Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Robert Brink

Sidor: [1] 2 3
1
Färjor / Moby beställer i China!
« skrivet: 11 februari 2018, 09:24:34  »
Mobygruppen ser ut att beställa 4 nya RoPax som ska byggas i China.

http://www.ship2shore.it/en/shipping/aponte-to-order-4-new-ferries-in-china_65271.htm

//R

2
Kryssningsfartyg / Norwegian Breakaway i hårt väder!
« skrivet: 12 januari 2018, 14:38:10  »
Här ser man åter igen sårbarheten i många av dom nya stora kryssningsfartygen. Det läcker in vatten lite här och där... :( Ingen säkerhetsfara men är ändå inte helt ok.  Dessutom extremt mycket lösa möbler som kan göra skada invändigt.

https://www.youtube.com/watch?v=n-1QWWaRUZI&feature=player_embedded

//R

3
Kryssningsfartyg / Erfarenheter av AIDA?
« skrivet: 30 december 2017, 11:31:24  »
Klurar lite på om man ska gå utanför boxen lite nästa gång det är kryssningsdags? Har ganska länge varit lite nyfiken på AIDA. Jag är halvtysk, har hyfsat bra tyska kunskaper, tål att umgås med tyskar osv. Även min sambo har ingenting emot Tyskland och tyskar.
AIDA lockar med intressanta fartyg, framför allt dom två nya från Japan men även nästa serie från Meyer.

Någon som har någon erfarenhet? Tycker det är svårt att leta upp reportage från AIDA... Kanske finns om man söker på tyska? Vet att det finns tyska forum där det läggs ut reportage.

Vad tror ni andra?

//R

4
Hej, hemma igen efter nästan 4 veckors semester. Dags för ett reportage och det kommer nog bli ganska långt... ;) Vill också förvarna om att det inte kommer bli så väldans mycket kryssningsfartyg då vi faktiskt knappt såg några på våran 15 nätters kryssning. Det kommer bli ganska mycket lastfartyg på bild däremot! :)

Kryssningen bokades väldigt tidigt, tror det var i slutet av 2016 redan. Priset var då 15 000sek plus dricks/pers. Senare såg jag att priset var sänkt och kontaktade Celebrity som gav oss det nya priset på 11 000sek plus dricks/pers. Totalpriset blev 32 000 inkl. dricks för oss båda i en standard balkonghytt.
Det som lockade oss var den lite annorlunda rutten tillsammans med ett bra pris för en så lång kryssning. Rutten var följande:

Fort Lauderdale
Seaday
Grand Cayman
Seaday
Panamakanalen
Seaday
Manta, Equador
Seaday
Lima, Peru
Lima, Peru
Seaday
Piscu, Peru (blev dock någon ändring här, återkommer till det senare)
Seaday
Arica, Chile
Seaday
Seaday
San Antonio, Chile

Ganska nära inpå avresan så ändrades vår ankomsthamn till San Antonio istället för Valparaiso. Vi fick ingen bra orsak till detta men på Cruise Critic gick rykten om att det var risk för strejker i Valparaiso och att San Antonio hade byggt en ny Terminal, men å andra sidan såg vi en fin hyfsat ny Terminal i Valparaiso också...
Denna ändring ställde till det lite för oss, då vi såg fram emot att stanna i Valparaiso, så vi behöll vårat hotell där och tänkte ta oss dit på egen hand.
Nu blev det så, att Celebrity ordnade transport för alla som ville till Valparaiso. Vilket kanske var en självklarhet när dom ändrade hamn så nära inpå avresa (2veckor innan).

Efter kryssningen tyckte vi att det vore dumt att åka hem på en gång när vi ändå är nere i Sydamerika, så vi la till 2 nätter i Valparaiso, 2 nätter i Santiago de Chile och 4 nätter i Buenos Aires med en dagtur till Montevideo i Uruguay.
Flyget bokades med Lufthansa Arlanda - München - Miami och hem Buenos Aires - Frankfurt - Arlanda. Priset för flygningen i Economy var 8000/person.

