Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Eugen Cork

Sidor: [1] 2
1
Färjor / SV: Första kryssningen för året, restaurangtips Symphony/Serenade
« skrivet: 20 februari 2018, 23:26:13  »
Hur är det med beläggningen på Symphony/Serenade så här mitt i Fimbul-vintern?

Jag har byggt upp en rätt rejäl klump Club One-poäng och kan åka på kort varsel i princip när som helst. Men hytter i klasserna Commodore och uppåt är alltid "Slutsåld" från Stockholm.

Är det hög beläggning? Renovering i flygande fart? Spärrade för försäljning genom andra kanaler? Bara bokningsbara från Helsingfors?

2
Färjor / SV: Allokering av hytter
« skrivet: 08 januari 2018, 23:49:34  »
[Utmärkt beskrivande bild]

Perfekt förklaring. Om syrran med barn hade valt en B4-hytt hade vi alltså hamnat mittemot varann? (Lyx-junior på bilden ovan säljes som "A-Premium")

Finns det fler sprängskisser? Alla Stockholm-Österut färjor är intressanta.

3
Färjor / SV: Allokering av hytter
« skrivet: 08 januari 2018, 20:30:33  »
A-premium finns endast på det övre däcken.

OK, det förklarar saken. Tack!

4
Färjor / Allokering av hytter
« skrivet: 08 januari 2018, 00:13:08  »
En liten bakgrund:
Jag övertalar min syster och hennes tre barn att vi skall åka till Tallinn och gå på matiné på operan.
Inga konstigheter, jag bokar i JULI en resa i trettonhelgen.
Från Uppsala till Värtahamnen för fem personer tar vi bilen; för att hitta p-plats är vi i god tid och kan därmed checka in i god tid.
Vår hyttfördelning är att systern och barnen har en A-hytt och morbror, jag, har en A-premium; allt bokat samtidigt via mitt ClubOne-kort. Jag har tidigare dubbelkollat och påpekat att den 15-åriga brorsdottern troligen inte vill dela dubbelsäng med sin morbror.
Fartyget är Victoria. Vi får hytterna 9525 och 5607.
Kan det bli mer isär?
Hur fungerar allokeringen av hytter??

5
Färjor / SV: Baltic Queen till Stockholm-Mariehamn
« skrivet: 21 december 2017, 00:43:52  »
Jo Baltic Princess går på varv och Galaxy ersätter henne på kvällsavgångarna från Finland inklusive charter/specialkryssningar 19/1, 27/1, 4/2 och 15/2. Misstänker att Baltic Queen täcker upp för Galaxys charter 15/2 då hon är upptagen med att köra kvällsavgång med charter/specialkryssning från Åbo istället för BP?


Ja, eventet "Rock the Boat" har varit annonserat sen i augusti eller nåt. Riktig 80-tals hårdrock med Accept. Sugen, livet är inte bara opera.

6
Övrig sjöfart / SV: Navigeringsfråga - Furusundsleden
« skrivet: 21 december 2017, 00:39:51  »


Vinterleden går från Gullholmens fyr via östra Saxarfjärden till ö:a Älgögrund pga isvägar.

En gissning är att de ville provköra den leden.

Tack, det låter logiskt.

7
Övrig sjöfart / Navigeringsfråga - Furusundsleden
« skrivet: 17 december 2017, 21:56:43  »
Ursäkta en landkrabba men:

I onsdags morse (13/12) satt jag och åt frukost ombord på Silja Serenade. Hade inget bättre för mig än att sitta och följa med trafiken in och ut från Stockholm på mobilen.

Till min förvåning så väljer Gabriella, strax bakom Serenade, att efter Gullholmens fyr gira söderut mot Södra Saxarfjärden.

Varför då? Jag kommer inte på någon anledning att ta den vägen. Gabriella och Baltic Princess kom lite nära varandra i Oxdjupet, Gabriella hann precis igenom.

För att citera rumpnissarna: Voffo gör di på dette viset?

8
Steg nummer ett borde vara att byta plats, i tidtabellen, mellan Galaxy och Baltic Queen. I princip systerfartyg men BQ har fler hästkrafter i maskineriet vilket inte är en nackdel Stockholm- Åbo.
Glaxy är målad ut- och invändigt av den estniske artisten Navitrolla (ja, det är avsiktligt). Givetvis borde man köra den est-inspirerade Galaxy till Estland och BQ och BP kan målas hursomhelst.

9
Färjor / SV: Bäst julbord?
« skrivet: 20 november 2017, 21:09:50  »
Finns det någon som helst skillnad mellan Serenade och Symphony vad gäller julbordet?

10
Färjor / SV: Silja eller Viking?
« skrivet: 09 november 2017, 17:09:38  »
Provade just en variant av SL och att ta sig till Värtaterminalen; T-Ropsten och 76 till Tredje tvärvägen som såg ut att ligga närmre på kartan än hpl Värtans färjeterminal.
Det gjorde den inte i praktiken. Nu behöver ingen annan prova.

11
Färjor / SV: Silja eller Viking?
« skrivet: 16 oktober 2017, 23:38:58  »
Inget illa menat mot dig dock. Blir bara sur på att allt ska handla om sprit så länge en färja går mellan Finland och Sverige.

Alla rederier erbjuder faktiskt nåt annat idag också. Fast för en kort stund och väldigt avskalat (kostnadseffektivt). Klart dom vill sälja sina produkter i Taxfree också, och det är väl därför vi bordar hytterna nästan gratis.

