Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Eugen Cork

Sidor: [1] 2
1
Färjor / SV: Bäst julbord?
« skrivet: 20 november 2017, 21:09:50  »
Finns det någon som helst skillnad mellan Serenade och Symphony vad gäller julbordet?

2
Färjor / SV: Silja eller Viking?
« skrivet: 09 november 2017, 17:09:38  »
Provade just en variant av SL och att ta sig till Värtaterminalen; T-Ropsten och 76 till Tredje tvärvägen som såg ut att ligga närmre på kartan än hpl Värtans färjeterminal.
Det gjorde den inte i praktiken. Nu behöver ingen annan prova.

3
Färjor / SV: Silja eller Viking?
« skrivet: 16 oktober 2017, 23:38:58  »
Inget illa menat mot dig dock. Blir bara sur på att allt ska handla om sprit så länge en färja går mellan Finland och Sverige.

Alla rederier erbjuder faktiskt nåt annat idag också. Fast för en kort stund och väldigt avskalat (kostnadseffektivt). Klart dom vill sälja sina produkter i Taxfree också, och det är väl därför vi bordar hytterna nästan gratis.

Men helt klart kan man åka och njuta av skärgårdarna,låta ungarna leka, äta gott, handla nåt, spela lite kanske tom och även bara basta faktiskt (om man frågar snällt).

Medhåll, har vuxit ifrån bekantskaperna som bara handlade om råsupande.

Jag kanske nämnt det förut men jag är opera-entusiast. Nationaloperorna i Tallinn och Riga har intressant utbud så jag har upptäckt att det går utmärkt att ta två tre nätter på hotell, äta mat på båten och i stan samt se två-tre klassiska uppsättningar (till skillnad från Stockholm som ska vara så dj*vl* noveau hela tiden). Att man får hem ett par ovanliga buteljer till bra pris är mest en bonus.

För att anknyta till trådens ämne: Det blir Silja för min del för att de trafikerar Tallinn och Riga. Samt att inleda Helsingforsresan med en kall pilsner/champagne ett par timmar i Front Bar och njuta av skärgården.

Nä, i övermorgon blir det Riga: Bolero, Figaros bröllop, Törnrosa samt Turaidas ros.

4
Färjor / SV: Silja eller Viking?
« skrivet: 16 oktober 2017, 23:27:33  »

Men vad i björnröven gör man på en båt mellan Finland och Sverige om man bara ska köpa sprit? Finns väl tusentals andra kanaler att få tag på den varan, och billigare också dessutom utan att borda ett fartyg...

Inte minst måste man även spendera ett helt dygn på båten, (eller två om man skall till Riga som verkar vara billigast i Östersjön från Stockholm).

Men: Om man inte skall langa, hur mycket dricker man om man behöver ta in 110 liter öl, 90 liter vin och 10 liter sprit?

Billig och billig sprit? Köper man de billigaste rävgiften blir det billigt; vill man upp lite i kvalitet så märker man att det svenska monopolet faktiskt inte är så illa, iofs hög moms men punktskatten på alkohol är den samma på Lord Calvert som Highland Park och Bolaget är inte vinstdrivande.

5
Färjor / SV: Silja eller Viking?
« skrivet: 13 oktober 2017, 19:23:17  »
Fast så värst långt är det väl inte att går från gärdet till silja terminalen? visst några hundra meter extra blir det till den  nya men ändå inte så farligt tycker jag /TT

772 meter lite ovetenskapligt

https://kartor.eniro.se/m/vUxSS

Kartan är inte riktigt uppdaterad men gångvägen stämmer rätt bra tror jag. Jag har aldrig haft problem med att hitta.

Med www.sl.se har jag inga problem att hitta vilka linjer man tar. Mitt stora problem med SL är att köpa biljetter, man är nästan mobbad som utsocknes sällanresenär.

6
Färjor / SV: Silja eller Viking?
« skrivet: 12 oktober 2017, 21:22:31  »
Stor orsak för oss att välja Symphony över Serenade är följande:
Symphony har sushikrogen Serenade inte har och den är suverän i förhållandet pris/kvalite
Serenade har Fast Lane istället för Mundo och vi är inga stora fansen av snabbmat
Symphonys pub är ganska häftig.

