Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Risberg

Sidor: [1] 2 3 ... 49
1
Reseberättelser / SV: Hurtigruten i höstmörker
« skrivet: 10 december 2018, 23:13:06  »
Tack Kim för åter ett trevligt och välarbetat reportage.

Kul att se det norska kustlanskapet igen i helt annan skepnad än två månader tidigare när jag åkte.
Inredningen på Trollfjord kan man ha olika åsikter om, men om jag varit designer hade nog möbelvalet blivit ett annat.
Ska bli intressant att se hur Richard With blivit efter ombyggnad, för han/hon skrek verkligen efter uppfräschning i somras.
Enligt min mening har hvarken TROLLFJORD eller systerfartyget MIDNATSOL en enda bekväm stol. De båda är dessutom fruktansvärt slitna för sin ålder.

Men "uppfräschningen" av nittiotalsfartygen KONG HARALD, RICHARD WITH, NORDLYS, NORDKAPP, POLARLYS och NORDNORGE är rena vandaliseringen, en slags "kaffistove"-interiör från innersta Gudbrandsfalen och otroligt kitschy.
du varit i Honningsvåg flera gånger så har du kvar Nordkap som ett absolut måste! Men på sommaren!
Att se midnattssolen tangera vattenytan och aldrig gå ner, det är en upplevelse.
Jag var där för, det är nog 40 år sen. Vi kom med bil som vi hyrt i Kiruna. Köerna till färjan, på den tiden fanns ingen fast förbindelse, var oändliga.
Vi körde förbi kön och parkerade bilen, tog färjan över utan bil efersom vi räknade ut att vi inte skulle komma över samma dag annars, tog lokalbussen ut till klippan och fick en upplevelse man aldrig glömmer. Bonus ett var att vi träffade en lokal kille som visade guidade oss till Nordkap och som vi sen fick övernatta hos. Att vi sen slapp samma bilköer till färjan på vägen tillbaka dgen efter var bara en andra bonus.
Efteråt fick vi reda på att anledningen till köerna var att det hade varit dåligt väder i 14 dagar och folk legat i grannskapet och väntat till just den dagen vi kom och solen råkade skina.
 
/Marre
Nordkapp är en av världens största turistfällor, Europas dyraste parkeringsplats (Du gjorde klokt i att parkera på fastlandssidan – det finns italienare som har kört hela vägen från Italien men vänt när de fått veta hvad det kostar att köra in) ett fruktansvärt tivoli som har fullständigt förstört naturen med ett stort djävla fönster i klippan (!), ett brott på allemansrätten och världens största bluff: Det är inte den nordligaste punkten på Europas fastland för det ligger på ön Magerøya och heller inte Eurpas totalt nordligaste punkt, för det är Svalbard eller Frans Josefs Land.

Nordkynnhalvøya är däremot Europas nordligaste fastland, ser exakt likasdant ut som Nordkapp före vandaliseringen och kostar inte fem øre att parkera på.

2
Pollarsnack / SV: Mina Resor 2018
« skrivet: 10 december 2018, 21:50:11  »
Följer upp:
Kryssningar
AMALEA Amsterdam - nederländska och belgiska kanaler och floder - Amsterdam
SCHÖNBRUNN Hjulångarkryssning på Donau från Linz
HOHENTWIEL Hjulångarkryssning på Bodensjön från Friedrichshafen

Reguljära resor
COLOR FANTASY Oslo - Kiel
TOM SAWYER Travemünde - Trelleborg
SPITSBERGEN Trondheim - Hammerfest
KONG HARALD Hammerfest - Trondheim
TOM SAWYER Trelleborg - Rostock
LEIPZIG Dresden - Stad Wehlen
PIRNA Stadt Wehlen - Kurort Rathen
LEIPZIG Kurort Rathen - Blasewitz
KURORT RATHEN Blasewitz - Pillnitz
MEISSEN Pillnitz - Dresden
DRESDEN Dresden - Pillnitz - Dresden
STADT WEHLEN Stadt Wehlen - Dresden
KRIPPEN Dresden - Seußlitz
MEISSEN Bad Schandau - Dresden
NILS HOLGERSSON Travemünde - Trelleborg
TOM SAWYER Trelleborg - Klaipeda - Trelleborg

3
Färjor / SV: Slut på tågfärjetrafik Ystad - Swinoujscie?
« skrivet: 09 december 2018, 16:37:55  »
Enligt VD för Ystad hamn föreligger inte konkreta planer på spår till de nya Polenfärjelägena, men man räknar med att använda existerande tågfärjeläge i många år till.

4
Färjor / Fler underligheter, men inte av TT-Line denna gång
« skrivet: 08 december 2018, 14:50:09  »
Idag låg MECKLENBURG-VORPOMMERN på Trelleborgs redd i en dryg timme innan hon till slut gick in. Ja, det blåser, men NILS DACKE kom samtidigt från Swinoujscie och gick rätt in, vände och backade in i läge 10 utan dröjsmål.

5
Färjor / SV: Slut på tågfärjetrafik Ystad - Swinoujscie?
« skrivet: 07 december 2018, 14:58:39  »
Igår kväll beslöt Ystad kommunfullmäktige att fullföra hamnutbyggnaden (läs -flyttningen). Miljöpartiet i Ystad hävdar att de förutsätter att spår skall dras till dessa färjelägen, men jag har svårt att se hur, utan att riva bebyggelse; både industri/lager- och småhusbebyggelse.

