Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - trossen

Sidor: [1] 2 3 ... 9
1
Reseberättelser / SV: Litauenresa med en prinsessa
« skrivet: 02 mars 2019, 11:09:56  »
Trevligt reportage - tackar!

Maten på utresan såg ju bedrövlig ut, frysta grönsaker etc!

Princess såg ju majestätisk ut på utsidan. Inne var det ju lite mer avspärrat, men det såg fint ut!

Man får verkligen passa på när det görs tillfälliga gästspel av detta slag - min största framgång på detta område var när Alandia hoppade in som ersättare mellan Vasa -Umeå under RG-Line tiden. Tur man åkte - annars ångrar man sig! DFDS har ju oxå laborerat med spännande ersättare på Kapellskär.

Shoppen ombord då - vad fanns att köpa med DFDS brand?

 

2
Färjor / SV: Dåligt arbetsklimat ombord på Viking Cinderella
« skrivet: 01 mars 2019, 16:29:37  »
Tråkigt - som jag fattat det hela är det något i den övre delen av hierarkin som inte fungerar. Befäl etc har ju ett huvudansvar för arbetsmiljön ombord. Sedan vad det handlar om i detalj vet jag dock inte, men styrning och ledning av personalen tycks vara huvudproblemet. Någon som vet mer om detaljer?

3
Kryssningsfartyg / SV: Ny FB grupp
« skrivet: 01 mars 2019, 16:25:53  »
Citera
Jag tror mer att en ny "Landgången" behövs, där man kanske ska försöka skapa ett riktigt bra forum för kryssningar, inte bara fartygen, lite som Cruise Critic. Sen förstås även en del för färjor och andra fartyg. Namnet borde förstås i framtiden inte vara Landgången, det är egentligen ett ganska konstigt namn...

Håller helt med - självklart behövs ett nytt diskussionsforum av detta slag. Det var ju också styrkan med LG att allt fanns samlat - fraktfartyg, kryssningsrederier och passagerartrafik. Man kunde enkelt klicka in på det man var intresserad av. Som sagt - riktigt synd att ingen kan ta över, om nu möjligheten för detta ens har undersökts ordentligt. Jag tror nämligen att det kan ta åratal att bygga upp något motsvarande LG med samma antal medlemmar och allt samlat på ett och samma ställe. Strukturen på LG är oslagbar och det har lagts ned ett stort jobb av administratörerna för att få till den strukturen under flera år.

Risken är nu att det blir fragmentiserat och alla försvinner i sina små specialgrupper på FB eller någon annanstans. PÅ FB tror jag aktiviteten också kommer att avta så småningom eftersom att det kan spammas inlägg där som gör att man till slut tröttnar på att få det i sitt flöde. FÖR OSS som är intresserade av hela sjöfartsbiten blir det tråkigt efter den sista april! Skutan sjunker verkligen till botten så att säga  :'(4
Färjor / SV: Birka årets rederi
« skrivet: 21 februari 2019, 20:18:06  »
Har denna utnämning någon trovärdighet alls - vad jag minns har Birka prenumererat på detta pris - spelar ingen roll vad man gjort - man har alltid vunnit!  :)

Mycket märkligt att det upprepas år efter år - kan nog finnas intressanta personkopplingar mellan ”juryn” och Birka!


5
Regler, information och hjälp / SV: Landgången
« skrivet: 21 februari 2019, 20:14:33  »
Som sagt - har det gjorts allt för att utröna alternativen till en så pass snabb nedläggning? Tror mycket väl att det kan finnas personer därute som är intresserade av att ta över.

Man ska också komma ihåg att historiskt har aktiviteten på LG alltid gått upp och ned. Perioder av mindre aktivitet har ofta avlösts av nya perioder med desto mer aktivitet

6
Färjor / SV: Viking Lines passagerarsiffror 2013-2018
« skrivet: 21 februari 2019, 20:08:37  »
Spännande - att det behövs röras om i grytan på VL är ju helt klart!

Men att det skulle bli utländska ägarintressen, nej tror ålänningarna håller hårt i detta! Skulle nog ses som landsförräderi om man släppte in utländska intressen!

7
Tack för det arbete ni lagt ned på sidan under alla år!  :)

Möjligen kan jag tycka att ni kastar in handduken lite väl snabbt – har man kollat om någon medlem är intresserad av att ta över? Finns det verkligen ingen bildinklistringsfunktion som är lättarbetad? Känns mycket tråkigt att ett gammalt väletablerat forum som Landgången bara sätter lapp på luckan, utan att verkligen försöka hitta en lösning. Men det kanske redan gjorts bakom kulisserna?

