Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Åke K

Sidor: [1]
1
Övrig sjöfart / Vevaxeltillverkning?
« skrivet: 04 april 2018, 16:23:23  »
Hej. Jag fortsätter jobbet med mina godsvagnsbilder från 70-talet och en sak som slår mig är alla tyska tungtransportvagnar som kommer lastade med fartygs och motor-delar. Framför allt vevaxlar. Här i Sverige fanns en tillverkare, Motala verkstad. Götaverken hade en specialvagn för vevaxeltransporter men den såg jag bara en gång. http://gotbild.se/godsvagnar/57g.htm Annars kom det många vevaxlar på tyska, västtyska, tungtransportvagnar. Och propelleraxlar på schweiziska vagnar. Min undran är varifrån dessa olika axlar kom ifrån? Hyrde man in tyska vagnar eftersom det inte fanns dylika 8-axliga svenska vagnar eller kom de lastade från Tyskland? Det fanns svenska tungtransportvagnar men bara anpassade for transformatorer. Någon som vet?

2
Övrig sjöfart / Fråga om rederi
« skrivet: 06 mars 2018, 09:08:28  »
På det glada 70-talet när jag cyklade omkring och fotade godsvagnar såg jag ofta båtar från ett speciellt rederi som låg i Sannegårdshamnen och jag undrar om någon kan lämna lite uppgifter om detta rederi. Ganska små båtar, lastfartyg. Namn som Simplicity. Engelskt tror jag. Skorstensmärket var en liggande rektangel diagonalt uppdelad i 4 fält, 2 röda och två gula tror jag.

3
Övrig sjöfart / En skönhet
« skrivet: 12 februari 2018, 21:11:22  »
Hej. Jag håller på med att skanna gamla svartvita negativ från 70-talet, mest med tanke på godsvagnsbilder. Fast jag fotade annat än godsvagnar, en och annan båt exempelvis. Här ligger en skönhet vid Majnabbe 1970. Behöver nog inte skiva vilken. En bild att dregla över, eller kanske fälla en och annan tår.


Sidor: [1]