Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Stefan s

Sidor: [1] 2 3 ... 20
1
Övrig sjöfart / SV: Kinapråmen till Gröna Lund
« skrivet: Idag kl. 07:34:30 »
Skeppet låg från början i Göteborg innan det började sin vandring på haven......

2
Lastfartyg / SV: En episode på Atlanterhavet
« skrivet: 11 oktober 2018, 15:05:02  »
GOTALAND fikk etterhvert trimtanker oppaa lastebildekket, angivelig for aa kunne flytte tyngdepunktet oppover (ved  tomt lastebildekk?), hvorfor man nu saa behov for det?
Jag har alltid trott, att lastbilsdäcket(?) låg längst ner på färjorna.  Gick det inte att lasta andra fordon på det s.k. lastbilsdäcket?  Låter för mig lite underligt.

Färjor kan ju ha upp till 3-4 lastbilsdäck.

5
Pollarsnack / SV: Stena line kontantfri=bojkott!
« skrivet: 08 oktober 2018, 12:38:46  »
Själv så har jag inte så mycket emot kontantfritt, efter att jobbat på krogar vet jag vad detta innebär. Var en krog som hade problem med att det var stökigt och bråkigt och när de införde kontantfritt så blev det genast lugnare och trevligare då det bråkiga klientelet försvann. Dessutom så är det inte längre så många gäng som vill ta över garderoberna på krogar då allt måste redovisas!

Tycker om man är rädd om att lämna spår så använd applepay, när du betalar med det så sker transaktionen anonymt. Detta är därför ICA är så emot applepay för att de inte kan se vem som betalat och inte får dina uppgifter.
Självklart så vet vi ju inte 100% säkert vad apple gör med uppgifterna, men det känns ändå bättre och dessutom säkrare att betala med applepay då risken att få sin kort skimmad försvinner!

När det gäller kontanter, vet inte hur ni har det och hur mycket kontanter ni har hemma i byrålådan. Många säger att det känns bättre att ha pengar kontant ifall det händer nått.
Tror det inte känns så trevligt att ha 10-50 tusen liggandes hemma, det är ju nått i den stilen man skulle behöva ifall man menar att det är bra att ha utfall nått händer. För jag menar ju att det är ju samma sak med en bankomat som med kortbetalning att båda är ju kopplade till samma system och skulle det hända nått så är risken stor att en inte kan ta ut pengar från bankomaten.

Mycket klokt sagt. 8)

6
Pollarsnack / SV: Stena line kontantfri=bojkott!
« skrivet: 07 oktober 2018, 14:57:30  »
Alltså det kommer ju mer och mer det här med kontantfritt, noterade även att IKEA hade sådan åtgärd på gång. Det blir ju säkrare för personalen när man inte hanterar kontanter, billigare för företagen som slipper samma nivå av hantering och säkerhetskostnader. Samtidigt är det väl som så att vi i allmänhet använder mindre kontanter.
Jag ser väl inget fel i att Stena följer tidens utveckling.

Däremot är det oroande av andra skäl att kontanthanteringen minskar. Jag tror att just kontanter är en nödvändighet och något som behövs i händelse av en kris. Vad händer den dag någon hackar banksystemen? Elektroniken havererar, naturkatastrof eller liknande som slår ut systemen. Då behövs kontanterna.

Var får i ett sådan fall kontanter ifrån?

7
Pollarsnack / SV: Stena line kontantfri=bojkott!
« skrivet: 07 oktober 2018, 11:53:52  »
Måste komma ihåg att ta på mej foliehatten när jag går ut idag i det fina vädret :D

8
Pollarsnack / SV: Haller Landgangen pa att do?
« skrivet: 06 oktober 2018, 10:16:35  »
Nackdelen med FB är ju det snabba flödet i speciellt stora och populära grupper, inlägg försvinner snabbt ner i flödet. Fördelarna är dock många. Vilka intressen man än har så nog finns det grupper för de mest smala intressen. Är t ex med en grupp om gamla Göteborg och där dyker det ofta upp sjöfartsbilder där man kan bidra med att identifiera fartyg mm. Är medlem i en utländsk grupp, "Laurel and Hardy Appreciation Society" och det var härligt att se responsen när jag i somras lade ut en bild från mitt besök i Larbert, Skottland. :) I gruppen läggs det ut mängder av unika foton som är kul att se.