Som redan påpekats – FB kommer aldrig att kunna ersätta den debatt och diskussion som funnits på forumet. Dessutom är det många anonyma skribenter på forumet som jag inte tror kommer att kunna bidra på FB. Vad vi kan förvänta oss på FB är ett ständigt flöde av bilder, men allt annat som debatt, diskussion och analyser kommer att gå förlorat. Dessutom går det inte att sortera ämnen på samma vis som på forumet.8
Säljes - skänkes / SV: Modeller av Birka, Eckerö och Finlandia.
« skrivet: 16 februari 2019, 21:13:15  »
Tack för infon! När lägger du ut S:t Peter Line?   :)

9
Färjor / SV: Fyra varv lägger anbud på Wasalines nybygge.
« skrivet: 16 februari 2019, 21:11:24  »
Underbara berättelser! Vad var det hon kallade cafepersonalen - mosmadame? :)

10
Färjor / SV: Fyra varv lägger anbud på Wasalines nybygge.
« skrivet: 22 januari 2019, 13:52:33  »
Citera
Och nu till namnfrågan... Hoppas man frångår "Express" i namnet. Ett förslag är "Botnia Star"

Du blir besviken - ser ut att bli samma namn!  ::)

Citera
Nu är det klart att den nya färjan mellan Umeå och Vasa i Finland ska byggas på ett finskt varv. Vad som också är klart är namnet på den nya färjan enligt Kvarken links vd Bertil Hammarstedt. Det blir, som med årets julklapp 2018, en fråga om återvinning.
– Den kommer att heta samma sak. Vi går under artistnamnet Wasa Express – Wasaline. Det är ett jättebra namn, säger Hammarstedt.

11
Färjor / SV: Försäljning av Wasa Express
« skrivet: 16 januari 2019, 22:16:59  »
Tror inte på Eckerö Linjen, men för Viking då på Tallinn - Hfors? Behövs inte mer fraktkapacitet där?

På tal om ingenting - vart låg gamla tax-freen på Wasa Express - någon som minns?

12
Pollarsnack / SV: Ocean gala - den juridiska processen
« skrivet: 16 januari 2019, 22:09:58  »
Vad är det senaste om Ocean Gala? Visst skulle det upp i tingsrätten i höstas?

13
Färjor / Försäljning av Wasa Express
« skrivet: 15 januari 2019, 10:39:49  »
I dagens Vasabladet finns en artikel om en kommande försäljning av Wasa Express. Det sägs finnas ett intresse av fartyget och det görs dessutom gällande att fartyget skulle kunna vara värt mer idag än när man köpte det pga. olika investeringar.

Vad tror ni - finns marknaden? Vad kan värdet ligga på - kan det verkligen vara värt mer idag?

Citera
För rederiet, som Vasa stad och Umeå kommun äger tillsammans, kostade fartyget 4,75 miljoner euro. Men dessutom har man satsat ungefär 4,5 miljoner euro i renoveringar. Det berättar Peter Ståhlberg, vd på Wasaline som rederiet marknadsförs under:
– Det innebär att fartyget fortsättningsvis har ett högt värde. Det är nog värt mer i dag än när vi köpte det.

14
Färjor / SV: Fyra varv lägger anbud på Wasalines nybygge.
« skrivet: 11 januari 2019, 13:27:55  »
Nu är det klart 11/1 med varvet enligt VK - det blir varvet i Raumo!  :)

Hur var det - första nybygget någonsin för sträckan eller?

"Intentionsavtalet skrevs under i dag. Umeå kommuns och Vasa stads gemensamma bolag Kvarken Link har utsett Rauma Marine Constructions till vinnare av upphandlingen. Den 30 april 2021 ska det finska varvet leverera den nya Kvarkenfärjan"

https://svenska.yle.fi/artikel/2019/01/11/nya-kvarkenfarjan-ska-byggas-i-raumo-leverans-varen-2021?page=1

15
Reseberättelser / SV: En kryssning med Amorella
« skrivet: 21 december 2018, 10:18:26  »
Tack för reportaget!  :)

Du lyckades knipa en av de åtråvärda LYX-A hytterna ser jag! Riktigt trevliga - lagom storlek och fantastisk utsikt. Vad jag skulle ha önskat är att badrummet är lite större o lyxigare - känns inte som någon skillnad jfrt med en "vanlig" hytt.

Vad jag framför allt uppskattar med Amorella är den förliga cafeterian där man kan sitta i lugn och ro med en kopp kaffe och verkligen njuta av skärgården på ett sätt som inte är möjligt på många andra fartyg. Får man fråga vad ni åt för mat ombord? Hur var det med discot i aktern? Används den lokalen till det eller är det en vanlig cafeteria numera?

Får verkligen hoppas att Amorella stannar hos VL på något sätt i framtiden - finska viken borde vara ett alternativ som parhäst till XPRS

Sidor: [1] 2 3 ... 9