Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Robert Brink

Sidor: [1] 2 3 ... 51
1
Men det här var inget roligt besked! Men bara att gilla läget tyvärr... Forum har en klar fördel jämfört med tex FB, men det är inte bara Landgången som mer och mer börjar gå lite på tomgång. Tycker även att systerforumen Bussnack och Skärgårdsbåtar tappat i antalet skribenter och diskussioner.
Förstår er som jobbat med forumet att ni inte har tiden och orken kvar.

FB kan liksom inte riktigt ersätta ett forum, som många skriver bla för att man kan vara mer anonym här vilket passar dom som kanske jobbar i branschen.
Sen har ju många redan nämnt nackdelarna med FB, tex alla bittra gamla sjömän som måste in i inlägg av princip och bara berätta hur bra det var förr och hur fula dagens fartyg är...
Sen ramlar inlägg mycket snabbare neråt i FB än på ett forum, bilder är enklare att lägga ut men att göra ett resereportage tycker jag är sämre på FB.

Faktiskt riktigt ledsamt att Landgången upphör och något som nästan kommer som en chock för mig.

Tack till er alla genom åren som bidragit med åsikter, kunskap, bilder humör, frågor mm. :)

//R

2
Färjor / SV: Birka årets rederi
« skrivet: Idag kl. 10:57:21 »
Dock så måste Birka skärpa till sig en hel del med sina restauranger. Är inte ok att tränga ihop folk när det är lite folk, är inte ok att placera olika sällskap vid samma bord som inte känner varandra. Något som kryssningsrederierna i stort sett slutat med.

Dessutom känns deras sittningar även i Ala Carte lite uråldrigt, där skulle man kunna ha ett mera flexibelt system som krogar iland har.

//R

3
Kryssningsfartyg / SV: 6:e Oasis klass fartyg
« skrivet: 19 februari 2019, 18:28:13  »
Kan bara instämma med tokerier...
Och vem vill ha dessa bjässar när dom börjar bli till åren?

//R

4
Färjor / SV: Birger Jarl såld?
« skrivet: 12 februari 2019, 20:01:04  »
Privata kryssningar?

Är det för att hon är klassad som Fritidsskepp?

//R

5
Kryssningsfartyg / SV: Kryssningsfartyg i Stockholm 2019
« skrivet: 10 februari 2019, 12:29:57  »
I min telefon har den fungerat ett tag, dock endast fram till Juli, nu till Augusti.
Problemet är ju att det här forumet håller på att dö ännu mera, verkar vara FB som gäller där det finns en grupp som heter Landgången. FB har fördelar med att man kan visa bilder enklare, men också många nackdelar som man slipper på ett forum.


//R

6
Färjor / SV: Birger Jarl såld?
« skrivet: 10 februari 2019, 12:23:59  »
Birger Jarl passerade nyss Kvarnholmen på väg ut! Hon rör på sig...  ???

//R

7
Kryssningsfartyg / Kryssningsfartyg i Stockholm 2019
« skrivet: 10 februari 2019, 11:22:22  »
Listan på anlöp har legat uppe ett tag på Stockholms Hamnar, men det har inte varit så mycket ljud här på Landgången.  ;)
Några ändringar som jag hittat är följande:

CELEBRITY REFLECTION kommer till Stockholm för första gången i år, ersätter väl ECLIPSE.
AIDAPrima kommer även hon första gången till Stockholm, och det är även första gången för den fartygsklassen.
MSC minskar utbudet och kommer med MSC POESIA.
NCL med GETAWAY kör endast till Nynäshamn planerat.
RCL med EXPLORER OF THE SEAS till Stockholm. Är andra gången denna fartygsklass besöker Stockholm.
M/S Vasco Da Gama som är HAL:s gamla STATENDAM byggd 1993 kommer på besök.

Kul att flera av dom äldre kryssningsfartygen återkommer även i år som tex ASTOR, SAGA SAPPHIRE, MAGELLAN, ALBATROS mfl.

//R8
Kryssningsfartyg / SV: Färre och färre men fler och fler
« skrivet: 09 februari 2019, 12:51:16  »
Lite konstigt att MSC får så höga betyg? Visst har dom nya mäktiga stora fartyg, men börjar man granska dom så är dom nästan lite plastiga. Dessutom är inte MSC kända för bästa servicen ombord enligt vad man läser och vad jag själv upplevt under en tur med dom. Maten får inte heller särskilt höga betyg om man läser Cruise Critic.

//R

9
Reseberättelser / SV: Nyrenoverade Birka
« skrivet: 06 februari 2019, 09:06:19  »
Nu ska jag vara lite av motvals kärring vad gäller Birka Stockholm. Åkte henne 1 februari.
Jag tycker ombyggnaden bara är "suck", visst man öppnar upp i lobbyn, men varför en rund soffgrupp i mitten (sätta upp en gran nästa jul?) och det kändes inte så man fick mer kontakt med skärgården och havet utanför, det hade vi mer av från våran hytt på däck 2 med ventil, slog in vatten där mot glaset.
Att där gamla infon var, öppnat en klädbutik med dyra kläder är ju inget extra alls.
Att man bygger ihop caféet/bar/ info var inget extra tycket jag, dessutom rätt bullrig miljö där med en trubadur som ylar eller ännu värre, karaoke och det blir svårt och höra vad som sägs.
I backstage (baren) så har man på höger sida gjort några "vip" ställen eller är det för konferens gäster då man hade tre soffor avstängda med rep och framställda saker på borden.
Och man väljer grått, hade man lagt det med gula stänger kan jag förstå då det blir kontraster och hjälper folk med dålig syn, men är ju så tråkigt med grått.
Tycker även att terassen blivit tråkigare nu när man flyttade bardisken till vänster sida så massor platser där man kunde spana ut ifrån försvann. Överhuvudtaget tycker jag Birka blivit "bullrigare" vad gäller ljudnivårer. Det skulle spelas högt uppe på terassen, var det mycket folk där, nä
Och som Kim skriver, det här med buffén och bordsplacering, hamnade i mitten av att man satt ihop tre fyra sitsbord och dom satt bredvid pratade om en massa andra saker högt så man knappt kunde höra vad Timo sa och stolarna var ju rätt dåliga då man lätt gled framåt på dom, Även personalen borde skickas iväg på någon typ av service eller lära sig att säga enkla ord som hej, välkommen, gokväll etc,,
En sak däremot fick med beröm godkänt, var vid segelbaren, där Timo gick och köpte en GT till mig och egen dryck till sig själv, var club pris på den och bartendern frågade om han hade det och han sa tyvärr nej, men han fick den till clubpriset ändå.
Att hon ännu inte var klar är ju dåligt, träräckena saknades på utedäcken bland annat.
Nä Birka måste hitta på något, för man känner sig inte som gäst riktigt.

