Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - trossen

Sidor: [1] 2 3 ... 8
1
Reseberättelser / SV: Övernattningskryssning med Wasa Express
« skrivet: 16 oktober 2018, 12:49:20  »
Tack för reportaget!

Skickligt att du prickade in en avgång med övernattningsmöjlighet - som jag förstått upplägget är det bara möjligt på vissa utvalda datum eller? Hur såg det då ut, var du "ensam" passagerare ombord som övernattade eller fanns det fler? Hur såg det ut i shopen - fanns LEGO-båten kvar?

Jag tror att personalen är dimensionerad utefter hur det brukar se ut i veckorna och då blir lördagen ett problem, jag gissar på att det är den dag då antalet pax är som flest. Möjligen att man kan ta in någon enstaka extra-personal, men så ser nog förutsättningarna ut. Man är tvungen att göra det bästa utifrån förutsättningarna.

Frukostupplägget har hängt med sedan Casino Express - bra att man kan välja mellan lite olika artiklar som gröt, ägg. pålägg etc. Trevligare än om det bara varit en färdig macka och en juice typ.

Tack för rapporten - blir sugen på att ta en tur själv inom kort!  :)

2
Färjor / SV: Wasa Express
« skrivet: 19 augusti 2018, 23:37:36  »
Hade du tänkt dig en ToR från Umeå på samma dag? Tisdagar är i så fall bäst för den typen av resa.

På utresan skulle jag satsa på a la carten eller lunchen i cafeterian. På hemvägen skärgårdsbordet dvs buffén, utan tvekan. Skulle också rekommendera att lägga till en daghytt!

3
Fartygsmodeller / SV: Ny Cobi-modell fra Color Line
« skrivet: 15 augusti 2018, 09:40:35  »
Tack för informationen! Modellen ser mycket fin ut! Går samtliga Color Line modeller att köpa på alla fartyg, eller måste man åka olika Color Line båtar för att få alla Cobi-modeller?

Kan också tipsa om det brittiska rederiet Red Funnel som säljer två snygga Cobi-modeller.4
Färjor / SV: Vikings nybygge till svenskarna.
« skrivet: 03 augusti 2018, 13:40:51  »
Hur går det med nybygget? Tycker det varit tyst ett tag- håller kineserna tidtabellen?

5
Pollarsnack / SV: Ocean gala - den juridiska processen
« skrivet: 29 juli 2018, 23:18:12  »
Vad jag hört är att det inte kunde nås en förlikning - parterna stod för långt ifrån varandra.Därför inleds en rättslig process som startar tidigast i höst.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/ingen-forlikning-mellan-ocean-gala-och-migrationsverket

6
Stort tack för bilderna - man blir ju sugen på att åka ned på direkten!  :)

Citera
Hittade en kultig gammal Mercedes O303.

Vad är grejen med dessa störtsköna Merca-bussar? Hur kommer det sig att dessa kärror är så vanliga ute på öarna - gjorde man en bra deal på 70-talet och köpte 30-kärror och pytsade ut på öarna eller hur gick det till? Trodde det var privata åkerier ute på varje ö, vilket i sin tur skulle främja en betydligt större mångfald av olika busstyper.


7
Färjor / SV: Hur fungerar detta?
« skrivet: 12 juni 2018, 09:49:36  »
Tycks ju inte fungera - passagerarna sitter ju helt passiva i sina stolar. Tomt dansgolv.  ::)

Det har ju redan körts bla på Tallink att man tidigt på kvällen kör en inspelad show från en världsartist i nattklubben, men som uppvärmning inför kvällen då. Att ha detta primetime - då gräver man sin grav.

8
Citera
Man hade byggt en bro över den hårt trafikerade vägen sedan mitt senaste besök. Metrostationen till höger.

Var nere för ett par veckor sedan i Piraeus - den där bron över vägen var inte längre i bruk. Kanske bara fungerade under OS och det var ju ett tag sedan. Om den nu överhuvudtaget varit i bruk!

Fina bilder för övrigt!  :)

9
Färjor / SV: Finnswan....
« skrivet: 09 maj 2018, 23:29:03  »
Stämmer det att bytet innebär att Finnclipper flaggas cypriotiskt och svenska sjömän får sparken?  ??? Och varför fick då Finnswan finsk och inte svensk flagg, hon ersatte ju Finnclipper?