6
Färjor / SV: Ystad hamn byggs ut
« skrivet: 06 december 2018, 22:47:28  »
Den rödgröna budgeten i Ystad gick igenom, vilket innebär att hamnbygget kan starta nästa år. :) Nu gäller det bara att Polferries får fart på byggandet av sina nya färjor. ;)

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/klart-det-blir-hamninvestering-i-ystad
Och därmed försvinner tågfärjetrafiken, se egen tråd om detta.

7
Färjor / SV: Norsk farja seglar autonomt
« skrivet: 06 december 2018, 19:42:50  »
Och jag som trodde att vitsen var obemannade fraktfartyg över oceanerna. Men nu snackar vi alltså om en (eller flera) som sitter och styr fartyget från land och ett par-tre andra stackare, som skall vara ombord i all sin fåtalighet för att sköta praktiska ting. Kul! ::)

8
Kryssningsfartyg / SV: Celebrity Edge levererad
« skrivet: 06 december 2018, 10:46:07  »

Jag störs i så fall mer av alla kryssningsfartygs balkonger, som fullständigt förstör skeppssidorna estetiskt, för att inte tala om akterskeppen.


Håller inte med. Funktionen och friheten med att kunna på ut på en egen balkong när man kryssar på varmare breddgrader tycker jag är guld värd.

/ Marre
Jag har inte yttrat mig om funktionen och friheten som passagerare, endast om det rent estetiska. Alla dessa balkonger får kryssningsfartygen till att se ut som förortsbostadslängor på ett skrov.

9
Färjor / Slut på tågfärjetrafik Ystad - Swinoujscie?
« skrivet: 06 december 2018, 10:22:24  »
Det råder politisk strid om huruvida hamnutbyggnaden i Ystad skall genomföras eller inte, men om den gör det, ser det, enligt planritning i dagens Sydsvenskan, ut som om tågfärjetrafiken måste upphöra. Då flyttas nämligen Polentrafiken ut till ett område som det inte ser ut att kunna få spåranknytning till färjelägena, och där tågfärjeläget är idag planeras bostäder.

10
Kryssningsfartyg / SV: Celebrity Edge levererad
« skrivet: 06 december 2018, 10:08:38  »
Infördes inte den designen med dreadnoughts på huvudsakligen på slagskepp och kryssare och försvann efter WW1?
Stämmer att den försvann efter första världskriget, men var inte förbehållen marinfartyg, utan fanns även på passagerarbåtar. Ett exempel var RINGERIKE från 1904 på insjön Tyrifjorden (som alltså inte är en fjord) i Norge.

11
Färjor / SV: Svarta rutor underlättar laddning av el-färjor
« skrivet: 06 december 2018, 10:04:23  »
Den sidan krävde dessvärre att man accepterade cookies. >:(

12
Kryssningsfartyg / SV: Celebrity Edge levererad
« skrivet: 05 december 2018, 21:35:28  »
Ser fin ut på insidan, men inte utsidan i mitt tycke. Intressant med IKEA möbler i hytten. Har en likadan byrå som de visar på bilden, fastän jag har i brunt träslag.
Är det stäven Du reagerar mot? Ser ut att vara mode just nu, precis som för etthundratjugo år sedan. Personligen tycker jag nog att det modet, som en omväxling, är ganska OK.

Den raka stäven var ok på fartyg för hundra år sedan, när fartygen i övrigt hade ett längre förskepp och lägre överbyggnad som ändå gav fartygen en balanserad profil. Men att sätta en rak stäv på ett fartyg som Edge som redan är väldigt mycket "låda" gör att hon ser ut som en oerhört ful klumpeduns. Ett exempel på snygg design är däremot stäven på QM2.
Det är ju inte den raka stäven som har kommit tillbaka, utan det ännu äldre modet, med stäven som skjuter framåt-nedåt. Det är väl en smaksak, jag störs i så fall mer av alla kryssningsfartygs balkonger, som fullständigt förstör skeppssidorna estetiskt, för att inte tala om akterskeppen.

QUEEN ELIZABETH 2 är ett av de vackraste, närmast tidlösa skepp som någonsin byggts. ;) Det är inte QUEEN MARY 2.

13
Kryssningsfartyg / SV: Celebrity Edge levererad
« skrivet: 05 december 2018, 18:57:20  »
Ser fin ut på insidan, men inte utsidan i mitt tycke. Intressant med IKEA möbler i hytten. Har en likadan byrå som de visar på bilden, fastän jag har i brunt träslag.
Är det stäven Du reagerar mot? Ser ut att vara mode just nu, precis som för etthundratjugo år sedan. Personligen tycker jag nog att det modet, som en omväxling, är ganska OK.

14
Lastfartyg / SV: Tanker & fregatt i svår kollision(Norge)
« skrivet: 05 december 2018, 14:11:22  »
Fregatten blir trolig ikke hevet før etter jul

Kilde: www.vg.no

15
Färjor / Fler underligheter av TT-Line i Trelleborg
« skrivet: 04 december 2018, 17:00:38  »
Just nu backar NILS DACKE in i färjeläge 10 i Trelleborg. Det efter att ha väntat i två timmer på redden utanför på att ROBIN HOOD skulle lämna det läget och HUCKLEBERRY FINN färjeläge 2. Men färjeläge 3, som NILS DACKE annars ofta använder, var ledigt hela tiden. Måste ha varit outsägligt tradigt för passagerarna ombord att sitta på en stillaliggande färja utanför Trelleborg, medan mörkret sänkte sig. ??? :(

Sidor: [1] 2 3 ... 49