Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Marre

Sidor: [1] 2 3 ... 16
1
Reseberättelser / SV: Silja Serenade Dec-18
« skrivet: 13 december 2018, 18:08:41  »
Tack Robert för som vanligt ett mycket intressant, läsvärt och välredigerat reportage.

Vi här i Skåne är inte så bortskämda med kortkryssningar. Har åkt med siljasystrarna en gång och vill påstå att jag upplevde riktig kryssningskänsla och tycker konceptet med promenaden imponerande, speciell och unik på en gång, liksom innerhytterna mot den, där man kan få in lite ljus och utsikt, även om man naturligtvis också måste vara beredd på insyn.

Det närmsta splitsystrarna jag åkt är med den danska systern, Crown, och även hennes parhäst Pearl Seaways. Perfekta för en kortkryss de också, men inte det där extra speciella som jag upplevde siljasystrarna.

/ Marre

2
Reseberättelser / SV: Hurtigruten i höstmörker
« skrivet: 10 december 2018, 21:59:31  »
Tack Kim för åter ett trevligt och välarbetat reportage.

Kul att se det norska kustlanskapet igen i helt annan skepnad än två månader tidigare när jag åkte.
Inredningen på Trollfjord kan man ha olika åsikter om, men om jag varit designer hade nog möbelvalet blivit ett annat.
Ska bli intressant att se hur Richard With blivit efter ombyggnad, för han/hon skrek verkligen efter uppfräschning i somras.

Om du varit i Honningsvåg flera gånger så har du kvar Nordkap som ett absolut måste! Men på sommaren!
Att se midnattssolen tangera vattenytan och aldrig gå ner, det är en upplevelse.
Jag var där för, det är nog 40 år sen. Vi kom med bil som vi hyrt i Kiruna. Köerna till färjan, på den tiden fanns ingen fast förbindelse, var oändliga.
Vi körde förbi kön och parkerade bilen, tog färjan över utan bil efersom vi räknade ut att vi inte skulle komma över samma dag annars, tog lokalbussen ut till klippan och fick en upplevelse man aldrig glömmer. Bonus ett var att vi träffade en lokal kille som visade guidade oss till Nordkap och som vi sen fick övernatta hos. Att vi sen slapp samma bilköer till färjan på vägen tillbaka dgen efter var bara en andra bonus.
Efteråt fick vi reda på att anledningen till köerna var att det hade varit dåligt väder i 14 dagar och folk legat i grannskapet och väntat till just den dagen vi kom och solen råkade skina.
 
/Marre
 

3
Kryssningsfartyg / SV: Celebrity Edge levererad
« skrivet: 06 december 2018, 08:26:30  »
Citera
är lite skeptiskt till den här lösningen med veranda istället för balkong bara. Tycker det blir lite instängt och sen verkar man i sittläge sitta och titta rakt på balken.

Håller med. Vi åkte med MSC Preziosa för några år sen och hade då en balkonghytt med inbyggt räcke, placerad som nummer 3 eller 4 framifrån, och det är bara att konstatera att den kändes betydligt mer instängd än de vanliga balkonghytterna.

Citera
jag störs i så fall mer av alla kryssningsfartygs balkonger, som fullständigt förstör skeppssidorna estetiskt, för att inte tala om akterskeppen.


Håller inte med. Funktionen och friheten med att kunna på ut på en egen balkong när man kryssar på varmare breddgrader tycker jag är guld värd.

/ Marre

4
Färjor / SV: Massor med bilder från bygget av BLUE STAR NAXOS i Sydkorea.
« skrivet: 04 december 2018, 18:59:23  »
Trevliga bilder på en vacker färja.
/Marre

5
Färjor / SV: Lastbil välte på Wasa Express
« skrivet: 29 november 2018, 20:04:51  »
Nej, det är Gustaf Wasa.

6
Pollarsnack / SV: Haller Landgangen pa att do?
« skrivet: 25 november 2018, 20:24:53  »
Citera
Visst är det tråkigt att det är så lite aktivitet på Landgången. Problemet är väl att det finns många fler läsare än skrivare. Medlemsantalet är ju blygsamt jämfört med antalet innan kraschen. Jag tror dock att en hel del är inne på Landgången utan att bli medlemmar. Enda positiva är att allt skitsnack har flyttat till Facebook. Själv har jag med en dåres envishet lagt ut bilder på Landgången ca. tio år! Ibland undrar jag varför, kommentarer är väldigt få. Då tänker jag att det kanske finns ca. 100 gubbar som tycker att det är roligt att titta på mina bilder. Om jag låter bilderna ligga kvar i min dator så är det bara en som ser dom! Så jag fortsätter och hoppas att fler blir lite mer aktiva på Landgången!