Ah, det hör till saken att jag är allergisk mot fisk så allt vad sushi heter filtreras bort mentalt. En kryssning för mig är att äta gott så allt vad snabbmat filtreras också bort, kanske därför jag inte noterat skillnaden (jag är sekundärvegetarian; kon äter gräset, jag äter kon).

Men är det någon skillnad på pubarna? Stämningen är typiskt beroende på dagsformen (gäller även karaoke).

7
Färjor / SV: Silja eller Viking?
« skrivet: 12 oktober 2017, 20:00:39  »

Jag har åkt mycket med Silja till Helsingfors, främst Symphony och haft det trevligt, bra mat etc. Funderar på att vara lite wild and crazy och prova Viking och vill höra lite.


Kanske är det bara jag men jag ser ingen som helst skillnad på Serenade och Symphony. Ja, däcket ute är i olika färg, ljusboxen med fartygsnamnet har olika färg och den ena har skorsten i aluminium.

Men sen? Mitt antal resor har slagsida mot Symphony men det är bara slumpen. "Hmm, åka till Helsingfors? Där är ett bra datum till bra pris. Vilken båt blev det, ah Symphony."; det är så min beslutsprocess ser ut.

Jag är kanske inte den rätta att svara - har väl inte åkt Silja sedan 1991. Jag slutade av två skäl: 1) Den hopplöst belägna terminalen för oss som inte bor i Stockholm, 2) Maten, som var litet, dyrt och inte speciellt välsmakande. Jag är väldigt nöjd med Viking Line, och tycker inte alls att det är något fel med web-bokningen.

Kan du utveckla "Hopplöst belägen terminal" ?
Jag brukar ta anslutningsbussen och då är det inget problem. Blir det Åbo på kvällen tar jag tåget (från Uppsala) och tunnelbana, och ja det blir en bit att gå från T-Gärdet (och förhoppningsvis flyttar SL busshållplatsen på linje 76 någon gång så har man alternativet T-Ropsten och 76). Bil? Terminalen ligger idag vid Norra länken (visst var det bökigt 1991) och parkeringssituationen är väl lite strulig (varken Eniro, Bing, Google Map eller Hitta har bra uppdaterade kartor).
Å andra sidan Vikingterminalen i Stadsgården, är den mycket lättare att ta sig till för utsocknes?

Kanske skall prova någon av Vikings fartyg.

8
Färjor / SV: fråga angående commodore hytter på silja
« skrivet: 01 oktober 2017, 19:59:13  »
Tack Penny och Chris_73 för svaren.
Ska bli intressant att testa denna produkt för första gången. Har rest med symp och sere massvis genom åren men aldrig i commodore. Nu fick jag resan billigt för förhållandevis lite poäng så kände att nu är det dags  :D

/tuvv

Har Commodore (och övriga sviter) varit otillgängliga pga renovering det senaste året? Jag har tittat efter något att bränna bonuspoäng på men Commodore har sett bokat ut.

9
Färjor / SV: Hur ofta åker ni båt?
« skrivet: 21 september 2017, 23:40:14  »
Som operafantast som inte gillar "moderna" uppsättningar har jag upptäckt Tallinn och Riga; baletterna framförs av idel ryssar/rysskor som ligger endast en division under Marinsky och Bolshoi.

Det blir sådär tre svängar per säsong (vilket är sep-maj) med två-tre nätter på hotell; sen som musikalisk allätare blir det någon Rock the Boat också.

Detta drar på sig ordentligt med bonuspoäng, framförallt hotellrummen, så det blir någon suite-sväng till Åbo eller Helsingfors helt utan anledning.

OT men vill inte starta ny tråd. Om man vill åka Tallinn-Helsingfors-Tallinn utan att spendera tid i H-fors: Vilken är den minsta tid man behöver i Västra Hamnen för att hinna av första båten och ombord på nästa? Tidtabellen har en lucka på 30 minuter men det känns i minsta laget.

10
Färjor / SV: Prisskillnad mellan enkelresa och kryssning
« skrivet: 13 september 2017, 16:44:32  »
Jag provade med några torr-bokningar på TallinkSilja och fick några rejält mysko prisuppgifter.