Nu tycker jag vi börjar med reportaget...Vinterns första snö dök upp på morgonen 21/11 när vi skulle flyga från Arlanda, men vi kom iväg på utsatt tid vilket var skönt då vi hade snävt byte i München. Här ser vi en A330 från Thomas Cook som ska till Las Palmas genom fönstret på vår A321.Vår kärra i München, väldigt smidigt att byta till vårat flyg till Miami, den stod vid gaten bredvid, så vi behövde bara ta rulltrappan upp en våning, genom ny säkerhetskontroll och passkontroll sen var vi vid gaten. :)Här står vår A330-300 och väntar, D-AIKA med namnet Minden, levererad 2004 och är Lufthansas äldsta A330 för närvarande, kabinen var dock precis nyligen uppgraderad så invändigt kändes den som en 2017 års modell! :)

Jag blev ju dock lite besviken här, eftersom det skulle varit en A340-600! För dom flesta ingen större skillnad då man sitter likadant med 2+4+2, men är man lite flygnörd så är en 340-600 speciell då den dels har 4 motorer istället för 2, men framför allt är den inte allt för vanlig, så det är inte så lätt att få till en flygning med just en sådan maskin.Är man 2 personer och flyger i Economy så är Airbus A330 och A340 bra maskiner att flyga då dom har 2+4+2 seating vilket gör att om man bokar plats i god tid, så får man en egen 2 sits och slipper tränga sig förbi en tredje person vid tex toalettbesök. Dessutom känns det luftigare med bara 2 stolar än med 3.
Planet var inte fullbokat, utan det var ganska många lediga platser vilket förklarar bytet till en mindre maskin.Dagens flygrutt, den stämde dock inte riktigt då vi flög längre in över Canada och USA:s östkust. En orsak kan ha varit ett kraftigt oväder ut över Atlanten öster om USA med trolig kraftig turbulens.Boston från ovan!
Vi landade något försenade trots start på rätt tid, och kanske berodde detta på ovädret över Atlanten? Däremot har det aldrig gått så smidigt på Miami Airport att ta sig in i landet. Inga köer alls, en orsak var förstås att vi landade i en lite mellantid, så det var bara vårt plans resenärer som skulle passera Immigrationen.
Vi hade hyrt en bil istället för att lägga pengar på en massa taxiresor, efter uthämtning av denna så körde vi ner till South Beach där vi skulle bo i två nätter.Här har vi vår hyrbil, en VOLVO XC 60 T5 utanför hotellet, det är dags att köra ner till Key West en sväng...Det är inte bara på väg Värmdövägen 222 vid Henriksdal jag jämt råkar ut för broöppning! Bilen bakom oss höll på att köra in i vår bak då han inte alls var beredd på att bron kunde öppnas...
Längs hela vägen till Key West såg man spår av orkanen Irma även om man städat på bra, men det låg mängder av möbler, krossade husvagnar och delar från hus och annat längs vägkanten som skulle forslas bort.Vi parkerade bredvid M/S The World för att gå och käka lite lunch, det var väldigt varmt denna dag upp mot 33gr.Gatuliv i Key West, här hade man dock städat upp bra efter orkanen.The World i Key West.

http://www.faktaomfartyg.se/the_world_2002.htmMan kunde åka "Glass bottom boat", men det gjorde inte vi.Vi satte oss här och åt en Key lime pie.Sen styrde vi tillbaka mot Miami igen, här stränder i Key West.

Torsdag 23/11 och vi tar en morgonpromenad längst söderut på South Beach, väldigt dåligt med kryssningsfartyg! Dagen före låg det inte ett enda inne, och här på morgonen tror jag endast något mindre låg inne. Efter promenade så åt vi frukost för att sedan köra till Fort Lauderdale och lämna igen bil och gå ombord på GTS Celebrity Infinity.

