Sirius
« skrivet: 23 maj 2017, 19:15:19 »Coralius.
Foto: Skangas

Nydöpta Coralius får svensk flagg
Sirius LNG-bunkerfartyg Coralius döptes i måndags i Papenburg.
Relaterade artiklar
Snart premiär för Coralius
Nytt LNG-avtal för Skangas
Wärtsilä levererar huvudmaskin till LNG-tanker
”Svensk flagg ett framtida alternativ”
 Rätta artikeln
 Dela med e-post

 Dela på Facebook
Coralius, det nya bunker- och feederfartyg för LNG som ägs av Sirius Shipping och Anthony Veder, döptes på måndagen av Johanna Lamminen, styrelseordförande i Skangas och vd för Gasum. Jonas Backman, vd för Sirius Shipping, säger till Sjöfartstidningen att Sirius kommer att ha fullt tekniskt management av nybygget.
– Coralius får svenskt flagg med hemort Donsö, berättar han.
Nybygget beställdes 2015 av Sirius Shipping och Anthony Veder från det nederländska varvet Royal Bodewes. Med det nya fartyget kan befraktaren Skangas erbjuda sina kunder bunkring av LNG från fartyg till fartyg. Coralius har isklass 1A och kommer att operera främst i Nordsjön, Skagerrakområdet och Östersjön.
SGMF-guidelines
Coralius kan lasta 5.800 kubikmeter LNG. Fartygets utrustning för LNG-bunkring och utformningen av arbetsdäcket uppges vara planerade för att på ett säkert sätt och på kort tid kunna överföra stora volymer LNG till det mottagande fartyget.
Nybygget är konstruerat enligt nya guidelines från Society for Gas and Marine Fuel (SGMF), som tagits fram i syfte att harmonisera säkra och ansvarsfulla operationer med gasdrivna fartyg.
SV: Sirius
« Svar #1 skrivet: 23 maj 2017, 19:28:26 »
Visst är det roligt och tillika tillfredsställande med ett nytt fartyg under svensk flagg. Låt oss hoppas fartyget blir till en framgång för dess redare.
Fredrik Ahlman