Jag tar 3/10 från Stockholm (med Silja Symphony); en vuxen i Promenade hytt, med eller utan personbil. Extradag utan hotell och en hotellnatt på Scandic Marski, enklaste rummet.

Kryssning utan bil:     490
Kryssning med bil:    1502

En extradag i land utan bil: 2250
En extradag i land med bil: 2338

En hotellnatt, utan bil: 2350
En hotellnatt, med bil: 3050

Enkelresa utan bil(Sto-Hel): 1240
Enkelresa med bil(Sto-Hel): 1134

Sålunda; gående passagerare som inte gör 44-timmars kryssningen är kunder Silja inte vill ha. Enkel väg eller extradag i land så åker bilen med i princip gratis; bilen får till och med betalt för att åka enkel väg.
Folk som vill bo på hotell är däremot välkomna, den extra hundralappen motsvarar frukosten.

Obs, detta är med min Gold-nivå rabatt.

11
Färjor / Silja Symphony och Serenade - Renovering av exklusivare hytter
« skrivet: 16 augusti 2017, 13:46:08  »
Det pågår renovering av "gågatornas" exklusivare hytter, en renovering som görs i "farten" medan fartygen ligger inne vid kaj under dagen.

Det tog ett tag innan jag insåg detta, på bokningen har det sett ut som att sviter och Commodore-hytter haft en nästan otroligt hög beläggningsgrad och jag bara suttit hemma med mina bonuspoäng  :(

Har någon ordentlig information hur det hela fortskrider? Det skall pågå till 2018 sägs det på hemsidan.

Hur många hytter av de olika klasserna har fartygen egentligen?

Executive svit
Junior svit
Commodore m. balkong
Commodore
Deluxe A
Deluxe Promenade


12
Färjor / SV: BP dockas i nästan sex veckor i början på 2018
« skrivet: 07 juli 2017, 18:37:11  »

För nog tror jag ganska säkert att man har mer att tjäna på att erbjuda kortkryssningar fredag och lördag från Stockholm. Dessa passagerare förlorar man ju annars till konkurrenterna. Om man däremot ställer in fredagskryssningen till Tallinn kan man ändå fånga upp resenärerna på kryssningarna till Helsingfors och Riga.

Det är inte alltid saker och ting sköts affärsmässigt och med iskall logik. Huvudkontoret ligger i Tallinn och det har kanske blivit en "företagssanning" att Stockholm-Tallinn MÅSTE ha dagliga avgångar.

13
Färjor / SV: BP dockas i nästan sex veckor i början på 2018
« skrivet: 06 juli 2017, 00:48:11  »
Det vore väl enklare att låta Galaxy köra sin ordinarie trafik och låta Baltic Queen trafikera Baltic Princess tidtabell. Det har ju gått bra förr...

Vad ersätter då på Stockholm - Tallinn ?

14
Färjor / SV: BP dockas i nästan sex veckor i början på 2018
« skrivet: 04 juli 2017, 21:06:16  »
Nu har TallinkSilja öppnat bokningar för efter nyåret. Nästan iallafall, det är lite svårmanövrerat på hemsidan.

Det ser ut som att de inte flyttar någonting utan låter kvällsläget på STO-ÅBO vara tomt; Helsingfors, Tallinn och Riga går med två fartyg.

Det blir en omflyttning på fredag den 15 feb då Galaxy går i kvällsläget. Varför oklart.

Fast det är klart, kraftig reservation för ändringar.

Personligen vill jag bara kunna reservera biljetter till Tallinn trettonhelgen - jag har redan köpt matinébiljetterna till operan.

EDIT: fredag den 23:e februari skall det vara. 15:e är en torsdag då "Rock the Boat" är annonserat. Med hårdrockslegendarerna Accept som huvudattraktion. Jag är sugen att åka just för ATT det är Spinal Tap-varning.

15
Färjor / SV: BP dockas i nästan sex veckor i början på 2018
« skrivet: 16 juni 2017, 22:29:52  »
Såg just att det går "Rock the Boat" under tiden Princess dockas. Accept 15 februari på Galaxy

Någonting bör gå i Galaxys tidtabellsläge.

Sidor: [1] 2