Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Hjnship

Sidor: [1] 2 3 ... 14
1
Jag hade såklart gärna sett att vi hade kunnat fortsätta, men efter alla dessa problem vi har haft (framför allt edge som vi har försökt fixa i över ett halvår) har helt enkelt lusten och energin tagit slut.

Har ni ens kollat hur stor är andelen Edge-användare? På mina egna webbsidor är andelen Edge långt under 1%. Dvs inget "att ta stress över" om den inte fungerar som den ska (vilket Microsofts webbläsare aldrig har gjort)....
Att bara sådär lägga ner ett forum typ Landgången utan att ens fråga om nån vill ta över känns mycket konstigt...Kör själv en dedikerad webbserver för vädersidor och ett forum skulle nog rymmas bra med där...
Vi har många meddelande från medlemmar som har problem med edge, helt klart fler än 1% av medlemmarna.

Edge webläsare?
Jag använder Chrome och upplever inga problem. Även på jobbet har det hänt att inte alla webläsare funkar optimalt med alla applikationer, då får man använda en annan webläsare istället - vi stänger inga applikationer. Och det hör till saken att bara de användare som upplever problem hör av sig. De för vilka allting fungerar har ingen anledning att göra det.
2
Men... Landgången är ju en institution, och den kan väl inte upphöra att existera!?

Jag läste inläggen på LG långt innan jag tog steget att bli medlem för ca 10 år sedan, så det kommer att kännas konstigt om LG försvinner.
Jag tror det är serverkrascherna och problemen efter diverse "uppgraderingar" som skrämt bort många, då de inte längre kände igen sig, samt att historik med tidigare inlägg försvann. Jag gissar att Photobucket råkade ut för ett liknande öde sedan de började ta hutlöst betalt för att man lagrade sina bilder hos dem. Jag brukade använda Photobucket, men hittade sedan andra lösningar och har inte återvänt till Photobucket efter det.

Har inte Facebook och känner inte heller i dagsläget att jag kommer att söka mig dit, då mina (förutfattade?) meningar om FB är att det är ett ytligt forum för inbördes beundran. Men kanske har jag fel?

Bilder jag tar på mina båtresor får väl fortsätta att läggas på mitt Flickr konto framöver, men där blir det BARA bilder och inga berättelser. Men det roliga för mig som hobbyfotograf är att på Flickr finns det folk med alla möjliga fotointressen, så bilderna kan bli uppskattade av helt andra anledningar än att det är fartyg på dem.

Jag tror att de flesta bilder jag tidigare lagt ut på LG genom åren finns på Flickr:
https://www.flickr.com/photos/55050148@N05/albums

Hoppas att någon lösning för driften av Landgången dyker upp, annars tackar jag för de här åren!


3
Reseberättelser / Kvällstur på Skagerrak
« skrivet: 05 januari 2019, 16:11:42  »
Bilder från en färjetur till Norge med Color Line och deras fartyg BOHUS. Om ett halvår, i juni, kommer hon att ersättas med ett nybygge, så kanske blev detta min sista resa med henne?
-Nej jag hoppas det blir någon tur till innan dess. Färjetrafiken ligger helt nere ett par veckor i januari då hamnarna skall förberedas för nybygget COLOR HYBRID som skall bli 160m långt och 27m brett.

Någon timma efter avfärd från Strömstad skymtar vi Stena Saga på väg från Frederikshavn till Oslo.

Däcksvyer från m/s BOHUS, byggd 1971 som m/s PRINSESSAN DESIRÉE för trafik mellan Göteborg-Frederikshavn.Faerder Fyr på norska sidan
Möte med konkurrentens fartyg OSLOFJORD.Flickr
Framme i Sandefjord
Julbelysning i Sandefjords hamn


Som någon redan nämnt på detta forum så finns COBI byggsatser av SUPERSPEED och COLOR FANTASY/MAGIC i två olika storlekar numera. De mindre kostar 299 NOK och de större 549 NOK. Jag tycker de större varianterna ser bättre ut.

På hemresan hamnade jag i samtal med en trevlig norrman om vårt gemensamma fotointresse bland annat, så det blev en oväntad men riktigt trevlig avslutning på denna resa :)


4
Färjor / SV: El Venizelos till Östersjön
« skrivet: 27 december 2018, 21:16:45  »
El Venizelos har jag inte rest med, men däremot hennes två nära systrar när de trafikerade Göteborg-Kiel.

Där kunde jag tycka att de kunde bli lite tråkiga ganska tidigt på kvällen, förmodligen för att jag upplevde att de inte hade tillräckligt med utrymmen att cirkulera på. På senare år öppnade man upp det tidigare ganska tillstängda konferensutrymmet i fören på däck 9 och gjorde det till cafe/bibliotek och det förbättrade situationen. Där verkar El Venizelos ha en stor barsalong i hela fartygers bredd, och det kan göra ganska stor skillnad för ombordupplevelsen, tillsammans med barsalongen i aktern som redan från början verkar vara större än hos systrarna hos Stena.

5
Pollarsnack / SV: Mina Resor 2018
« skrivet: 23 december 2018, 10:07:55  »
Silja Symphony midsommarkryssning Helsingfors
Baltic Queen julmarknadskryssning Tallinn
2 x m/s Oslofjord dagkryssning Strömstad-Sandefjord
s/s Bohuslän på Göta Älv Göteborg-Trollhättan

Kanske blir något mer i mellandagarna...

