*
SV: M/S Skåne och vägglöss
« Svar #2 skrivet: 28 april 2018, 22:36:18 »
Man vill ju inte veta vem som legat i hyttbädden före.Nä fy fan,det blir ingen kryssning det här året heller efter den här infon
SV: M/S Skåne och vägglöss
« Svar #3 skrivet: 29 april 2018, 02:26:55 »
Betaltidningar:
http://www.trelleborgsallehanda.se/trelleborg/vagglos-pa-farja/
https://www.sydsvenskan.se/2018-04-28/trelleborgsfarja-drabbad-av-vaggloss

Fri tidning

https://samnytt.se/stena-morkade-vaggloss-pa-tysklandsfarja-i-manader-fortsatte-kora-som-vanligt/

Är nog mer vanligt än vad vi vet om på alla färjor och såklart är de tyst för att inte skrämma bort passagerare

Gäller inte bara fartyg utan alla hotell.

Gäster / passagerare har löss som sedan blir kvar IR rummet.

Knappast någon nyhet, och, hur skulle man kunna undvika detta, annat än att sanera rummet mellan varje gäst?
*
SV: M/S Skåne och vägglöss
« Svar #4 skrivet: 29 april 2018, 11:12:35 »
Bed bugs guides finns för åtskilliga platser där det varnas för vissa hotel.

Vägglöss är numera inte heller ovanligt på hotel i Sverige. Faktiskt mer vanligt än vad folk tror. Det man från hotellen sida gör är att utbilda städpersonalen att upptäcka förekomsten i sängar och sängkläder. Främst då tecken på lössens spillning. Ett problem är också att vi är olika känsliga för krypen vilket gör att det ibland kan ta lång tid innan de upptäcks och därmed svårt att härleda varifrån dessa erhållits.

Så att vägglöss även finns ombord på färjor borde inte vara någon större nyhet. Men det är klart att inget rederi eller hotel är road av den typen av uppmärksamhet.
« Senast ändrad: 29 april 2018, 11:23:26 av Lars H »
SV: M/S Skåne och vägglöss
« Svar #5 skrivet: 29 april 2018, 12:22:25 »
Det där med vägglöss är ett växande bekymmer men jag noterade att ett bostadsbolag genomfört en intressant satsning. Man behandlade rummen med kiselgur och en behandling räcker för evigt. Detta stenmjölet förgör insekten. Kanske något värt att pröva också på fartyg. Om behandlingen då sker redan vid byggandet av fartyget blir det ju heller ingen nämnvärd merkostnad.
Fredrik Ahlman
SV: M/S Skåne och vägglöss
« Svar #6 skrivet: 09 juni 2018, 21:52:58 »
Är bokad på 23-turen med den färjan om ett par veckor. Vår familj drabbades av vägglöss efter en hotellvistelse för några år sedan och det var bland det värsta vi varit med om. Ett elände att bli av med. Så jag skulle gärna vilja veta om Stena är säkra på att de fått bukt med problemet och vilka åtgärder som vidtagits för att säkerställa att alla kryp och ägg är borta. Någon som hört nåt mer sen eller åkt med Skåne nyligen? Helst hade jag föredragit ett annat fartyg men vad jag kan se finns inga hytter kvar på Huckleberry Finn 23:55 samma kväll...
SV: M/S Skåne och vägglöss
« Svar #7 skrivet: 09 juni 2018, 22:03:27 »
Man vill ju inte veta vem som legat i hyttbädden före.Nä fy fan,det blir ingen kryssning det här året heller efter den här infon

Tänk alla som har haft sex i hytten på färjorna innan man kommer eller hur vissa hotell ser ut efter att ha kollat på Hotel Hell. Finns nog en hel del äckliga basiller man kommer i kontakt med.
SV: M/S Skåne och vägglöss
« Svar #8 skrivet: 10 juni 2018, 17:58:24 »
Saken är väll just det, hur garanterar man det? Säkerligen besök av Anti Simex, försök att decifinsera alla tyger i hytten - men dom blir ju mer och mer motståndskraftiga. Det som är problemet. Så även om det råder god hygien i övrigt, räcker att en har med sig det ombord, sen har man det man gör.