Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Fagerholm

Sidor: [1] 2 3
1
Färjor / SV: Wasa Express
« skrivet: 24 augusti 2018, 16:47:30  »
Tack JoonasK för de fina bilderna:)

2
Färjor / SV: Wasa Express
« skrivet: 21 augusti 2018, 15:10:44  »
Tack för alla tips. Ja det lutar åt en dagstur:) Ska bli spännande att testa en ny rutt och båt

3
Färjor / SV: Wasa Express
« skrivet: 19 augusti 2018, 18:22:33  »
Ja Wasaline verkar ha satsat en del på kryssningspassagerarna. Ja, jag kan tänka mig att den skärgården är rätt fin också.

4
Färjor / SV: Wasa Express
« skrivet: 18 augusti 2018, 19:23:29  »
Toppen, tack:) Ja det är trevligt att åka med ett lite äldre fartyg

5
Färjor / Wasa Express
« skrivet: 18 augusti 2018, 16:00:24  »
Hej,
Planerar att göra en kryssning i höst med Wasa Express. Nån som har erfarenhet från den färjan? Är Skärgårdsbordet bra t e x?

6
Färjor / SV: Hur är m/s Mariella
« skrivet: 10 juli 2018, 20:21:18  »
Hej, Jag åkte Mariella i december förra året och jag måste säga att jag tycker om Mariella. Det märks på vissa ställen att den har över 30 år på nacken, men maten i Food Garden var riktigt bra, måste också säga att buffén var helt OK också, men Food Garden skulle jag rekommendera. Hytten jag bodde i då var en A-hytt och den var renoverad och helt OK. Tycker ändå att de har renoverat henne och hållit henne helt OK med tanke på hennes ålder. Trevlig resa!

7
Färjor / SV: M/S Olympia i filmen "Enkel Resa" på SVT Play
« skrivet: 12 juni 2018, 18:32:26  »
Aldrig hört talas om den filmen, men kul att se den. Väckte en del barndomsminnen:)

8
Färjor / SV: M/S Cinderella möter Amorella vid Kvarnholmen.
« skrivet: 07 juni 2018, 22:56:18  »
Fina bilder:) Var precis på andra sidan idag, Djurgårdssidan och fotade:)

9
Färjor / SV: Vad gör birka i Stor-Saxaren?
« skrivet: 23 maj 2018, 09:58:56  »
Kan det vara så att man testar den leden i samband med bytet av tidtabell den 15 juni. Då avgår ju Birka redan kl 17 och Tallinfärjorna hinner ju ikapp Birka och det borde de göra strax efter Oxdjupet. Då kan Tallinnfärjorna köra om i "vanliga" leden

10
Färjor / SV: 70-tals nostalgi
« skrivet: 02 april 2018, 14:30:08  »
Tusen tack för dessa bilder:)

11
Färjor / SV: Baltic Princess försenad från varvet
« skrivet: 19 februari 2018, 19:32:28  »
Skulle själv ha åkt nu här i slutet av februari, men kunde boka om. Tallink Silja skötte infon väldigt bra:)

12
Reseberättelser / SV: Reserapport Mariella (inga bilder)
« skrivet: 16 januari 2018, 19:44:14  »
Ja det bandet som skulle spela såg jag framemot att lyssna på, men de kanske blev sjuka. Så det var lite synd.

Ja ibland är det stor skillnad på båtarna vad gäller maten. Oftast har jag mest upplevt störst skillnad på maten på Siljas båtar.

13
Färjor / SV: 70-tals nostalgi
« skrivet: 16 januari 2018, 19:26:22  »
Tack alla som lägger upp så härliga bilder. Man får gärna fortsätta in på 80-talet :)
Fina bilder på Turella och Rosella. Saknar Rosellas Dancing Queen kryssningar.

14
Reseberättelser / Reserapport Mariella (inga bilder)
« skrivet: 16 januari 2018, 19:17:38  »
Gjorde strax innan jul en kryssning med Mariella. Var ett tag sedan jag åkte med Viking Line till Helsingfors så det var trevligt att ta en tur med gamla Mariella igen. Här kommer lite synpunkter på diverse saker:)

HYTTEN
Hade en A-hytt på däck 5 ganska långt bak i båten. Hytten var helt OK. Välstädad och fin. En tanke som slog mig när jag åkte är att man ju byter ut mattor i både hytter och korridorer. I min hytt var det "grace" mattor så att säga, men i några hytter längre bort så var det blåa mattor. Förstår att man är tvungen att byta ut mattor i hytterna, men när man har olika mattor lite här och där så ser det inte så snyggt ut, men det är min personliga åsikt. Härligt maskinljud när man har hytten så pass långt bak.

MATEN OCH SERVICEN
Åt i Food Garden på utresan och julbordet på hemresan. Var riktigt god mat i Food Garden. Tog förrättsbordet och Oxfilé till varmrätt och det var så himla gott. Tycker om att Food Garden på Mariella har den gamla inredningen kvar. Väldigt murrigt och påminner nästan mer om 70-talet än 80 talet då färjan byggdes. Maten på Viking Line är verkligen bra. Servicen var toppen. Julbordet var också väldigt bra, behövde aldrig direkt köa trots att restaurangen nästan var fullsatt. Lugnt och skönt. Servicen här måste jag nog ändå säga var lite sämre. Bra frukostutbud var det också då frukosten intogs här båda på utresan och hemresan. Viking Line har det bra med dessa små kabinett som finns vilket gör att restaurangen inte blir så högljudd och den känns på ett sätt större. Synd att det inte var dagsljus när man åkte då det är rätt fint att sitta i fören och se ut.

UNDERHÅLLNINGEN OCH ALLMÄNT INTRYCK
Det band som skulle spela i nattklubben var inte ombord utan det var istället ett annat band som inte alls var bra. Gillar man jazz så tyckte man nog om det, men ingen i mitt resesällskap gjorde det så det var en besvikelse. Det var ett annat band senare på kvällen, men då hade vi redan gett upp. Trots att det ändå var ganska fullt ombord så fanns det sittplatser. I Cava bar var den en duktig pianist som spelade, men där är det lite ont om sittplatser i arkaden så där fick vi inte plats. Bar Meister var helt OK bar. Lite mörk kanske, men det var här som det var karaoke på kvällen. Känns som Mariella skulle behöva en till bar på nått sätt. Cava baren har rätt få sittplatser och bar Meister känns på nått sätt som en del av nattklubben.

Mariella åkte jag en del till Helsingfors med när jag var liten så det är lite nostalgi att åka med henne och roligt att man som vuxen fortfarande kan åka med henne. Hon känns ändå väldigt fräsch fortfarande och Viking Line har ändå hållit efter henne bra.  Nya kafeterian på info däcket är väldigt trevligt, synd bara att det är så litet. Skulle behöva vara större. Tar gärna en tur igen med Mariella dels på grund av den trevliga personalen, men också för den goda maten. Tack för mig

15
Färjor / SV: Bäst julbord?
« skrivet: 30 november 2017, 08:30:48  »
Håller med. Åt Cinderellas julbord i förra veckan och det var riktigt bra:)

Sidor: [1] 2 3