Jag litar på dina bedömningar Micke, jag utgår dock från dom bilder jag sett här. Sen hur det fungerar i verkligheten blir en annan sak. Att öppna upp hela "Torget" kanske egentligen var ganska dumt när man tänker efter? Blir svårt att hitta lite mera avskild sittplats när det spelas musik tex.

Terrassen blev bara snyggare, inte bättre tycker jag. En bubbelpool är alldeles för lite tex. Sen är lokalen inte alls särskilt bra som Nattklubb vilket den skulle kunna vara. Men inredningen och ljud och ljus passar inte alls för Nattklubb jämfört med den gamla konstigt nog. Ljudet var klart bättre innan dom byggde om då ljud och ljus var anpassat för Disco på natten.
Och nu när Birka kommer fram tidigt till Stockholm fyller Terrassen inte alls någon bra funktion, då folk på sin höjd hinner fika där på återresan innan det är dags att kliva av...

Det du kallar "Backstage" byggdes om tidigare, det är väl "bås" man kan boka som drinkbord typ Stureplan? Varför nu Birka har det, publiken är inte Stureplan...

//R

10
Reseberättelser / SV: Nyrenoverade Birka
« skrivet: 05 februari 2019, 11:37:09  »
Fint reportage Kim. :)

Gillar att det blivit så öppet i Lobbyn, ser ut att vara bra kontakt med skärgården/havet utanför. Bardisken ser dock väldigt billig ut? Kanske blir bättre när det är helt klart?
Nattklubben ser inte ut att blivit så bra som jag hoppats på. Kanske skulle man gjort en mycket större insats där när man ändå skulle göra om? Nu har man mest bytt färg och så andra stolar som nästan ser ut att vara från en lekhörna?
 
För övrigt så är det tråkigt att Birka fortfarande bordsplacerar folk vid samma bord när det finns lediga. Precis tvärtemot kryssningsrederierna som börjar gå ifrån det klassiska mer och mer.  Kanske dags att skaffa fler bord för två personer till sina restauranger? På tex Celebrity sitter man oftast ganska så nära dom bredvid, men just att det ändå är ett litet avstånd mellan borden skapar en mer privat känsla.

//R

11
Färjor / SV: Bilder av Color Fantasy i tørrdokk ved Fayard A/S Munkebo
« skrivet: 24 januari 2019, 08:12:51  »
Mycket fina bilder, och ganska så många färjor där samtidigt + Birka då....

//R

12
Lastfartyg / SV: Många haverier den senaste tiden
« skrivet: 08 januari 2019, 23:07:20  »
Slump? Eller kan det finnas någon förklaring? Tänkte på kostnadsjakt osv....  Men flyget kan ha ett år helt utan dödsolyckor, sen kan det bli ett år med flera olyckor med dödlig utgång.

//R

13
Kryssningsfartyg / SV: Inför 2019
« skrivet: 08 januari 2019, 21:13:51  »
Ja, Oceania är inget dåligt rederi. Rekommenderas. Kanske inte i klass med Hapag-Lloyd, Regent, Seabourn, Siversea eller Seadream men snäppet under. Har rest med både Marina och Nautica.

Får deras nyhetsbrev, och dom brukar kunna ha fina erbjudanden vissa tider på året också. Men blev förvånad när vi var nära på att boka en kryssning för några år sedan och det inte gick att boka online? Är det en del i personliga servicen, att man ska prata med en levande person som förr i tiden?

//R

14
Reseberättelser / SV: Celebrity Reflection 7 nätter 2014
« skrivet: 08 januari 2019, 17:52:47  »


Drog undan gardinen på morgonen och fick se ett Conatinerfartyg lägga till.

32


Och ett litet Ro/Ro fartyg med namnet Midas.


Medan kryssningsfartygen ju ofta är flaggade i bahamas  och andra billiga flagg, så är Ålänningarna där
och kör frakt under finskt flagg :-)
https://www.sjofart.ax/nyheter/midas-seglar-vidare-karibien

Tack för en trevlig bildberättelse.

Intressant att hon är Åländsk. :)

//R

15
Kryssningsfartyg / SV: Inför 2019
« skrivet: 08 januari 2019, 17:51:54  »
Ännu fler beställningar, men denna gång i en något lyxigare och mindre klass.

http://www.seatrade-cruise.com/news/news-headlines/new-allura-class-ships-ordered-for-oceania-cruises-at-fincantieri.html

//R

Sidor: [1] 2 3 ... 51