Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - JoonasK

Sidor: [1] 2 3 ... 24
1
Färjor / SV: Får man "bo" på en färja?
« skrivet: 20 april 2018, 17:46:28  »
Det var snarare för 15-20 år sedan och man fick ju en C2 på Cinderella för hyggliga priser från Helsingfors också. Skämt åsido, det billigaste hotellrum i Helsingfors under många år var Meloodias (ex Diana II) nattkryssning med Tallink för 10€, avgång kring 20-tider och tillbaks var man kring 7:00, lagom för att hinna till jobbet.  :D

2
Färjor / SV: Nybygge 2021 - Wasaline
« skrivet: 20 april 2018, 13:17:19  »
En färja med 10 år på nacken kan dock kosta mer i drift än säg en speciellt tillbyggd lng-färja som dessutom verkar få EU-stöd.

3
Kryssningsfartyg / SV: Gravid kvinna fick ej följa med på kryssning
« skrivet: 17 april 2018, 19:56:28  »
Med flyget måste man ha dispans från bolaget och det får man enbart genom läkarintyg. I vissa fall är det dock lättare att ta flyget av säg från några minuter till några timmar om man jämför med en vecka på ett kryssningsfartyg där det plötsligt kan bli mycket farligt för såväl mamman som barnet om något går illa.

4
Kryssningsfartyg / SV: Alternativrestauranger
« skrivet: 17 april 2018, 18:27:43  »
Jag blev inte minst irriterad, ville bara kanske ge några synpunkter till diskutionen om språket som ska användas. :) Jag tycker det är schysst att man håller till sitt eget språk med nyanser såsom dialekter som
kommer genom även i skriftlig form. Men poängen var, vad man nu vill att komma åt? Att alla förstår och även lär sig nya sätt att uttala saker eller göra det till lite mer speciellt då kanske inte alla hänger helt mig i meningarna?

5
Kryssningsfartyg / SV: Alternativrestauranger
« skrivet: 17 april 2018, 17:22:38  »
En sak är att skriva inlägg i trönderska, skånska, finlandssvenska från Helsingfors -regionen där vartannat ord är finska, tornedalsfinska, forn- isländska, jyska, någon som helst av fina nordiska dialekter på ett forum av likasinnade, ett personligt blogg, whatsapp med polare, you name it. En annan sak är att skriva inlägg på ett svenskt hobbyforum där alla mer eller mindre försöker bli förstådd trots sin bakgrund och i flesta fall går det åt utan att behöva hitta på ett nytt språk där man kategoriskt skriver mycket vanliga ord med form som motsvarar varken nuvarande svenska, norska eller danska standardspråk, ja då kan man få lite svårigheter att kommunicera ibland, eller hur? Eller kan man i Norge skriva i vilka förhållanden som helst, säg studentprov ”Æ skjønner ittje serriøst”, eller alternativt på samiska? Då är ni långt mer avslappnade än vi andra i Norden tror jag nog.   ;D

6
Reseberättelser / SV: En resa gjort i september 2002 (favorit i repris)
« skrivet: 17 april 2018, 17:13:30  »
Trevliga bilder verkligen och kul att så mycket har faktiskt förändrats i 16 år. Tack, Micke!

7
Färjor / Viking Grace Norse power i bruk
« skrivet: 16 april 2018, 21:40:00  »
Hejsan!

Några filmsnuttar med mobilen för några minuter sen vid Nagu i Åbolands skärgård. Trots dimman ser man mycket bra hur det fungerar - först roterar den på en härlig fart men sen när vi gör ett gir på farleden mot en riktning där vinden inte längre kommer från en lika gynnsam riktning så saktar den ner sig själv för att sedan stanna helt. En imponerande grej som är nästan helt tyst men jag ber om ursäkt för oljudet från vinden och tyfonen på videon.

https://flic.kr/p/GzsYcg
https://flic.kr/p/26ev7nF


8
Färjor / SV: Ny inreding på El. Venizelos
« skrivet: 16 april 2018, 20:12:55  »
Robert har ju skrivit en massa om resan med färjan tidigare här:

http://www.landgången.se/index.php?topic=636.0

Här direkt länk till Roberts bild på planlösningen:

https://flic.kr/p/ZvqTgL

9
Kryssningsfartyg / SV: Alternativrestauranger
« skrivet: 16 april 2018, 20:11:25  »
De som kan skriva på svenska kanske också skulle göra det? Det skulle underlätta. För många.

Själv skriver jag sällan väl utan fel därför att svenskan är inte modersmål, men om man ska blanda norska och svenska, är det inte lättare att skriva på sitt eget språk när det ändå är inga problem för de flesta här att förstå det?

10
Kryssningsfartyg / SV: Birger Jarl åter till salu.
« skrivet: 16 april 2018, 19:09:02  »
Det låter ändock inte helt omöjligt att kunna kombinera dessa skärgårdsturer med en fungerande hotell och restaurangverksamhet, om man nu kunde göra säg brunchkryssningar varje helg lön-sön i tre timmar säg april-oktober, så blir det ganska snabbt 50 avgångar och därtill säg julbord november-december och några speciella skärgårdsturer under högsäsongen. Så kund man hålla fartyget klassat, kajplatsen kvar samt när gästerna ändå checkar ut mellan 11-12 och början checka in vid 15-tider igen, kunde man erbjuda till gästerna tillgång till kryssningen och brunchen gratis om man inte vill gå i land under dagen för några timmar. Det kunde till och med locka vissa kundgrupper att övernatta där. Jag vet att en del finnar bor där före de ska framåt med Viking Line. Det kräver satsningar men att kunna renovera henne i stil, det går ju säkert.

11
Färjor / SV: Ny inreding på El. Venizelos
« skrivet: 16 april 2018, 18:51:35  »
hon är väldigt fin nu! Någon som vet om bildäcket däck 5-6 används ännu eller om man byggt om detta till passagerarutrymme?

På bild nummer två genom länken ser man planlösningen som nog kan tänkas att innehålla hyttavdelningar även på däck 5-6.

12
Färjor / SV: Ny inreding på El. Venizelos
« skrivet: 16 april 2018, 18:48:57  »
Allt ser nytt ut. Men det behövde hon förmodligen efter sin karriär i 2015 som flyktingtransport.


Kom att tänka på det också, men hon är en trotjänare och varit inchartrad många säsonger mellan Nordafrika och Södra Europa så att det var kanske dags. Otroligt att med sin 175 m ger hon känslan att vara betydligt större på insidan.

13
Kryssningsfartyg / SV: Birger Jarl åter till salu.
« skrivet: 16 april 2018, 15:52:45  »
Var inte Fennia med full av asbest och det sades vara omöjligt att skrota i utlandet? likväl så skrotades hon i utlandet..

Minnet kan svika och det var inte asbest som ställde till det med Fennia och isf ber jag om ursäkt i förväg.

Asbest ja, men när hon till slut blev läck och ägaren ”försvann” och lämnade besättningen som
bestod av enstaka killar i nöd, så plötsligt fick man fart i finska myndighetens miljöcenter och man slapp henne i väg när alternativet sjunka i Vasklot hamn blev närmare varje dag där hon låg.

14
Kryssningsfartyg / SV: Alternativrestauranger
« skrivet: 16 april 2018, 09:59:04  »
Jeg må vel gå over til utelukkende å skrive norsk (eller dansk) i dette foraet.

Ja, tack. Det blir lättare så, när alla förstår oberoende.

15
Färjor / SV: 70-tals nostalgi
« skrivet: 15 april 2018, 20:12:42  »
Läckert, rätt så läckert bara!

Sidor: [1] 2 3 ... 24