Sen är det ju också smidigt att lägga upp bilder där som man kan använda på forum t ex. Håller själv på med att fotografera av delar av min modellsamling och flera av mina kvinnliga arbetskamrater ha blivit vän med mej bara är att få se modellerna 8)Stefan

ps skönaste gruppen jag är med i är Svenska småbil&rusdryckförbundet  :D  ds

9
Pollarsnack / SV: Haller Landgangen pa att do?
« skrivet: 01 oktober 2018, 21:54:52  »
Jag är med på några FB-grupper där det skriver en hel del folk som seglat.

https://www.facebook.com/groups/255551254565183/

över 16 000 medlemmar 8)

https://www.facebook.com/groups/341829685909941/

10
Pollarsnack / SV: Maritimt språkbruk.
« skrivet: 29 september 2018, 14:59:46  »
Journalistsvenska är ett helt eget språk.

Kryssningsfartyg: Samlingsbegrepp som i princip avser "passagerarfartyg med hytter som trafikerar nattlinjer" vilket i sin tur gör att ordet kan avse alltifrån nattfärjor till stora kryssningsfartyg. Därav att t.ex Amorella är ett "kryssningsfartyg" som trafikerar Stockholm-Åbo då hon har hytter och går i nattrafik.

Lyxkryssare: Passagerarfartyg som används för kryssningar (lyxen ligger i att det enligt journalisterna är lyxigt med denna sorts trafik och har ingenting med själva fartyget att göra). I vissa fall kan även denna benämning avse transatlantiska liners då första klass-avdelningen i sig gör att det plötsligt är så att man "kryssar" Southampton-New York tillsammans med gods, post och passagerare i andra och tredje klass.

Jag drar alltid på smilbanden när jag ser "lyxkryssare" användas som samlingsbegrepp för alla möjliga fartyg som i princip har en sak gemensamt och det är hytter för passagerare och trafik som innebär nattsegling.

Färjor förefaller enbart avse dagtrafik, d.v.s en färja är ett fartyg som håller igång på korta linjer i dagsljus men så fort det handlar om nattrafik och hytter etc åker vi in i kryssningsbranschen på ett bananskal...;)

Fast det finns ju många skribenter här på LG som envisas med att skriva att dom åker på kryssning när dom bara åker på en tur och retur resa ;D

12
Färjor / SV: Stena Vinga på Kattegat fra 16.9.
« skrivet: 19 september 2018, 11:10:28  »
Skulle säga att hon är rätt försenad, eftersom egentligen skulle varit inne 06:50.. Men verkar som de blev 1h försenad igår kväll från Gbg pga bunkring, vilket gjorde att de missade sin ”slot” imorse och måste vänta in Danica...

Jag såg inte Danica från där jag sitter utan upptäckte henne när jag såg att Stena Vinga låg still ute på älven ett bra tag.....

13
Färjor / SV: Stena Vinga på Kattegat fra 16.9.
« skrivet: 19 september 2018, 08:29:46  »
Nu håller hon på att lägga till så hon är tydligen inte så försenad idag  :)

14
Färjor / SV: Stena Vinga på Kattegat fra 16.9.
« skrivet: 18 september 2018, 09:48:52  »
Hon lade precis till och hon hade några lastbilar  på övre däck.

15
Färjor / SV: Stena Vinga på Kattegat fra 16.9.
« skrivet: 15 september 2018, 10:55:31  »


Sidor: [1] 2 3 ... 20