Återlämnandet av hyrbilen som var hyrd på SIXT gick supersmidigt, SIXT hade inte sitt kontor på Fort Lauderdales flygplats utan närmare hamnen och körde en shuttlebus för kryssningsresenärer till terminalerna. :)Det är inte lätt att få till en bra bild innan boarding, så här kommer en från vårat stopp i Piscu! ;)GTS Celebrity Infinity är en av 4 systrar ur Milleniumserien som byggdes mellan 2000 och 2002. Sedan några år tillbaka är samtliga fyra systrar uppgraderade till "Solsticeklass" så dom mera liknar Celebritys nyare fartyg i Solstice serien.

http://www.faktaomfartyg.se/infinity_2001.htm

Vid leverans hade dom ett gasturbinmaskineri men min uppfattning under resan var att man numera även har klassiskt dieselmaskiner som komplettering. Det var ofta ett trevligt ganska högt maskinljud ute på däck som väl tyder på lite mera klassisk framdrivning? Har inte hittat någon bra info om detta men någon här kanske vet?

Vi har inte rest med denna fartygsklass tidigare utan enbart med den nyare klassen. (Reflection, Equinox)
Infinity tillbringar i nuläget sommaren uppe i Alaska och vintern nere i Sydamerika där hon kryssar mellan Buenos Aires och San Antonio, detta kommer ändras lite till senare säsonger, bla kommer Infinity göra kortare kryssningar ut från FL och även besöka Europa.

Ombordstigningen gick bra, vi fick vänta i 20 minuter innan vi släpptes på då vi var tidiga på plats.Här har vi kommit ombord och äter lunch uppe i Ocean View medans bunkring pågår nedanför.Blev lite förvånad över att en ung dj spelade poppig musik för alla gamlingar som klev ombord!  :o Medelåldern ombord skulle vi bedöma till mellan 65 och 80 år, betydligt äldre än vad vi förväntat oss. Förvisso  brukar längre kryssningar locka äldre publik än dom kortare, men vi trodde att dom lite jobbigare resmålen i Sydamerika skulle avskräcka gamlingarna då det inte precis är lätt att ta sig fram i sydamerikanska städer.
Men troligen åkte dom bara på organiserade utflykter, eller så bara till det shoppingområde som bussen gick till...
Vi misstänkte att det även handlar om att vissa kryssningar måste man bara ha gjort för att få vara med i den fina klubben, och Panamakanalen är troligen en sådan.Efter att ha ordnat dryckespaket för oss båda, ett Classic med Alkohol och ett Premium Alkoholfritt till min sambo så tog vi en kaffe i vårat favorit Cafë Al Baccio.

Celebrity har inte så jätteprisvärda dryckespaket och på denna kryssning var det gränsfall om vi skulle tjäna på det. Men det är också värt mycket att inte behöva tänka på kostnaden vid varje köp. Ett Classic med alkohol räcker för dom flesta om man inte vill njuta av dyra viner eller dyr Whiskey, även dom dyrare Martinidrinkarna ingår inte. Men om man köper en dyrare drink så betalar man bara mellanskillnaden.
Premium alkoholfritt har en stor fördel, och det är tillgången till stora Evian vattenflaskor istället för som mindre 50cl flaskorna som ingår i Classic, specialkaffe ingår i båda paketen och är värt mycket för oss.

Priserna ombord är ungefär så här:
Espresso enkel: 4 dollar, dubbel 5 dollar.
Vatten 50cl 3 dollar, 1 l Evian 5 eller 6 dollar.
En flaska Heineken 7 dollar
Ett glas vin till maten 9 dollar
En Gin Tonic 9 dollar
Finare drinkar från 13 och uppåt, samma med viner.Lite rundvandring ombord, här har vi Celebrity Theater. Vi såg ingen show men enligt medresenärer så var dom ganska bleka. Tror det blir svårare och svårare att hålla hög kvalite i så många dagar och med så många kryssningsfartyg som behöver artister.
Inte omöljigt att dessa utrymmen kommer att bli mindre och mindre i framtiden, samtidigt behövs dom som samlingsplatser vid tex någon incident. På vår kryssning körde man även mindre shower uppe i Constellation Lounge vilket var uppskattat.På duken ser vi vår kryssningsvärd Luigi från Dominikanska Republiken.

