Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - JanGbg

Sidor: [1] 2
1
Reseberättelser / SV: Silja till Helsingfors 1991 vs 2018
« skrivet: 10 juli 2018, 18:26:27  »
Fantastiska bilder! Älskar fartygen och det slår en hur moderna de fortfarande upplevs. Måste vara de bästa färjor som, någonsin har byggts för Finlandstrafiken! Eller överhuvudtaget somn kryssningsfartyg. De är ju rätt unika.

2
Färjor / Hur är m/s Mariella
« skrivet: 10 juli 2018, 18:23:51  »
Jag ska resa till Finland i nästa vecka i den sköna sommarvärmen :D. Blir Åbo dit med Silja Galaxy och tåg från Åbo hamn och upp till Vasa. Sen blir returresan att göra en reguljär resa Helsingfors- Stockholm med m/s Mariella. Har alltid valt TallinkSilja, men denna gång låg priset med Silja Serenade på 1250:- trots Clubone och Mariella med motsvarande hytt 550:- med Viking Club rabatt. Så det blir att prova Mariella för första gången och det är ju inte heller fel ;). Någon som ätit i Food Garden, är det bättre än Viking Buffé ?
Något annat att tänka på ombord på trotjänaren Mariella som är värt att prova? Upplevs fartyget som är byggd 1985 fortfarande som fräscht?

3
Färjor / SV: stena danica på dock i landskrona
« skrivet: 14 mars 2018, 20:20:44  »
Ska åka med henne på lördag och se ombyggnaden och ta några kalla öl :)

4
Färjor / SV: Baltic Princess försenad från varvet
« skrivet: 14 mars 2018, 19:15:44  »
Men är det en följdskada för att de bytte växlar? Tänker att det borde ju de kollat innan de satte henne i trafik igen :-\. Den ska ju inte droppa olja hursomhelst på de sättet.
Ansvarsförsäkring hos varvet?

5
Färjor / SV: Baltic Princess försenad från varvet
« skrivet: 14 mars 2018, 11:31:16  »
Ojoj, inte bra för TallinkSilja att ha henne ur trafik ytterligare. Det kommer ge stora ekonomiska påverkningar när hon är borta så stor del av mars månad som ju är en bra månad för frakten också och snart är det påsk... får se om hon kommer i trafik på söndag 18/3. Det känns ju som att ett stort arbete behöver göras för att få ur växellådorna på 50 ton styck och rätta till dem. Märkligt att det inte gjordes många provkörningar med henne innan hon lämnade varvsområdet!
Blir bra tryck på Galaxy då och även för Viking Lines kvällsavgångar från Stockholm som får ta mycket frakt samt även Wasa Line :)

6
Reseberättelser / SV: Hmm, har också åkt Gabriella till Åbo.
« skrivet: 07 februari 2018, 15:23:37  »
Tack, då kommer jag inte välja Gabriella eller Mariella. Jag har rest med Gabriella tidigare och tyckte den var tråkig och då har inget förändrats. Jag tycker Tallink Silja erbjuder en helt annan kryssningsupplevelse. Viking känns mer som transport. Lite som Stena Line. :D

7
Färjor / SV: Första kryssningen för året, restaurangtips Symphony/Serenade
« skrivet: 07 februari 2018, 15:09:21  »
Tackar för alla bra restaurangtips :) Det lutar åt El Capitán och Happy Lobster. Kött på ditresan och fisk på hemresan. Det är synd inte Maxim på däck 6 finns kvar. Den tyckte jag var en höjdare. Men annars gillar jag mixen av restaurangutbud ombord på Serenade/Symphony.
Någon som vet vilket av fartygen som har det franska kafét akterut istället för sushi restaurangen?

8
Färjor / Första kryssningen för året, restaurangtips Symphony/Serenade
« skrivet: 04 februari 2018, 21:30:50  »
Snart är det dags för mig att inviga färjeåret 2018 :). Första kryssningen för året blir med Silja Serenade om två veckor till Helsingfors.
Tänkte på restauranger, vilken är den bästa för en middag? Drivs restaurangerna privat eller av Silja Line?

-Därefter ska jag prova Stena Danica en lördag i mars till Fredrikshavn.
-Påskhelgen Birka och i april
-Viking Cinderella.
-Maj blir en kryssning på nytt för att prova Gabriella den här gången och Clarion i Helsingfors.
-I sommar blir det en resa Stockholm Åbo med Galaxy och
-Vasa Umeå med Wasa Express.
-Samt en annan resa, en kort SAS- flygning till Helsingfors och därefter prova Silja Europa till Tallinn tur och retur.  Ska bli riktigt roligt!

