Agera mäklare
« skrivet: 23 mars 2018, 23:58:22 »
Hej !

Tittar ibland in på databaser och hittar frakterbjudande som mäklare
lagt ut förmodligen för att hitta den billigaste fraktlösningen för dem.

Skulle vara intressant att försöka hitta last till fartyg.

Någon som har erfarenhet hur man börjar. Kan man bara fritt börja tipsa fartygsägare om frakterbjudande man hittar eller vill de att
man agerar mer professionellt.

MVH
SV: Agera mäklare
« Svar #1 skrivet: 24 mars 2018, 22:01:17 »
Om förmedlandet av laster intresserar så är det väl lättast att komma in i branschen genom att söka anställning som trainee på nåt av dom bolag som redan är etablerade där.

En bra mäklare har goda kontakter såväl till lastägarna som till redarna och gärna därtill laster där han kan agera som exklusiv förmedlare, dvs ingen annan än han kan mäkla dessa.  Därtill har han givetvis en god kännedom om de lagar och regelverk som befraktningarna baserar sig på och dokumenten dessa är förbundna med. Allt detta bygger vanligtvis på en gedigen erfarenhet i branschen, finns nog knappast nån utbildning där man kunde lära sig just detta ämne.

Marknadslaster som finns synliga på nätet är inte särskilt intressanta just pga att dom är tillgängliga för alla och en var, dylika laster kan redaren om han så önskar lika bra slå fast på egen hand utan desto vidare hjälp av en mäklare såvida då inte denna kan bidra med en gedigen erfarenhet i det skede man så att säga spikar termerna.
SV: Agera mäklare
« Svar #2 skrivet: 25 mars 2018, 20:20:46 »
Du kan ju gå Sjöfart och Logistik på Chalmers eller ta kurser genom Sveriges Skeppsmäklareförening/ICS. Det bästa är kanske om du kan knyta kontakter med lastägare som sitter på last som idag inte går sjövägen. Dvs last som tillför något nytt till sjöfarten.
Fredrik Ahlman