Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Ultramar

Sidor: [1] 2
1
Reseberättelser / SV: Queen Mary 2
« skrivet: 03 januari 2019, 20:10:00  »
Jag har genom åren gjort ett antal atlantresor med QM2, olika årstider och med högst varierat väder, även under samma resa. Jag och mitt resesällskap har enbart haft fina upplevelser med en speciell karaktär som ingen annanstans. Vi har nog inte reflekterat över var restaurangerna är lokaliserade och aldrig haft en störd bordsplacering. Det är nog en riktig iakttagelse att man kan stå utanför och se in i grillarna men det har vi å andra sidan aldrig sett någon göra. På kryssningar i varmt klimat kanske intresset att hänga på däck är större än en snabb promenad- eller joggingrunda i sjögång. Hytter (staterooms som man av någon anledning väljer att benämna dem som), bemötande, service och menyer har motsvarat rättså höga krav tycker vi i alla fall. 
Red Hookterminalen är väl ungefär som Newark eller JFK-flygplatserna. Vid ankomst mest beroende av vilken kö man råkar hamna i.
Summa summarum ett starkt alternativ till flyg om man har tid och inte alltför stor känslighet för sjösjuka (och ekonomiska möjligheter förstås) men då som en sjöresa mellan England och  USA och mindre som en 'kryssning' som det marknadsförs som.
Hoppas att du Saken hittar din supertanker någonstans.
Ultramar

2
Lastfartyg / SV: Några fler bilder från Halmstad
« skrivet: 01 januari 2019, 19:33:04  »
Hej, J Y Power ser ut att vara i behov av lite uppsnyggning!
Tack för 2018 års många hamnrundor och hoppas att Halmstads hamn kommer att erbjuda dig - och därmed oss - många goda fotoreportagetillfällen under 2019!
Ultramar

3
Kryssningsfartyg / SV: Celebrity Edge levererad
« skrivet: 10 november 2018, 22:59:55  »
Förlåt en fråga, det har säkert framgått tidigare och gäller inte bara Celebrity Edge: vad i korthet är orsaken till designen med den 'bakåtvända' stäven som man ser frekvent numera? Och har man numera skippat bulben?
Undrar Ultramar

4
Lastfartyg / SV: Några fler bilder från Halmstad
« skrivet: 15 oktober 2018, 20:13:44  »
Vilken fyndig betraktelse Göran om bil/skrotrecycling vid Capitan Vassilis ll !
Jag fortsätter att imponeras av Halmstads hamns gods- och fartygsflöde och glädjer mig alltid åt dina intressanta updates.
Hälsningar från Ultramar

5
Lastfartyg / SV: Några fler bilder från Halmstad
« skrivet: 27 augusti 2018, 23:02:58  »
Hej, Dodo kanske var en kär hund eller gosedjur eller så.....eller kanske fick redarens femåriga barnbarn bestämma namn....
Helge låter trevligt och enkelt, sannolikt till Helge Källsons ära.
Men för att citera Shakespeare ur Romeo och Julia: vad gör väl namnet, det som ros vi kalla med annat namn dock lika ljuvligt doftar.
Hälsningar Ultramar

6
Fartygsmodeller / Fartygsmåleri
« skrivet: 18 augusti 2018, 22:53:06  »
Vet någon om Lars Andrén i Hässleholm fortfarande är verksam som fartygs- och marinmålare? Det finns en målning av honom (ms LILIAN) på Metropol auktioner och jag har själv en  (ms GUAYANA). Har sökt på nätet men finner ingen info.

