Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Göran Olsson

Sidor: [1]
1
Kryssningsfartyg / Norgekryssning
« skrivet: 22 september 2018, 12:33:07  »
 Har lite funderingar på att åka på en Norgekryssning från Köpenhamn till sommaren. Jag är fullständig okunnig om kryssningbranchen. Vilka rederier rekommenderar ni? Något rederi man bör undvika? Vilket rederi är mest prisvärt? Tacksam för alla tips!

2
Lastfartyg / S/S Soldek
« skrivet: 12 april 2018, 09:10:50  »
 Jag besökte nyligen Gdansk några dagar och givetvis tog jag en tur ombord i det gamla fina fartyget Soldek. Hon ligger som museum mitt i Gdansk. Hon var det första fartyget som byggdes i Polen efter kriget. Sjösattes 1948 och levererades 1949. Hon är 87 meter lång. Dwt. 2610. Soldek beräknas att ha transporterat ca. 3,5 miljoner ton kol från Polen under sin aktiva tid som varade fram till 1980. Hon hade en besättning på 29 man! Tvåmanshytt. Byssan. Rejäla slingerställ på spisen! Elektrikerns hytt. Förtöjningsspel akter. Det har tydligen förekommet filmvisning i mässen.

 Styrmanshytt. Skepparens daghytt. Fördäck. Förvånande att hon är utrustad med stålluckor. Viss skillnad på gårdagens och dagens bryggmiljö! Radiohytt. Karthytt.

 Från backen. Roligt att det är någon som vill bevara en gammal lastdragare! I Sverige har ju intresset varit minimalt.

   GO

3
Färjor / Medelhavsfärja
« skrivet: 11 november 2017, 12:30:57  »


 Färja plåtad i Marseille förra helgen. Hade bara mobilen till hands så bilden blev lite oskarp. Svårt att tyda namnet. Kanske någon på Landgången kan hjälpa till?

4
Lastfartyg / Cap San Diego
« skrivet: 01 augusti 2017, 09:26:05  »


 Museifartyget Cap San Diego levererades till Hamburg Sud 1962. Hon var den sista i en serie på sex fartyg. Gick i linjetrafik Europa-Sydamerikas ostkust. Hon lastade 10300 ton. Såldes 1981 till Spanien. Skulle skrotas 1986 men räddades av Hamburg stad i sista stund. Tänk om vi hade haft något liknande i Göteborg!

 Från poopen förut. Från backen akterut. Bommarna används forfarande för att ta ombord proviant till serveringen. Man kan även bo ombord för 1000kr. natten. Från bryggan förut.

 Bryggan. Inte så mycket tekniska prylar som på ett modernt fartyg. Lotshytt. Lotsen ser inte helt pålitlig ut! Radiohytt. Swimmingpool. Man tog ju också ett antal passagerare. Säkert inte avsedd för manskapet! Sjukhytt. En del av skepparens salong. Styrmanshytt. Befälsmäss. Manskapsmäss. Kockhytt. Tvåmans.

 Visst är det ett vackert fartyg! Dom sex systrarna kallades för Sydatlantens vita svanar! Kan inte undanhålla er denna skapelse som är byggd en liten bit från Cap San Diego. Hamburgs nya konserthall kallad Elfi. Kostnad: ca. 800 miljoner euro!

  GO

5
Lastfartyg / Några bilder från Hamburg.
« skrivet: 31 juli 2017, 15:06:25  »


 En tur till Hamburg är något jag kan rekommendera till alla sjöfartsintresserade. Det finns inte många städer där man kan sitta mitt i stan och titta på fartyg av alla slag. Sittande på Landungsbrucke med en öl i handen kan jag se Blohm & Voss flytdocka och en skymt av ett ACL fartyg. Feederfartyget Ragna passerar. En pontonkran drar förbi. Propellrar på gång! Ingen kan säga att skepparen på Dettmer Tank inte har lastat fullt! Bogseraren Heinrich Ludwig stånkar på. För att vidga mina vyer ytterligare tar jag en tur med Kirchdorf. Ett Sietasbygge från 1962. Passerar Atlantic Sea. En del av Hamburgs bogserbåtsflotta. Det finns en och annan containerkran i Hamburg! Vanlig syn i Hamburg. Senaste tillskottet av containerkranar. Cap Roberta på utgående. En viss svensk inblandning! Här följer några bilder på fartyg som var inneliggande denna dagen. Fantastiskt att se några av dom största till kaj samtidigt!

 Som sagt en Hamburgresa är inte fel!

   GO

6
Kryssningsfartyg / Kryssningsbesök i Halmstad
« skrivet: 06 juni 2017, 07:31:20  »
 Inte ofta som Halmstad har besök av kryssningsfartyg men idag hände det. 44 år gamla Albatros kom på snabbvisit. Stannar 7 timmar. Byggdes som Royal Viking Sea 1973. Hon bär sin ålder med heder. Själv tycker jag att dom här äldre fartygen är trevligare att vila ögonen på än dom moderna balkongbåtarna. Här kommer några bilder.


  GO

7
Lastfartyg / Några fler bilder från Halmstad
« skrivet: 09 maj 2017, 08:32:48  »


 Ja då var det bara att börja om igen! Hoppas att alla gamla användare hittar till nya Landgången! Jag hade ju en hel del bilder länkade till gamla Landgången, givetvis går det att länka dom igen men finns det något intresse att se dom igen?
Här kommer några bilder som inte varit på Landgången! Först är Trans Timber som var i Halmstad för att lasta militärfordon till Gotland.Hong Kong registrerade Maple Fortune ankommer för att lasta skrot.Maple Fortune lev. 2010. Dwt.32544.Ännu en skrotbåt. Annecy byggd 2007. Dwt.31931.Sist idag Traveberg som lossar soda. Lev. 1981. Dwt.2890.

  GO

Sidor: [1]