är bättre.

Servicen:

Inget att anmärka på, vill ge en eloge till mannen i incheckningen som skakade fram en plats åt mig på Gabriella sådär extremt i sista minuten. Många skrattade ombord när jag berättade hur jag hamnade ombord.

Hytten:

Hytten var en C-hytt på däck 2 och den dög för sitt syfte, men dörrhandtaget till toaletten satt löst men det kunde snabbt åtgärdas. Det var allmänt lugn stämning ombord trots fullsatt båt. Det var en stor andel ryssar och asiater.

Sammanfattat:


Fixar man problemet med en allt för liten kafeteria och dåligt utbud så tror jag att Gabriella kan segla upp och bli min absoluta favorit hos Viking Line.

9
Övrig sjöfart / Vilka jobbar till sjöss här på forumet?
« skrivet: 21 juli 2017, 14:26:47  »
Hej,

Vore kul att se hur många av alla här inne som jobbar till sjöss. Ni får gärna lägga till lite personliga anekdoter och kommentarer.  :)

- Fartyg
- Befattning
- När ni mönstrade
- Andra fartyg ni har tjänstgjort på

Jag kan ju börja:

Fartyg: m/s Eckerö (Rederi AB Eckerö)
Befattning: Ekonomibiträde (Diskare)
Tid: Började i september 2016
Andra fartyg: Silja Symphony (Catering host, Tax Free) (2010)

10
Enligt en artikel i finska tidningen Turen Sanomat så finns det planer inom Tallink Silja att separera på varumärkena Tallink och Silja Line ytterligare. Att fartygen mellan Finland och Sverige strikt ska hamna under Silja och fartygen till Estland och Baltikum ska vara Tallink.

Det pratas om att måla Galaxy och Baltic Princess vita. Bakgrunden sägs vara att Silja Line som varumärke fortfarande är starkt i Finland.

Sidor: [1]