Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Penny

Sidor: [1] 2 3 ... 7
1
Tak for at du deler de fine billeder med os.  :D

Jeg syntes at Kotor ser dejlig og spændende ud, også fordi det ser ud som om, der ikke er så mange turister, som i f.eks. Dubrovnik (Der var ALT for mange, da vi besøgte byen. >:( )

Vi har aldrig rejst med RCCL, men "Rhapsody" ser rigtig hyggelig ud, og efter vi har været med "Norwegian Getaway" Vil jeg nok hellere med et skib i "Rhapsody's" størrelse, hvis vi skal cruise igen.

Fortsat god weekend  :)

Tack själv!  :) I Kotor var det endast Rhapsody som låg inne. Det var väldigt vackert där. Vi tyckte att det räckte med att endast gå av och titta i byn. Det fanns båtutflykter i hamnen, men de var så långa och vi blev lite oroliga att inte skulle komma tillbaka i tid. Tråkigt att det var så många som var i Dubrovnik som er, det är en fin stad. Vi var på en kryssningsmässa i våras med olika föreläsningar från olika rederier. MSC varnade oss från att kryssa i Juli då det är flest som åker och pga värmen. Vi upplevde dock inte värmen eller trängseln ombord/i land som något problem, fastän att vi hade det i åtanke när vi bokade resan. Jag kan varmt rekommendera Rhapsody eller hennes syster Vision som vi kryssat med tidigare. Lagom stora, inte så stor trängsel ombord och smidigt att gå av i de olika hamnarna. Tack för att du tog dig tid till att läsa och skriva, önskar även dig en trevlig helg! :)

2
Tack för fint reportage!

Tack själv för uppskattningen  :) Jag kan varmt rekommendera en tur från Southampton till Miami/Fort Lauderdale med Celebrity Silhouette som går i slutet på oktober, om du gillar att vara några dagar till havs men även se lite storstäder, Bermuda och Bahamas. Jag åkte själv på denna resa förra året med Celebrity Eclipse. En fin fartygsklass med bland annat en riktig gräsmatta och glasblåseri. Även Millenium klassen är fin. Är du aktiv och vill ha ett större utbud på aktiviteter så är Royal Carribean trevliga att kryssa med. Medelhavet är fint att kryssa i och inte så långt att åka till. Karibien med avgångshamn SanJuan är väldigt fint att besöka. Både Medelhavet och Karibien har riktigt fint vatten.

3
Tack Kim Viktor och TT för uppskattningen  :)

Det var våran första Medelhavskryssning, och vi uppskattade den väldigt mycket. En av de större fördelarna var att det inte var så långt att flyga, samt att det endast var +1 timme i tidsskillnad som max. Santorini var våran favoritdestination denna resa. Underbar ö.

4
Hej allesammans! I somras åkte jag på en 7- nätters kryssning med Rhapsody Of The Seas i östra Medelhavet. I nedan länk på min sida på bilddagboken har jag laddat upp 70 bilder med beskrivningar från resan och vad vi tyckte om den. På grund av tekniska problem nu innan jag delar med mig av bilderna får ni klicka på den första länken för att se början av reportaget. När en bild av Norwegian Star dyker upp låser sig reportaget och det går inte att bläddra vidare. Klicka då på länk 2 så kommer sista sidan av reportaget upp. Ni får välja att läsa i fel ordning eller bläddra bakåt till bilden med Norwegian Star, och från den bilden bläddra framåt igen. Jag beklagar det tekniska och hoppas att det inte hindrar er från att ta del av mitt äventyr  :)

http://dayviews.com/fartygsbilder/526413542/

http://dayviews.com/fartygsbilder/526414275/


5
Färjor / SV: Hur är m/s Mariella
« skrivet: 11 juli 2018, 18:08:57  »
Upplevs fartyget som är byggd 1985 fortfarande som fräscht?

Nix. Nu har jag visserligen inte åkt henne på 8 år, men riktigt sunkig. Luktade rejält illa ombord. Personalen otrevlig. Inte ett förstahands alternativ för mig.