7
Tack för fint reportage! För min egen del har jag 'bara' rest över Atlanten till och från New York med QM2 ett antal gånger under olika årstider, det är ju mer en sjöresa än en kryssning och havet är aldrig så vackert blått (men stiligt på andra sätt) som Medelhavet, oftast mer nyanser av grått. Och blåsigt för det mesta. För varje kryssningsreportage på LG stärks nu idén att göra en mer typisk kryssning! Är på grund av min begränsade erfarenhet lite Cunard-addict men det finns alldeles säkert lika bra eller t o med bättre alternativ för en kryssning än deras Queens.
Hälsningar från Ultramar

8
Lastfartyg / SV: Några fler bilder från Halmstad
« skrivet: 16 juli 2018, 22:22:20  »
Jag upprepar gärna att jag tycker att denna tråd med sina grundliga fakta om fartyg och laster är bland de intressantaste på Landgången.
En fråga: märker man av den livaktiga trafiken i hamnen 'på stan' genom grupper av folk som kan antas vara sjöfolk, besökande på pubar och andra näringsställen osv?
Hälsningar från Ultramar   

9
Pollarsnack / SV: Haller Landgangen pa att do?
« skrivet: 01 juli 2018, 23:28:21  »
Hur övertalar man Jonas som enligt Kim Viktor sitter på en ovärderlig historik? ?
Ett finansiellt bidrag för kostnadstäckning, eller ?
Hälsar Ultramar

10
Lastfartyg / SV: Några fler bilder från Halmstad
« skrivet: 29 december 2017, 21:44:06  »
Tack för i år Göran! Mycket glädjande att du ändrade kurs och bestämde dig för att fortsätta att lägga ut dina snygga bilder med intressanta fartyg. Två frågor: är bilden med den stora Maerskbåten tagen i Halmstad? Jag kanske har missat den bilden tidigare eftersom du säger att flera av fotona varit ute förut på gamla Landgången. Och vad är det för konstruktion på Quetzal Arrow och kom den till användning vid besöket i Halmstad?
Hälsningar från Ultramar

11
Lastfartyg / SV: Några fler bilder från Halmstad
« skrivet: 21 november 2017, 22:15:24  »
Hej, jag läste ett intressant reportage om jättearbetet för att oväderssäkra den del av hamnen som används för den (för mig överraskande) stora bilimporten till Halmstad.
Så bra att den investeringen görs, det säkerställer att vi får många bilbåtsfoton i framtiden! Men är risken för övriga kajområden mindre?

12
Lastfartyg / SV: Några fler bilder från Halmstad
« skrivet: 24 oktober 2017, 22:16:57  »
Trevlig överraskning, Göran! Jag ser fram emot fortsättningen.
Ultramar

13
Lastfartyg / SV: Några fler bilder från Halmstad
« skrivet: 17 oktober 2017, 22:32:27  »
Tråkigt om du slutar!
Enligt min mening den intressantaste tråden på LG (vilket jag uttryckt några gånger) och den enda lastfartygstråden sedan de om Johnson Line, Trans m fl försvann i djupet.
Dessutom den enda som ger en avspegling av vardagslivet i hamnen och sjöfartens praktiska roll i samhällsekonomin genom att du också berättar om laster och destinationer förutom själva fartygen, dessutom med fina foton.
Om det fanns en 'like'-funktion på LG skulle jag klicka oftare, men uppkoppling tar sin tid och det blir för mig normalt på hundvaktstid och lätt att skjuta upp.
Du gör som du finner bäst, om du stänger ner så: hjärtligt tack för de många fina reportagen!
Hälsar Ultramar

14
Lastfartyg / SV: Några bilder från Hamburg.
« skrivet: 31 juli 2017, 22:42:05  »
Vilket fint och intressant fotoreportage! Om man nu inte kommer till Hamburg själv så är man nästan därmed dina bilder.

15
Lastfartyg / SV: Några fler bilder från Halmstad
« skrivet: 07 juni 2017, 22:22:43  »
Hej, det har tagit lite tid att komma igång igen. Jag är glad att du har gjort det! Fortsätt med intressanta och fina foton - kul med kryssningsfartyget härom dagen.
Hälsningar från Ultramar

Sidor: [1] 2