Men helt klart kan man åka och njuta av skärgårdarna,låta ungarna leka, äta gott, handla nåt, spela lite kanske tom och även bara basta faktiskt (om man frågar snällt).

Medhåll, har vuxit ifrån bekantskaperna som bara handlade om råsupande.

Jag kanske nämnt det förut men jag är opera-entusiast. Nationaloperorna i Tallinn och Riga har intressant utbud så jag har upptäckt att det går utmärkt att ta två tre nätter på hotell, äta mat på båten och i stan samt se två-tre klassiska uppsättningar (till skillnad från Stockholm som ska vara så dj*vl* noveau hela tiden). Att man får hem ett par ovanliga buteljer till bra pris är mest en bonus.

För att anknyta till trådens ämne: Det blir Silja för min del för att de trafikerar Tallinn och Riga. Samt att inleda Helsingforsresan med en kall pilsner/champagne ett par timmar i Front Bar och njuta av skärgården.

Nä, i övermorgon blir det Riga: Bolero, Figaros bröllop, Törnrosa samt Turaidas ros.

12
Färjor / SV: Silja eller Viking?
« skrivet: 16 oktober 2017, 23:27:33  »

Men vad i björnröven gör man på en båt mellan Finland och Sverige om man bara ska köpa sprit? Finns väl tusentals andra kanaler att få tag på den varan, och billigare också dessutom utan att borda ett fartyg...

Inte minst måste man även spendera ett helt dygn på båten, (eller två om man skall till Riga som verkar vara billigast i Östersjön från Stockholm).

Men: Om man inte skall langa, hur mycket dricker man om man behöver ta in 110 liter öl, 90 liter vin och 10 liter sprit?

Billig och billig sprit? Köper man de billigaste rävgiften blir det billigt; vill man upp lite i kvalitet så märker man att det svenska monopolet faktiskt inte är så illa, iofs hög moms men punktskatten på alkohol är den samma på Lord Calvert som Highland Park och Bolaget är inte vinstdrivande.

13
Färjor / SV: Silja eller Viking?
« skrivet: 13 oktober 2017, 19:23:17  »
Fast så värst långt är det väl inte att går från gärdet till silja terminalen? visst några hundra meter extra blir det till den  nya men ändå inte så farligt tycker jag /TT

772 meter lite ovetenskapligt

https://kartor.eniro.se/m/vUxSS

Kartan är inte riktigt uppdaterad men gångvägen stämmer rätt bra tror jag. Jag har aldrig haft problem med att hitta.

Med www.sl.se har jag inga problem att hitta vilka linjer man tar. Mitt stora problem med SL är att köpa biljetter, man är nästan mobbad som utsocknes sällanresenär.

14
Färjor / SV: Silja eller Viking?
« skrivet: 12 oktober 2017, 21:22:31  »
Stor orsak för oss att välja Symphony över Serenade är följande:
Symphony har sushikrogen Serenade inte har och den är suverän i förhållandet pris/kvalite
Serenade har Fast Lane istället för Mundo och vi är inga stora fansen av snabbmat
Symphonys pub är ganska häftig.

Ah, det hör till saken att jag är allergisk mot fisk så allt vad sushi heter filtreras bort mentalt. En kryssning för mig är att äta gott så allt vad snabbmat filtreras också bort, kanske därför jag inte noterat skillnaden (jag är sekundärvegetarian; kon äter gräset, jag äter kon).

Men är det någon skillnad på pubarna? Stämningen är typiskt beroende på dagsformen (gäller även karaoke).

15
Färjor / SV: Silja eller Viking?
« skrivet: 12 oktober 2017, 20:00:39  »

Jag har åkt mycket med Silja till Helsingfors, främst Symphony och haft det trevligt, bra mat etc. Funderar på att vara lite wild and crazy och prova Viking och vill höra lite.


Kanske är det bara jag men jag ser ingen som helst skillnad på Serenade och Symphony. Ja, däcket ute är i olika färg, ljusboxen med fartygsnamnet har olika färg och den ena har skorsten i aluminium.

Men sen? Mitt antal resor har slagsida mot Symphony men det är bara slumpen. "Hmm, åka till Helsingfors? Där är ett bra datum till bra pris. Vilken båt blev det, ah Symphony."; det är så min beslutsprocess ser ut.

Jag är kanske inte den rätta att svara - har väl inte åkt Silja sedan 1991. Jag slutade av två skäl: 1) Den hopplöst belägna terminalen för oss som inte bor i Stockholm, 2) Maten, som var litet, dyrt och inte speciellt välsmakande. Jag är väldigt nöjd med Viking Line, och tycker inte alls att det är något fel med web-bokningen.

Kan du utveckla "Hopplöst belägen terminal" ?
Jag brukar ta anslutningsbussen och då är det inget problem. Blir det Åbo på kvällen tar jag tåget (från Uppsala) och tunnelbana, och ja det blir en bit att gå från T-Gärdet (och förhoppningsvis flyttar SL busshållplatsen på linje 76 någon gång så har man alternativet T-Ropsten och 76). Bil? Terminalen ligger idag vid Norra länken (visst var det bökigt 1991) och parkeringssituationen är väl lite strulig (varken Eniro, Bing, Google Map eller Hitta har bra uppdaterade kartor).
Å andra sidan Vikingterminalen i Stadsgården, är den mycket lättare att ta sig till för utsocknes?

Kanske skall prova någon av Vikings fartyg.

Sidor: [1] 2