Hur var din resa?  :)

6
Reseberättelser / SV: Silja till Helsingfors 1991 vs 2018
« skrivet: 11 juli 2018, 18:03:32  »
Härliga bilder på Östersjöns och Finlands bästa färjor!

Nja Color Fantasy och Color Magic är nog ett strå vassare av de färjor som trafikerar Östersjön.

Jag räknade dem som går från Stockholm. Alltid förstahands alternativet. Visst är Color Fantasy/Magic också fina, mer likt kryssningsfsrtygen hos Royal Caribbean. Det jag saknar hos Color Line är att lyssna på en orkester på kvällen, blir lite segt utan den i mitt tycke. Middagen i aktern tycker jag kan jämföras med Birka. Snålt med mat på tallriken och dyrt med tanke på hur lite mat man får. Däremot, är Color Line middagsbuffe helt suverän! Bättre än Siljas och lyxigare!

7
Kryssningsfartyg / SV: NCL design forslag
« skrivet: 04 juli 2018, 17:38:19  »
Ingen vacker skapelse utvändigt utifrån mitt tycke.

8
Reseberättelser / SV: Silja till Helsingfors 1991 vs 2018
« skrivet: 28 juni 2018, 20:46:44  »
Härliga bilder på Östersjöns och Finlands bästa färjor!


9
Färjor / SV: TallinkSilja överväger nytt fartyg
« skrivet: 28 juni 2018, 18:25:59  »
Det känns vettlöst dumt att inte köra systerfartyg på samma rutt... men det verkar inte som att det bekommer tallink silja.

Inte bara Tallink Silja. DFDS Seaways kör med Crown och Pearl Seaways på Oslo - Köpenhamn. Viking Line Viking Grace och Amorella på Åbo. Mariella och Gabriella på Helsingfors. Dessa är inte heller systrar!

10
Färjor / SV: TallinkSilja överväger nytt fartyg
« skrivet: 24 juni 2018, 20:07:00  »
Låter spännande. Kul att de vill expandera på Tallinn-Helsingfors.

11
Reseberättelser / SV: TA med Celebrity Eclipse 2017
« skrivet: 24 juni 2018, 20:05:33  »
Ja, en atlantresa är aldrig fel. Jag fick mersmak för dem och att åka på längre kryssningar. Trodde först att det skulle bli långtråkigt, men blev snarare tvärtom. Jag hoppas på att komma iväg på fler i framtiden  :)

12
Tack själv TT för uppskattningen :)

13
Reseberättelser / TA med Celebrity Eclipse 2017
« skrivet: 21 juni 2018, 19:22:19  »
Hösten 2017 gjorde jag min första transatlantiska kryssning. Resan över Atlanten gjordes med Celebrity Eclipse. Resan var helt gungfri och jag trivdes mycket bra ombord. Jag uppskattade verkligen denna fartygsklass, riktigt fin, mysigt med en riktig gräsmatta ombord och glasblåseri. Maten höll hög klass och luncherna i buffén höll en hög klass! Bra, varierat utbud och gott. När det var dags att gå av efter en lyckad resa kändes det tråkigt och jag hade gärna följt med på kryssningen som skulle avgå efter våran. Sammanfattningsvis blev jag mer taggad på att kryssa! Jag åker gärna på fler och längre kryssningar i framtiden  :).

I nedan länk följer bilder från min sida på bilddagboken

http://dayviews.com/fartygsbilder/2017/11/14/

14
Sommaren 2015 åkte jag på en kryssning med Serenade Of The Seas till de norska fjordarna och arctic circle. Resan var gungig men trevlig och med en varierad natur, från grönt till vit snö. På länken nedan visar jag lite bilder från resan på min sida på bilddagboken.  :)

http://dayviews.com/fartygsbilder/2015/6/

15
Pollarsnack / Glad midsommar 2018!
« skrivet: 21 juni 2018, 18:58:10  »
Jag önskar alla landgångare en glad midsommar!

Sidor: [1] 2 3 ... 7