Nu har vi tagit hissen upp från däck 6 till däck 11 och Constellation Lounge som är den stora "skybaren" ombord. Denna bar finns på samtliga av Celebritys fartyg och är mycket uppskattad när vädret inte tillåter utomhusaktiviteter. Jag kan dock vissa stunder uppleva den som alldeles för stor och skulle önska en lite mera intim variant som Royal Viking Crown Lounge.
På Infinity finns inget Disco, utan det kör man här uppe, däremot har man en mera klassisk dansbar nere på däck 4 som inte finns på dom nyare fartygen.Dansgolvet med en glaskupol i ovan.Främre delen, helt fantastisk utsikt här uppe, och praktiskt med vinklade glas då dom inte så lätt blev blöta vid regn. Tyvärr körde man dagtid en hel del lek och stoj här uppe framför allt när vädret blev kyligare så att sitta här och njuta med en bok och titta ut över havet var inte alltid så lätt. Själva baren var också bara öppen kvällstid.Infinity har precis som dom nyare fartygen lite gräs ombord, dock inte äkta vara och inte så lätt för oss resenärer att komma åt!  ???Främre soldäck ovanpå Constellation Lounge, här var det nästan alltid lugnt och endast några få låg här och solade.En gammal bekant från 2015, Independence Of The Seas var det andra kryssningsfartyget som låg inne i FL denna gång, ganska så ödsligt. Som synes har hon fått Scrubbers nu(dom installerade man när vi åkte henne), det ser ut som blixtrar vid skorstenen mot mörka molnen.
Hon ligger för övrigt vid HAL:s terminal då vi tagit den större och finare... Man håller på och bygger ut en av terminalerna som inte syns på denna bild, men det kommer ni snart få se bilder på! ;)

För övrigt så var det inget vidare väder här på avresedagen, kraftiga regnskurar tyvärr, det blir liksom inte rätt stämning på Sailaway när inte solen skiner hela tiden.Lugnt vid poolen, vi packar alltid ner badkläder i handbagaget men då vädret inte var så bra, så hoppade vi bad denna gång.
Poolområdet var väldigt bra och det återkommer jag till senare i reportaget.I aktern på däck 12 har man fixat Rooftop Terrace med lite sköna möbler och en storbilds tv som visade filmer. Skönt att slippa tv:n vid poolen som på ganska många andra fartyg.En bild akterut över poolområdet.Den stora terminalen som även används av Oasis-klassen. Blev lite förvånad över att "lilla" Infinity fick ligga här och "stora" Independence vid en mindre terminal. Men det kanske är en av skillnaderna mellan att resa med RCCL och Celebrity? Lite mera service och klass på den senare förstås.FL i bakgrunden och tankfartyget Seabulk Arctic i förgrunden. Hon har faktiskt Port Everglades som hemma hamn, är 182 m lång, 32 m bred och byggd 1998 och har en DWT på 46094 ton.Mast Bar som är den övre poolbaren, saknade fler sittplatser här, hade tex varit trevligt med barstolar mot poolområdet och kanske lite fler bord och stolar här till höger i bild? På motsatta sidan fanns det några bord och stolar men där var det rökning tillåtet. :(
Notera också att Celebrity har fri tillgång till handdukar fortfarande, så man behöver inte kvittera ut sin handduk.

Det var första delen, ett antal till lär komma framöver... ;)

//R

5
Kryssningsfartyg / Nu bär det av på kryssning igen!
« skrivet: 20 november 2017, 05:12:54  »
Hej,

I morgon tisdag flyger jag och sambon iväg till Miami via München, och på torsdag kliver vi ombord på Celebrity Infinity för en kryssning till San Antonio i Chilé. Det skulle varit Valparaiso, men man ändrade för någon vecka sedan då det verkar strejkas en hel del i Valparaisos hamn samt att San Antonio tydligen ska ha öppnat en ny terminal. Vi kommer dock att åka upp till Valparaiso och stanna två nätter som planerat då det verkar vara en häftig stad.

Rutten är följande:

Fort Lauderdale - Cayman - Panamakanalen - Manta (Equdador) - Lima med nattstopp (Peru), Pisco(Peru), - Arica(Chile).

Efter Valparaiso så åker vi till Santiago två nätter för att sedan flyga till Buenos Aires där vi stannar i fyra nätter innan vi flyger hem.