Vi är nog många som uppskattar dina bilder, speciellt Halmstad, som inte hela tiden är Romantika eller Viking Grace, som ju förekommer mer frekvent.
Kan hålla med om att man kan kommentera mer positivt också, och min egen självrannsakan säger att ibland orkar man inte skriva ordet trevligt, etc så ofta som man borde.
Ser gärna fler bilder.
/ Marre

7
Tack, njuter och drömmer mig bort när jag läser ditt reportage.

/ Marre

8
Reseberättelser / SV: Nova Star till Gdansk
« skrivet: 23 november 2018, 16:34:47  »
Tack för ett nytt trevligt reportage.
Tänker lite som Robert. Varför finns det så mycket stolar och så lite folk ombord?
Kanske en färja typ TTs färjor hade varit mer optimal?

/ Marre

9
Reseberättelser / SV: Med Norrøna til Færøerne
« skrivet: 23 november 2018, 16:32:24  »
Trevligt och intressant reportage med flera riktigt fina "solnedgångar" också!

Åkte själv med Winston Churchill Köpenhamn-Thorshavn den enda sommaren i mitten på 80-talet som hon gick där, och gillade Färöarna med sin gröna natur. Saknade iofs att det i princip inte finns något träd på öarna.

/ Marre

10
Kryssningsfartyg / SV: Hurtigruten's Richard With renoveras
« skrivet: 10 november 2018, 09:17:21  »
Jag åkte med Richard With i somras. Mycket i inredningen kändes mycket slitet, så en uppfräschning var av stort behov.
Om man vill kalla det nedgradreing när man byter ut inredning som följer trender vill jag inte lägga någon värdering på.

/ Marre

11
Reseberättelser / SV: Rundresa med bil i Skandinavien.
« skrivet: 01 november 2018, 21:29:32  »
Jo, en färjenörd kan nog räkna ut rutten.
Men om man ska vara petig det står faktiskt bara att resan gick via Travemünde och ett omdöme om Finnpartner (ska man vara ännu mer petig står det inte att ni faktiskt åkte med henne). Man måste känna till Finnpartners rutt för att räkna ut att turen gick till Malmö. Vidare står det inte att Finnswan kör från Kapellskär, även om de flesta här på Landgången förmodligen känner till det.
Så en enkel fråga om förtydligande av rutterna är väl inte så konstigt.

/ Marre

12
Färjor / SV: Aurora av Helsingborg
« skrivet: 28 oktober 2018, 13:37:30  »
Varför? Är det bara för att man inte hunnit måla tillbaka texten Scandlines efter varvsbesöket i veckan eller ska man ändra på något, typ något med eldrift?
/ Marre

13
Pollarsnack / SV: Vad kostar biljetten?
« skrivet: 27 oktober 2018, 12:59:46  »
Var det inte någon liknande diskussion i lågprisflyget barndom, att man var tvungen att redovisa totalpriset inklusive föygskatter och andra avgifter?
/Marre

14
Pollarsnack / SV: Vad kostar biljetten?
« skrivet: 27 oktober 2018, 09:27:33  »
Jo, men nog hade det blivit ett ramaskri om du handlar några varor på ICA, extrapris eller ej, och sen betalar dessa i självbetjäningskassan och då får ett tillägg men en serviceavgift på tex 150:-, bara för att betala.

tror
/Marre

15
Pollarsnack / Vad kostar biljetten?
« skrivet: 26 oktober 2018, 19:47:23  »
Satt och läste ett erbjudande från DFDS om en Oslokryssning från Köpenhamn med 60% rabatt.
Låter ju lockande så jag tittade vidare.
Priserna är enligt erbjudandet från 159:- per person beroende på hytt. Riktigt överkomligt tycker jag, så jag kollar erbjudandet närmre. Det visar sig att när jag går in på bokningssidan så kostar resan bara från 142:- per person. Gör ju inget att det är billigare. Men för att få köpa detta tillkommer en bokningsavgift online på 75:-, dvs 26% per person. Lyfter jag telefonen och bokar så tillkommer 150:-, dvs bokningsavgift tillkommer med mer än 50%!
Får man verkligen ange ett pris när det inte går att köpa resan för det priset? Visserligen skriver man ut att bokningsavgiften tillkommer men nog är det ärligare att skriva från 197:-/ person i 2-bäddshytt, för det är ju det man får betala.

TT-line är inte bättre. De brukar ange att det kostar tex 257:- /person inkl bil om man är fyra i bilen. Att man får betala det dubbla/ person och bil om man bara är 2 i bilen skriver man inget om. Och för att överhuvudtaget få köpa en biljett kostar det 140:- i serviceavgift om man bokar online. För vilken service då kan man ju undra.
I exemplet kostar resan inkl bil och fyra personer 1028:- om man reser en,två, tre eller fyra personer i bilen, plus en bokningsavgift på 149:-, dvs 1177:-.

Andra vanliga smyghöjningar av priset är att miljöavgift eller bränsletillägg tillkommer. Är vanligt på tex Polenfärjorna. Återigen, varför lägger man inte till det direkt på angivna biljettpriser?

Jag ser bara en anledning till dessa ”dolda” avgifter, nämligen att resan ska verka billigare än den i själva verket är.

Vad tycker ni om dessa biljett-tillägg? Jag förmodar att de är ganska vanliga överallt och det inte bara är färjelinjerna i sydsverige som har dessa.

/ Marre

Sidor: [1] 2 3 ... 16