Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Fagerholm

Sidor: [1] 2 3 4
1
Färjor / SV: Vikings nybygge till svenskarna.
« skrivet: 16 december 2018, 20:27:48  »
Ja däcksplanen ser man verkligen framemot att se, men lär nog dröja.

2
Reseberättelser / SV: En kryssning med Amorella
« skrivet: 15 december 2018, 10:07:58  »
Ja Amorella är en trevlig båt. Trevlig personal och man kommer att sakna henne sen

3
Reseberättelser / SV: Silja Serenade Dec-18
« skrivet: 15 december 2018, 10:06:54  »
Tack för reportaget. Ser ju riktigt fint ut i nya nattklubben. Gillar verkligen dessa båtar, men åker tyvärr väldigt sällan med dessa systrar.

4
Reseberättelser / SV: Hurtigruten i höstmörker
« skrivet: 15 december 2018, 10:05:46  »
Otroligt fina bilder! Tack för det. Synd att det är så dyrt

5
Reseberättelser / SV: Övernattningskryssning med Wasa Express
« skrivet: 16 oktober 2018, 15:38:43  »
Tack Trossen. Ja tanken var att pricka in en övernattningskryssning för det är lite trevligare än en dagstur enligt min mening. Tror att de endast har övernattningskryssningar en gång per månad om man inte är fler än 15 då det tydligen går att övernatta både fredag och lördag alla helger i månaden.

Nej det var flera som övernattade ombord, men inte så många som jag faktiskt trodde att det skulle vara. Verkade vara ett stort kompisgäng som gjorde det och några andra enstaka.
Shopen var helt OK, men tänkte inte på om LEGO-båten fanns där tyvärr.

Kan rekommendera det och som sagt, frukosten var bra, mycket roligare än en färdig macka och juice.

Tony! Tiderna såg ut enligt nedan. Svenska tider

Avgång Umeå 18:00 ankomst Vasa 22:30
Avgång Vasa 07:00 ankomst Umeå 11:30

6
Reseberättelser / SV: Övernattningskryssning med Wasa Express
« skrivet: 15 oktober 2018, 21:06:38  »
Tack Emil, ja man har satsat på den Finländska marknaden. Tycker ändå att det är mysigt att sova över på båten, trots att man inte fick nån tid i land.

7
Färjor / SV: Amorella 30år på Åbolinjen
« skrivet: 15 oktober 2018, 21:02:24  »
Ja Amorella kommer man verkligen sakna. Man får passa på att ta några kryssningar med henne innan dess.

8
Reseberättelser / Övernattningskryssning med Wasa Express
« skrivet: 14 oktober 2018, 09:42:55  »
Här kommer en liten reserapport från en övernattningskryssning med Wasa Express. Efter en trevlig bilresa från Stockholm i ett vackert höstväder upp till Umeå hann man med en liten promenad i stan innan det framåt lördagseftermiddagen bar av mot Holmsund. Vi var rätt tidiga i terminalen. Båten skulle gå kl 18, men de släppte ombord redan vid 17:10. Man fick inga hyttnycklar i terminalen utan ett kvitto som man gick till informationen med där man fick en hyttnyckel. Hytten var en A-hytt, då priset endast skiljde sig med 50 kr mot en B-hytt. Det var en nyrenoverad hytt och den var helt OK. Väldigt sköna täcken och sängen var väldigt skön. Toaletten var rätt liten och där ser man att båten har några år på nacken. Dock fräscht ändå.

