Carnival Dream Sprinklersystemet läckte vatten?
« skrivet: 07 maj 2018, 10:49:52 »
https://www.aftonbladet.se/tv/a/252342

Nån som vet mer om vad som hände?
*
SV: Carnival Dream Sprinklersystemet läckte vatten?
« Svar #1 skrivet: 07 maj 2018, 13:49:12 »
Jag har inte kollat Aftonbladet (skyr den tidningen som pesten) men en snabb sökning via Google fick fram OK artiklar.

Tydligen brast en ledning till sprinklersystemet vilket skapade översvämning i ett antal hytter med följden att 100 gäster fick "evakueras". Besättningen var dock snabbt framme med torkningsfläktar och nya mattor samt hög grad av effektivitet vilket ledde till att flera av de övriga gästerna inte ens märkte att något inträffat (de fick infon när de kollade nyheterna). Några passagerare fick sova i spa-avdelningen, övriga kunde återvända till sina hytter efter ungefär sex timmar.

Besättningen var snabba med att byta ut mattor och torka ut fukten vilket gjorde att den påverkade korridoren såg normal ut efter några timmar. En passagerare rapporterade att en av dennes apparater i hytten dock fick kortslutning i nätaggregatet senare under natten eftersom detta varit helt dränkt vid översvämningen och fuktskadats.

Carnival kompenserade de drabbade med full återbetalning av kryssningspriset samt 50% cruise credit för en ny kryssning. De flesta stannade kvar ombord men två valde att avbryta resan i förtid och fick fullt stöd av rederiet med oplanerade flygbiljetter etc.

Det verkar som att Carnival lyckats reda upp situationen på ett bra sätt.

*
SV: Carnival Dream Sprinklersystemet läckte vatten?
« Svar #2 skrivet: 07 maj 2018, 19:00:45 »
Hindrar förstås inte AB att jämföra med en katastrof ev Titanictyp.
SV: Carnival Dream Sprinklersystemet läckte vatten?
« Svar #3 skrivet: 07 maj 2018, 23:09:25 »

Tydligen brast en ledning till sprinklersystemet vilket skapade översvämning i ett antal hytter med följden att 100 gäster fick "evakueras”.
ätt.

På bilderna ser det ut som rätt mycket vatten, och, ett sprinkler system är hi-fog med tunna rör, en av hi-fogs fördelar är att man inte behöver några stora mängder vatten för att få stor släckeffekt.

Dessutom, skulle ett sprinkler rör gå av skulle man få ett ”release”eller pressure drop alarm.

Är det en del av brandsystemen så måste det vara själva brandlinan som brusit, då får man rätt stora mängder vatten snabbt.
SV: Carnival Dream Sprinklersystemet läckte vatten?
« Svar #4 skrivet: 07 maj 2018, 23:23:07 »
Jösses, syndafloden... antar att det skapade lite merarbete ombord... ähum....
Fredrik Ahlman
*
SV: Carnival Dream Sprinklersystemet läckte vatten?
« Svar #5 skrivet: 08 maj 2018, 13:56:21 »
Hindrar förstås inte AB att jämföra med en katastrof ev Titanictyp.

En av många anledningar till att den tidningen bör behandlas som om den inte existerar.;)

Det är en viss skillnad mellan en brusten brandlina och vatten i sex vattentäta avdelningar men det har väl inte nått fram till Aftonbladet.

Övriga artiklar har beskrivit det hela som en incident och de jag kollade igår var 100% fria från Titanicreferenser.

Måste vara svårt att ge sig ut till sjöss om minsta lilla tekniska händelse med ett fartyg är en "katastrof". Jag vågar inte tänka på om ABs journalister befunnit sig ombord på City of Paris när ena propelleraxeln kom i självsvängning och ena maskinen monterade ner sig själv och komponenterna flög i alla riktningar vilket även slog ut BB-maskinrummet och all framdrivning upphörde. Det måste vara en rent kataklysmisk händelse.

*
SV: Carnival Dream Sprinklersystemet läckte vatten?
« Svar #6 skrivet: 08 maj 2018, 15:12:41 »
Förstår bara inte varför sprinklersystemet, den mest osannolika orsaken, skulle vara inblandat.

Det normala är förstås att ett vanligt vattenledning brustit. Varken första eller sista gången det händer. Så verkar också ha varit orsaken.

http://gcaptain.com/water-line-break-floods-staterooms-hallway-aboard-carnival-dream/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Gcaptain+%28gCaptain.com%29&goal=0_f50174ef03-e7e150b1e8-169904285&mc_cid=e7e150b1e8&mc_eid=2b60416400