Reportage kommer när jag är hemma igen. :)

//R

6
Lastfartyg / M/S Mirva VG passerar Kvarnholmen på väg mot Hässelby!
« skrivet: 19 november 2017, 11:33:41  »
Det är inte allt för vanligt med lastfartyg utanför vårat fönster även om det förekommer lite då och då. Alldeles nyss dök Mirva VG upp, hon är inte direkt gammal och har ett intressant förskepp som numera börjar dyka upp på Kryssningsfartyg förutom segelbåtar och Yachter.

http://www.shipspotting.com/gallery/photo.php?lid=2482444

//R

7
Reseberättelser / Kryssning med Norwegian Epic 2011
« skrivet: 26 oktober 2017, 12:39:18  »
Ännu en resa i repris här på Landgången men med nyredigerade bilder. Hösten 2011 åkte vi iväg på en 7 nätters med Epic, att det blev just den fula Epic berodde på flera orsaker, priset var avgörande, vi fick en svit för ett mycket bra pris och fick då tillgång till Svitområdet Haven som är värt mycket på den stimmiga Epic.
Sen var jag nyfiken på NCL och hur det är att kryssa med dom, samt på själva fartyget. Ful som stryk på utsidan men klart bättre insidan som jag ville uppleva, dessutom var hon endast ett år gammal då.

Resan började inte bra, då jag glömde kvar mitt handbagage i taxin, och där låg förstås min nya Canon EOS 50D. :(
Så jag fick köpa en så kallad kompaktkamera för att dokumentera resan, därför blev det färre inredning och sämre kvalité.Efter två nätter i Miami så var det dags att gå ombord.Det var lite stökigt och trångt i terminalen men till slut hamnade vi rätt och fick personlig Escort ombord bakvägen via personalutrymmen upp till Haven där vi fick en presentation av utbud och service.

Vi tittar in i hytten däck 12 i aktern med nummer 12317, hyttens namn är: "The Haven Aft-Facing Penthouse with Balcony". Många klagade över att dessa hytter var placerade så långt ifrån själva Havenområdet, så på nyare Breakawayklassen har man alla sviter på samma ställe.Designen var mins sagt annorlunda, antingen gillar man det eller så gillar man det inte. Jag tycker det är en häftig och annorlunda design. Enda minuset är dock att dörren till toaletten inte direkt tog bort ljud...  :o :-[

Bakom sängen hittar man handfat och badkar.

En liten sittgrupp, hela hytten har asiatiskt tema i designen.

Espressomaskinen skulle få jobba under veckan! :)Från balkongen kunde jag spana in Carnival Liberty.Här har vi flyttat upp till Sailawayparty uppe på soldäck och Liberty passerar oss.

Epic har ett ganska rörigt soldäck och runt poolen så är det ganska begränsat med plats, det fanns dock gott om platser som folk inte hittade till vilket jag kommer återkomma om senare. Fördelen med att vara gäst i Haven, är att man har tillgång till egen solterrass som heter The Posh, gäster som inte reser i Haven kan köpa sig in till detta soldäck, eller som NCL säger, Beach Club.

Vi passerar ett mindre containerfartyg på väg ut.Många som ville uppleva Sailaway!Södra South Beach, där är vi om lite mindre än 4 veckor.Vy över poolområdet med Miami i bakgrunden.

Utanför hissarna däck 7, nedanför en bar som heter Cascade, Epic har en öppning i två plan på längden när man går föröver härifrån.Frukostdags!The Epic Club är en lounge/restaurang som ligger i Haven, mycket trevlig och med fantastisk utsikt på däck 16.Man kunde välja från meny, men även hämta från uppdukad buffé med bla kallskuret, frukt, bröd mm.

Sen hamnade jag på en Cruise Critic träff i nattklubben Bliss.

Poolområdet i Haven.Fördelen med espressomaskin på rummet, man kan lätt fixa en kaffe till stänkaren!Så är vi i aktern på däck 16 och tittar ner på däck 15, här ligger Spice H20 som är soldäck och pool för alla över 18. Poolen dock för liten och även dom två bubbelpoolerna på sidorna var för små och nästan alltid upptagna.

