Reserapport Mariella (inga bilder)
« skrivet: 16 januari 2018, 19:17:38 »
Gjorde strax innan jul en kryssning med Mariella. Var ett tag sedan jag åkte med Viking Line till Helsingfors så det var trevligt att ta en tur med gamla Mariella igen. Här kommer lite synpunkter på diverse saker:)

HYTTEN
Hade en A-hytt på däck 5 ganska långt bak i båten. Hytten var helt OK. Välstädad och fin. En tanke som slog mig när jag åkte är att man ju byter ut mattor i både hytter och korridorer. I min hytt var det "grace" mattor så att säga, men i några hytter längre bort så var det blåa mattor. Förstår att man är tvungen att byta ut mattor i hytterna, men när man har olika mattor lite här och där så ser det inte så snyggt ut, men det är min personliga åsikt. Härligt maskinljud när man har hytten så pass långt bak.

MATEN OCH SERVICEN
Åt i Food Garden på utresan och julbordet på hemresan. Var riktigt god mat i Food Garden. Tog förrättsbordet och Oxfilé till varmrätt och det var så himla gott. Tycker om att Food Garden på Mariella har den gamla inredningen kvar. Väldigt murrigt och påminner nästan mer om 70-talet än 80 talet då färjan byggdes. Maten på Viking Line är verkligen bra. Servicen var toppen. Julbordet var också väldigt bra, behövde aldrig direkt köa trots att restaurangen nästan var fullsatt. Lugnt och skönt. Servicen här måste jag nog ändå säga var lite sämre. Bra frukostutbud var det också då frukosten intogs här båda på utresan och hemresan. Viking Line har det bra med dessa små kabinett som finns vilket gör att restaurangen inte blir så högljudd och den känns på ett sätt större. Synd att det inte var dagsljus när man åkte då det är rätt fint att sitta i fören och se ut.

UNDERHÅLLNINGEN OCH ALLMÄNT INTRYCK
Det band som skulle spela i nattklubben var inte ombord utan det var istället ett annat band som inte alls var bra. Gillar man jazz så tyckte man nog om det, men ingen i mitt resesällskap gjorde det så det var en besvikelse. Det var ett annat band senare på kvällen, men då hade vi redan gett upp. Trots att det ändå var ganska fullt ombord så fanns det sittplatser. I Cava bar var den en duktig pianist som spelade, men där är det lite ont om sittplatser i arkaden så där fick vi inte plats. Bar Meister var helt OK bar. Lite mörk kanske, men det var här som det var karaoke på kvällen. Känns som Mariella skulle behöva en till bar på nått sätt. Cava baren har rätt få sittplatser och bar Meister känns på nått sätt som en del av nattklubben.

Mariella åkte jag en del till Helsingfors med när jag var liten så det är lite nostalgi att åka med henne och roligt att man som vuxen fortfarande kan åka med henne. Hon känns ändå väldigt fräsch fortfarande och Viking Line har ändå hållit efter henne bra.  Nya kafeterian på info däcket är väldigt trevligt, synd bara att det är så litet. Skulle behöva vara större. Tar gärna en tur igen med Mariella dels på grund av den trevliga personalen, men också för den goda maten. Tack för mig
SV: Reserapport Mariella (inga bilder)
« Svar #1 skrivet: 16 januari 2018, 19:25:05 »
Ang underhållningen så var jag också med om det på Mariella att det blev en "specialkrysssning" för mig mitt i kryssningen det var också jazz och ganska tradigt att lyssna på.

Kul att dom hade bra mat jag var mycket besviken på Buffén senast jag var ombord på Cinderella då det va helt smaklöst jag förstår att man inte direkt kan servera stark mat på en Buffé men lite måste den ju kunna smaka. Konstigt att det kan skilja så mycket på båtarna fast det är samma Rederi.
SV: Reserapport Mariella (inga bilder)
« Svar #2 skrivet: 16 januari 2018, 19:44:14 »
Ja det bandet som skulle spela såg jag framemot att lyssna på, men de kanske blev sjuka. Så det var lite synd.

Ja ibland är det stor skillnad på båtarna vad gäller maten. Oftast har jag mest upplevt störst skillnad på maten på Siljas båtar.
SV: Reserapport Mariella (inga bilder)
« Svar #3 skrivet: 16 januari 2018, 21:46:31 »
Vi gjorde en ungefär liknande resa som Fagerholm med Mariella precis före jul. Vi hade inte åkt med henne på några år så förväntningarna var relativt höga när vi klev ombord.

Vi fick också hytten (A4) långt akterut på däck 5. Välstädat var det och riktigt trevligt med Grace-mattor och nyare väggpaneler även i denna hytt.

Vi åt i Ocean Grill och jag och min fru tog hamburgare och barnen buffé och lövbiff. Ingen smaksensation men helt OK. Vi kommer ihåg att senast vi åkte Mariella och åt i Ella´s var det verkligen smakrik mat. Tyvärr kunde vi inte säga detsamma längre.

Det tråkigaste under resan var ändå den tråkiga stämningen bland personalen ombord. Det kändes som att alla ombord precis hade fått reda på att de hade blivit uppsagda. Det fanns en servitris och en reparatör som log mot oss och var väldigt trevliga och servicevänliga. Men annars vet vi inte vad som hade hänt för alla leenden lyste med sin frånvaro.

Höjden var nog ändå när den (icke-leende) servitören hade lagt in 6€ i dricks i betalkortterminalen i förväg. Jag frågade vad det var för en summa och han förklarade motvilligt. Det ville vi inte betala för den mindre bra servicen (det var dock inget jag sade) och vi fick inte ens ett "tack" efter att vi hade betalat nästan 800 kr för maten.

Underhållningen ska jag inte säga något om för det är ju mycket en smaksak vad man gillar för typ av musik.

Summa summarum: Det lär nog dröja ett bra tag innan vi åker på kryssning med Mariella igen. Vi ska prova Gabriella om ett par veckor på Åbo-linjen. Får se om hon är bättre. Mycket sämre kan det ändå knappast bli...