Det var mycket folk på utresan från Umeå, många från Finland som hade gjort en dagstur och var på väg tillbaka. Vi skulle äta buffé vid utresan och de öppnade redan en halvtimme innan avgång. Men det var väldigt mycket folk och det verkade ha varit lite strul med några bokningar och folk som ville sitta tillsammans så vi fick köa rätt länge för att bara komma in i restaurangen.  Väl inne så måste jag säga att det var en trevlig restaurang och maten var väldigt bra. Skulle kanske behövt lite mer personal för de verkade väldigt stressade och maten tog slut, men det fylldes på snabbt. Tror att restaurangen var helt fullbelagd. Personalen var dock väldigt trevliga, inte bara här i restaurangen utan också på andra ställen ombord. Efter maten så blev det en  liten rundtur ombord. Var inne i butiken och tittade. Den var inte så stor, men fanns ändå det mesta där. Efter maten blev det en tur upp till baren ombord. Känns att baren är lite liten när det är så mycket folk ombord, men vi lyckades ändå få plats. Var dels ett band som spelade och när bandet tog paus så var det en DJ som spelade. Helt Ok. Eftersom vi hade gått upp rätt tidigt så var man rätt trött och vi gick och la oss vid 22 tiden. 22:30 kom båten in till Vasa svensk tid så det var rätt skönt att sova ombord när båten låg till kaj. Det var en lugn och skön natt ombord.

Hemresan skedde 07:00 och direkt när båten gick från Vasa så åt vi frukost i kafeterian. De var nästan lite som buffé där man fick ta sitt eget pålägg till smörgåsarna, ta ägg, gröt, juice, kaffe, te e t c för 85 SEK. Helt Ok frukost. På hemresan var det betydligt lugnare med folk vilket var rätt skönt. Dock blev det lite drygt på ett sätt för på hemresan var det ingen underhållning, men det var rätt skönt att vila lite i hytten och sitta i baren och titta ut över havet.

Sammanfattningsvis så tycker jag att Wasa Express är en helt ok båt. Bra mat, trevlig personal, rent och snyggt ombord. Tycker båten passar mer som en kvällsbåt/nattbåt än dagbåt. Hade varit typ trevligt att få en hel dag i Vasa och två kväller ombord (om man får önska fritt) Känns att det finns väldigt mycket potential för den här linjen och jag tycker att det är roligt att linjen är i bruk. Hoppas också att det går bra för Wasaline och det skulle vara trevligt med lite fler övernattningskryssningar än de få som finns.

9
Färjor / SV: Wasa Express
« skrivet: 24 augusti 2018, 16:47:30  »
Tack JoonasK för de fina bilderna:)

10
Färjor / SV: Wasa Express
« skrivet: 21 augusti 2018, 15:10:44  »
Tack för alla tips. Ja det lutar åt en dagstur:) Ska bli spännande att testa en ny rutt och båt

11
Färjor / SV: Wasa Express
« skrivet: 19 augusti 2018, 18:22:33  »
Ja Wasaline verkar ha satsat en del på kryssningspassagerarna. Ja, jag kan tänka mig att den skärgården är rätt fin också.

12
Färjor / SV: Wasa Express
« skrivet: 18 augusti 2018, 19:23:29  »
Toppen, tack:) Ja det är trevligt att åka med ett lite äldre fartyg

13
Färjor / Wasa Express
« skrivet: 18 augusti 2018, 16:00:24  »
Hej,
Planerar att göra en kryssning i höst med Wasa Express. Nån som har erfarenhet från den färjan? Är Skärgårdsbordet bra t e x?

14
Färjor / SV: Hur är m/s Mariella
« skrivet: 10 juli 2018, 20:21:18  »
Hej, Jag åkte Mariella i december förra året och jag måste säga att jag tycker om Mariella. Det märks på vissa ställen att den har över 30 år på nacken, men maten i Food Garden var riktigt bra, måste också säga att buffén var helt OK också, men Food Garden skulle jag rekommendera. Hytten jag bodde i då var en A-hytt och den var renoverad och helt OK. Tycker ändå att de har renoverat henne och hållit henne helt OK med tanke på hennes ålder. Trevlig resa!

15
Färjor / SV: M/S Olympia i filmen "Enkel Resa" på SVT Play
« skrivet: 12 juni 2018, 18:32:26  »
Aldrig hört talas om den filmen, men kul att se den. Väckte en del barndomsminnen:)

Sidor: [1] 2 3 4