Fortsättning följer.

8
Då smiter jag in här med lite mera Medelhavet men lite längre österut, nämligen bilder från en resa med Anek Lines El. Venizelos som är syster till Stena Germanica och Scandinavica. Det beställdes fyra systrar i början på 80 talet som skulle byggas i Polen, leveransen drog ut på tiden och endast två hamnade hos Stena försenade.
Den tredje som hade skrovet så gott som klart, bogserades ner till Grekland och färdigställdes till Anek Lines som El. Venizelos. Men innan hon hamnade i Grekland, så var hon en kort tid i Fred Olsens ägo med namnet Bonanza.

1989 började man bygga klart henne och 1992 levererades hon till Anek, hon har varit i deras ägo sedan dess och är det fortfarande. Hon har gått på lite olika linjer både inrikes och på Italien, hon har varit utchartrad lite här och där men sommaren 2012 gick hon i inrikestrafiken på Kreta och jag ville förstås testa henne.Här ligger hon i Pireus 29/12 på morgonen och ska om någon timme avgå på en dagtur ner till Chania som ligger på västra Kreta. Hon ser alltid stor och mäktig ut när man ser henne.

Jag gör mig redo för att gå ombord, tycker dessa fyra systrar ha en så mäktig akter!

Det är en viss känsla att kliva på ett stort fartyg på en liten ramp i aktern.Tar rulltrappan upp och sen ut på däck, här har vi skorstenen.Där stenasystrarna har konferensutrymme, så är det istället pool, dock som vanligt utan vatten.Det finns även en Snackbar som serverar dryck, smörgåsar och Gyros. Nackdelen här var för lite skugga, när temperaturen är upp mot 30-35 grader och man har vinstilla, så är skugga att önska längre stunder och kortare i solen.Ganska stor pool, hon var länge Anek Lines flaggskepp på linjerna till Italien.Bryggvingen.

Stora utrymmen på däck under livbåtarna.Livflottar lite huller om buller.Anek Lines hade en tradition på den här tiden att förse sina ombyggda färjor med en tvåvånings nattlubb och det fick även El. Venizelos i aktern.Akter om nattklubben.Vi går in en sväng, här har vi ett trapphus.Rejäla ledstänger i trä.Den stora Alá Carte krogen där jag skulle äta lite senare, ganska tråkig inredning.Man kunde gå in från två håll, antingen genom denna branddörr, eller från Arkaden.Arkaden akterut, inga sittplatser men någon utnyttjar golvet, desto mera växter. Man ser även ingången till restaurangen.När man passerat trapphuset midskepps kommer man hit till ett Café/bar. Här var det på Stenasystrarna en arkad med lekrum och bar i original. Verkar som om grekerna byggde ett något mindre kök och flyttade in baren så den blev något större?
Längre akterut kommer Self Service, men den tittar vi på nästa gång... ;)

//R

9
Kryssningsfartyg / Celebrity renoverar fyra fartyg!
« skrivet: 16 oktober 2017, 20:20:59  »
https://www.cruisecritic.com/news/news.cfm?ID=8122

Intressant att det verkar vara dom 4 gamlingarna man ska satsa stort på? Vilket då betyder att dom kanske inte försvinner när Edge-klassen kommer?
Kan det vara så, att man ser potential i att ha fartyg i nyskick som inte tillhör dom största bjässarna?

//R

10
Färjor / F/B Nissos Chios fd M/S Kapella!
« skrivet: 04 oktober 2017, 17:43:14  »
För nytillkomna Landgångare och även andra som kanske missat henne på den här grekiska sidan. På länken finns några intressanta bilder, bla är man ombord på henne i miserabelt skick i Aten. Och jag undrar om det inte är en annan fd Viking Line färja som ligger på kajen på en av bilderna?
Glöm inte att titta på bilderna i stort format! ;)

http://www.shipfriends.gr/forum/gallery/image/37753-nissos-chios/?browse=1#

//R

11
Kryssningsfartyg / "lyxkryssningen" på SVT Play!
« skrivet: 02 oktober 2017, 09:38:42  »
Hittar inte att någon länkat till denna miniserie som går på SVT Play.
Såg två avsnitt igår, och det är riktigt töntigt, hoppades på lite mera klass när SVT sänder. :( Det är tramsigt och larvigt, ett program jag aldrig, aldrig skulle visa för någon som frågar om hur det är på kryssningarna. Och som vanligt så missbrukas ordet "lyx"!
Programmet är inspelat ombord på M/S Royal Princess, och man får ändå se lite från besättningens jobb och det kan förstås vara lite intressant.