6
Fartygsmodeller / SV: Fartygsmodeller på loppis
« skrivet: 21 december 2018, 10:49:47  »
Vissa har flyt.. får man fråga om priset?

En dryg hundralapp. Jag har egentligen inte plats för den, men tänkte att tillfället inte kunde tillåtas passera.
Det fanns en annan plastmodell till salu också, "Savannah".


7
Kryssningsfartyg / SV: Celebrity Edge levererad
« skrivet: 05 december 2018, 20:12:21  »
Ser fin ut på insidan, men inte utsidan i mitt tycke. Intressant med IKEA möbler i hytten. Har en likadan byrå som de visar på bilden, fastän jag har i brunt träslag.
Är det stäven Du reagerar mot? Ser ut att vara mode just nu, precis som för etthundratjugo år sedan. Personligen tycker jag nog att det modet, som en omväxling, är ganska OK.

Den raka stäven var ok på fartyg för hundra år sedan, när fartygen i övrigt hade ett längre förskepp och lägre överbyggnad som ändå gav fartygen en balanserad profil. Men att sätta en rak stäv på ett fartyg som Edge som redan är väldigt mycket "låda" gör att hon ser ut som en oerhört ful klumpeduns. Ett exempel på snygg design är däremot stäven på QM2.

8
Fartygsmodeller / Fartygsmodeller på loppis
« skrivet: 04 december 2018, 17:01:06  »
Jag brukar egentligen aldrig gå på loppis, men för någon vecka sedan följde jag med sambon och gjorde då detta fynd. En nästan klar (?) modell av Finnjet. Det är sannolikt Revell som tillverkat byggsatsen. Ca 52cm lång.
10
Pollarsnack / SV: Vad kostar biljetten?
« skrivet: 27 oktober 2018, 09:59:24  »
Intressanta exempel. Undrar vad Konsumentverket anser om alla dessa tilläggsavgifter som tillkommer i efterhand?
Man kan anmäla ärenden till Konsumentverket för att få dem prövade om det finns ett allmänintresse tror jag.

Var det inte Sembo som blev fällt för något år sedan för att de annonserade Från-priser fast det inte gick att köpa produkten för just det priset?

Angående just miljöavgiften så skulle det inte förvåna mig om det finns någon regel som säger att den skall "tydliggöras" för konsumenten, men det vet jag inte. Och i så fall borde man uttrycka det som ett delbelopp av totalpriset och inte som ett tilläggsbelopp som tillkommer som en överraskning senare.

11
Övrig sjöfart / SV: Trafik på Trollhätte kanal
« skrivet: 22 oktober 2018, 19:53:19  »
Canal scene 5 by hjnship, on Flickr

NOSSAN by hjnship, on Flickr

In the locks by hjnship, on Flickr

12
Reseberättelser / SV: Nordstjernen Svalbard
« skrivet: 14 oktober 2018, 17:24:43  »
Mycket fina bilder från en intressant resrutt :)

13
Reseberättelser / SV: En ordinarie och en ersättare till Ventspils
« skrivet: 14 oktober 2018, 16:56:42  »
Trevligt med reportage från udda linjer som åtminstone jag knappt känner till.

I min egen undgdom minns jag att bekymret var att antingen tiden, pengarna eller resesällskap (som ville göra samma tokiga grejer som jag själv ville) saknades. I början av 1990-talet var jag nyfiken på relativt nya Kalypso och Amorella, men eftersom jag bodde på andra sidan Sverige så var det inte så lätt gjort att ta en provtur. Så om det skulle bli gjort så fick det bli en billig undomsbiljett på kvällflyget till Stockholm, övernattning på vandrarhem inför morgonturen med Kalypso påföljande dag. Fartygsbyte till Amorella i Mariehamn och efter återkomst till Stockholm blev det nattåg tillbaka mot hemorten. Anslutningsresorna kostade ju betydligt mer än själva dagsturen till Mariehamn, men jag fick provat fartygen som var målet med den resan.
14
Pollarsnack / SV: Stena line kontantfri=bojkott!
« skrivet: 11 oktober 2018, 21:05:53  »
Jag är enig med Massi i mycket.
Om man vill komma åt brottslighet så är det mer resurser till polisen som behövs, inte nya lösningar som begränsar livet och valfriheten för alla andra icke-kriminella. Och angående motiveringen att en lösning är "billigare" säger jag: Njae. För vem är det mest billigt? För kunden eller banken? Med alla uppfinningar och "framsteg" finns det oftast både en framsida och en baksida, och folk i allmänhet ser bara "framsidan".

Det är för lite kritiskt tänkande bland folk, och vi anpassar oss till det mesta i det här landet.
Lite mer mentalitet a la franska bönder som tippar ruttna grönsaker i städerna när de är missnöjda med något - det skulle vara som en frisk fläkt.

15
Pollarsnack / SV: Stena line kontantfri=bojkott!
« skrivet: 07 oktober 2018, 08:12:46  »
Jag känner till ett par försäkringsbolag i Sverige som bara accepterar autogiro som betalningsmetod, inget annat. Samma princip där och lika dåligt för kunden som måste anpassa sig istället för att få flera alternativ.

Sidor: [1] 2 3 ... 14