9
Färjor / SV: TV3 Sverige och Viking Cinderella i samarbete!
« skrivet: 04 februari 2018, 21:24:22  »
Ja verkligen som att sätta fart på färjan Håkan igen ;)
De skulle fortsatt då och byggt vidare på konceptet med Färjan. För tittare hade de ju. Det här blir jag mer tveksam till då jag tror att de här med stilomvandling inte riktigt passar med Cinderella.. visst det är ett fint fartyg men den lockar ju ändå alla möjliga passagerare och oftast för att dricka.

10
Färjor / SV: Stormvarning inatt
« skrivet: 16 januari 2018, 20:30:38  »
Ja jag tror Silja mot Helsingfors gick bra för det var sydlig vind.
Lite svårt att möta vågorna med fören då.. men absolut,det är väl så att även de stora färjorna vill möta vågorna med fören. Hellre den än från sidan, de skapar mer ostabil gång.

Riskerna med kraftig vind behöver vi nog inte diskutera, såklart är det så, vi vet ju alla vad som skett på Östersjön 1994. Men man kan inte gå o va rädd, och man kan faktiskt gilla sjögång. Det är inte roligt men vi kan inte påverka vädret. Har man bokat en resa så åker man ju.

11
Färjor / SV: Stormvarning inatt
« skrivet: 15 januari 2018, 20:09:03  »
En riktig sjöman gillar ju sjögång sägs det :D
Värsta stormen jag varit med om var ombord på Silja Symphony, tror de var i november 2004. Då blåste det 27 m/s. Sydlig vind. Man fick inte gå ut på däck och de hade även stängt i Atlantis Palace ett tag.
Gick en man från Joe's Place i aktern och han bara flög in i väggen, det skakade så rejält i skrovet. Men vi tog oss över, och båten blev inte ens försenad :D

12
Färjor / Stormvarning inatt
« skrivet: 15 januari 2018, 19:38:33  »
Såg att det är utlovat stormvarning 21 m/s och en kraftig sydlig sjögång på norra Östersjön och Ålands hav samt Kvarken.
Någon som vet om färjorna hoppar Långnäs och Mariehamn i natt?
Blir förhoppningsvis kanske inte scener som på m/s Isabelle för två år sen då hela taxfre butiken föll sönder ( finns klipp på youtube) men då var det över 28 m/s och det hade blåst länge.

13
Färjor / SV: stena danica på dock i landskrona
« skrivet: 15 januari 2018, 19:35:10  »
Det är klart det är relevant att jämföra med Finlandstrafiken tycker jag med tanke på hur väl utvecklad och stor den är och Stena Danicas trafik med mycket ruttresenärer, frakt och resenärer som åker för att handla alkohol, påminner ju mycket om trafiken på Stockholm-Mariehamn-Åbo.
Det jag såg när jag reste med Stena Danica var oerhört positivt. Och nu har den ju förnyats ännu mer med den nya baren Reef när den kommer tillbaka 29 januari, det lär nog bli snyggt till våren med en moderniserad Danica.
Det jag såg då jag reste i november var att Dansrestaurangen C View i fören har ny inredning och stolar och ett kasino som såg riktigt trevligt ut. Även butiken har ju tidigare renoverats så den påminner lite om Taxfree Superstore på Symphony/Serenade.

14
Färjor / Amorella på dock
« skrivet: 07 januari 2018, 17:18:07  »
Hej :)

Någon som vet vad som ska göras på Amorellas dock?  Den är ganska dockning, från 22/1 till 4/2.
Det är ju ett gammalt fartyg, ska de möjligen förnya hytterna?

15
Färjor / SV: stena danica på dock i landskrona
« skrivet: 07 januari 2018, 12:26:19  »
Det är jättebra de renoverar henne :D och får kanske mer myskänsla än de tråkiga platsmattorna som varit på Stena Danica som gjort att det är så högt ljud från alla barnskik och inget ljuddämpande väggar och golv som behövs när båten ahr så mycket barnfamiljer som den har tack vare The Reef i Fredrikshavn.
Satsningen på att göra mer nöjesresor med henne är väl helt rätt! Du som säger att det konceptet inte fungerar, vad är det för typ av resevolymer som fungerar om inte sånt?? kolla på Finlandsfärjorna. Folk åker ju för att ha roligt. Det behöver inte leda till att båten blir söndersupen. Viktigast av allt är att få ekonomi i trafiken och man får inte det utan alkholförsäljningen ombord. Den är trots allt inte som det var för 10-20 år sen när folk söp hårdare även på land. Numera är det ju faktiskt lugnare och konceptet med Bordershop har slagit väl för att locka resenärer från Göteborg och även orter runt Sjuhärad.

Sidor: [1] 2