https://www.svtplay.se/lyxkryssningen

//R

12
Reseberättelser / Snabb rapport från en kryss med Amorella, inga bilder.
« skrivet: 01 oktober 2017, 09:38:06  »
Åkte lite spontant med en vän iväg på en kryssning med Amorella i fredags.

Några reflektioner från resan:
Extremt lite kryssningsresenärer från Stockholm, var några sällskap av invandrare(Får man skriva så?;)  :-\ ) som vi inte såg mycket av ombord. Så det är inga stora pengar denna grupp spenderar ombord, lite kineser på enkelresa också.
Hur Viking ska fylla både nybygget och Cinderella blir en gåta dom får klura på. Helt klart tror jag nog att Cinderella försvinner från sina nuvarande kryssningar och så styr man över kryssningsresenärerna till nybygget på Åbo.

Maten på kvällen åt vi i Food Garden, förrätten var riktigt bra, huvudrätten lite blekare, service trevlig och felfri.
Nöjesutbudet var riktigt bra för att vara så lite kryssningsresenärer på den här linjen. Man har slutat med dansband och kör ett finskt ungt partyband och ett stort bulgariskt showband. Man kör även Disco i "kupolen" med DJ och trubadur u i puben. Så väl godkänt där Viking Line! :)

Dagen efter var jag uppe hyfsat tidigt då det brukar vara kul med finnarna som åker på dagskryssning och håller igång! Mycket riktigt, redan på förmiddagen var det full fart och det finska partybandet spelade finska hits och några utländska hits i Dansbaren.
Tyvärr så gick alla glada finnar av i Mariehamn för att åka tillbaka med Grace, så det blev lite av begravningsstämning ombord efter Mariehamn.
Båda banden var klart bättre än jag förväntade mig på en avgång med Amorella, kul att ännu en gång bli positivt överraskad hos Viking, här får Birka skärpa till sig ordentligt nu. Det bulgariska bandet lyckades till och med få lite fart på dom få som åkte med efter Mariehamn!

Maten även på hemvägen åt vi i Food Garden, jag tog exakt samma rätter som dagen före men båda var betydligt blekare denna gång. En orsak men ingen ursäkt kan vara att man från idag har ny meny!
I Grill Ella´s verkade man enbart köra ett Hamburgertema utan att kunna äta från deras vanliga meny. Där var det inte mycket folk. Annars har man bytt ut möblerna i Grill Ella´s och det såg trevligt ut.

Totalt sett en trevlig kryssning med trevliga Amorella, kul att Viking satsar lite på nöjesutbudet även på henne då hon hamnar så i skymundan av Cinderella.
Kan också nämna att man inte krånglade med dricks i barerna vid kortbetalning! Utan det var bara att slå koden så var det klart. Tydligen bestämt uppifrån. Men i restaurangen där totalbeloppet förstås är mycket högre fick man välja dricks.

Hur framtiden blir när nybygget kommer blir spännande! Klart är i alla fall att Viking har ett tungt jobb framför sig att hitta rätt lösning. För jag tror inte på att båda fartygen kan segla nästan samtidigt 7 dagar i veckan! Kanske Cinderella får ersätta Mariella?

//R


13
Kryssningsfartyg / Navigator Of The Seas i Stockholm!
« skrivet: 27 september 2017, 15:43:10  »
Kryssningsfartygen som besöker Stockholm har blivit större och större, men en av dom tidiga bjässarna att besöka vår huvudstad var Navigator Of The Seas, men någon regelbunden gäst har hon inte varit. Tror det har varit två besök genom åren.Först en bild på Stockholms Ström 1 som duschar av fören.Det är den 2/9 2007 och Navigator anländer till Stockholm och Statsgården.