10
Färjor / SV: Nybygge 2021 - Wasaline
« skrivet: 01 maj 2018, 23:22:02  »
Tack Sauli för bilderna på Expressen då och nu!  :) Måste faktiskt säga att hon ser fräschare ut nu än vad hon gjorde under Silja Lines flagg. Min bedömning är att Wasa Line gjort ett bra jobb med att fixa till expressen - framför allt interiört med nya sittsalonger, konferensen, baren etc.

På bilden från Silja-tiden ser det ut att ha varit någon slags ställning i aktern som numera är borttagen - eller är det olika fotovinklar som gör att jag ser fel? Ser nästan ut som en trampolin strax nedan masten.

Masten i aktern är ju för övrigt något av hennes signum - men vilken funktion fyller den? 

11
Färjor / SV: Finnclipper lämnar snart Östersjön
« skrivet: 01 maj 2018, 23:14:02  »
Oj oj - vilka fina bilder! Super! Sommaren är här! Man blir ju riktigt sugen nu att åka ut en sväng till sjöss!

Härligt också att få se Finnclipper och Liverpool lämna hamnen till tonerna av Sophie Ellis Baxter - vad mer kan man begära?  :) :)

12
Färjor / SV: Nybygge 2021 - Wasaline
« skrivet: 30 april 2018, 23:11:28  »
När det gäller kalkylen - har inte sett något ang vad en försäljning av Wasa Express skulle inbringa. Vad är en rimlig summa? Är det rimligt att tro att hon kan gå i trafik någon annanstans efter 2021, eller är det stranden nästa efter att ett nybygge är i trafik?

13
Reseberättelser / SV: Fyra färjor på fyra dagar
« skrivet: 26 april 2018, 14:01:46  »
Tack för reportaget!!!  :) :)

Citera
Jag tror inte kommer hålla länge till, kan det vara sista sommaren vi har fartyget uppe i östersjön

Skulle gärna vilja se någon form av passagerarstatistik - hur går det egentligen med denna linje? Stockholms-hamnar borde ju ha någon passagerarräkning eller?

PS - fanns det en lego-båt att köpa ombord av Anastasia?  ;D

14
Färjor / Nybygge 2021 - Wasaline
« skrivet: 18 april 2018, 20:53:59  »
VK rapporterar ikväll (18/4) att finanisieringen av en ny Kvarken-färja är "i hamn". Goda nyheter alltså för Kvarkentrafikens överlevnad.  :) Också ett utmärkt exempel på lyckat samarbete mellan svenska och finska kommuner i norr, utan någon statlig ledning. Halva kostnanden består av ett lån från Europeiska Investeringsbanken (EIB). Andra hälften splittas mellan Umeå och Vasa. Detaljerna i finansieringen citeras från Västerbottens-Kuriren (VK) nedan:

Citera
Inab beräknar att den nya färjan beräknas kosta omkring en miljard att bygga. 250 miljoner kronor garanteras av Vasa som tidigare fått ett löfte om medfinansering av den finska staten. 250 miljoner kronor står Inab för. Omkring 100 miljoner kronor av dessa ska betalas med reavinst från försäljning av Vagnverkstaden på Västerslätt och mark vid Östra station till Balticgruppen. Resterande del har Inab utrymme för att låna. 500-600 miljoner kronor ska lånar det gemensamma bolaget Kvarken link AB av Europeiska investeringsbanken. Enligt Hammarstedt är lånevillkoren följande. Fast ränta på 1,79 procent i 30 år.Medräknat amortering och ränta blir hyran för Wasaline till ägaren Kvarkenlink i genomsnitt 13 miljoner kronor per år.


15
Färjor / SV: Birger Jarl åter till salu.
« skrivet: 12 april 2018, 08:32:30  »
Citera
– Mitt livs största misstag, säger han till Dagens PS, och förklarar att han snabbt vill bli av med fartyget

Han påstår också i artikeln att båten är en guldgruva förutsatt att man kan branschen och har erfarenhet. Ja ja, kvalificerat struntprat givetvis. Men det är inte första gången den är till salu under hans flagg, men nu verkar han desperat att sälja - kanske med en rejäl förlust dessutom.

Vad tror ni - vad är framtiden för Birger? Att hon skulle kunna gå tillbaka i kryssningstrafik tror jag är uteslutet - finns inte marknad för det givet hennes tillstånd.

Sidor: [1] 2 3 ... 8