Lite senare plåtade jag henne från Blockhusudden när hon var på väg ut.

//R

14
Kryssningsfartyg / En varm Junikväll år 2007...
« skrivet: 27 september 2017, 15:34:56  »
Så var M/S Astor på väg ut genom Stockholms Skärgård.

Fina linjer och vacker kväll.

//R

15
Reseberättelser / Regina Baltica 3/9 2009 även med Lastfartyg på bild.
« skrivet: 27 september 2017, 15:09:49  »
År 2009 var vi ett gäng som gjorde en kombinerad partykryssning och mupparresa till Riga. Här kommer några bilder från den resan.Vi är på väg ombord i den långa gången från Terminalen i Frihamnen.Stäven i lite mera detalj.Den här motljusbilden ser lite rolig ut då man inte ser bryggan! Tyckte för övrigt att dessa systrar kändes lite gamla redan när Silja presenterade Finlandia och Silvia Regina.Regina Baltica har ganska stökiga men stora utedäck,  här en återvändsgränd. Till vänster bakom glaset ligger Discot.Terrassen framför skorstenarna, trevligt ljud här! :)Dom båda skorsternarna som gav systrarna sitt lite speciella utseende.Många utedäck är det och nästan allt är öppet.BryggvingenSå tittar vi in i Discot, har för mig att det var Estline som byggde till discot? För växthuset i aktern kom till tidigare under tiden som Braemar.Mer från Discot, ganska sunkig inredning men det tänker man inte på i mörkret senare.Dansgolvet med trappan ner mot Nattklubben.Cafeterian i aktern.Trapphus styrbords sida i fören.Trapphus midskepps mellan nöjesvåningarna.Gången bort mot Nattklubben från trapphuset.Växthuset som här inte längre var något växthus, byggdes till när hon flyttade till Norge, förutom övervåningen här, så tog man bort lite konferensrum och förstorade nattklubben. Ursprungligen hade Saga/Song en nattklubb mera midskepps och discot i aktern mellan konferensrummen. Den gamla nattklubben blev Ala Carte restaurang.

Se nedan:

http://hhvferry.com/vikingsaga_origdpx.htmlTillverkningsskylten

Det blev ganska mycket party, så jag är förvånad över min ork att fotografera så mycket lastbåtar på väg in till Riga.M/S West Lynda, ser ut att vara en mindre kemikalietanker? Hemmahörande i Riga, byggd 1981 och har samma namn fortfarande.M/T Sichem Hiroshima, lite större kemikalietanker? Byggd 2008 så endast ett år gammal här, ser ut att fortfarande ha samma namn och hemmahörande i Singapore.M/S Diana flaggad i Antigua & Barbuda, byggd 2007 och seglar med samma namn fortfarande.Bunkerbåt modell äldre, byggd 1968 och har kvar samma namn idag, har en ganska stor kran på däck!Närmast har vi M/S Lontano med Gibraltarflagga, byggd 2000 och seglar med samma namn idag.
Bakom har vi M/S Alsen som hon hette fram till 2010, nu heter hon Dina och har Cypriotiskt flagg, byggd 2002.M/S Magnolia 1, hette denna dam år 2009, därefter fick hon namnet M/S Baska och är flaggad i Moldovia, hon byggdes 1983.En lite trött trålare.Bogserbåten Tigran byggd 1974, fick för mig det var en fd Röda Bolaget, fast det stämde inte. Okänd flagga men bör väl vara hemmahörande i Riga där hon fortfarande hamnar på bild.Isbrytare, till vänster skymtar Trafikledningsbyggnaden.Isbrytaren igen.Instrumenten på Regina Balticas bryggvinge.M/S Vera Rambow, byggd 2008 och med tysk flagga vilket hon fortfarande har med samma namn.Mitt i trånga farleden kan man förstås fiska!M/S Star Of Sawara, byggd 2008 med Panamaflagg, samma namn och flagga ännu idag.

Sen var vi framme i Riga och skulle ut och åka lite spårvagn...

Fortsättning följer...

//R


Sidor: [1] 2 3