*
SV: Vikings nybygge till svenskarna.
« Svar #30 skrivet: 19 maj 2017, 23:05:46 »
Viking Grace är otroligt trevlig och lyckad som produkt och hon går hem hos dom allra flesta. Det VL kan förädla på nybygget är att vissa utrymmen blir öppnare och att det är lite lättare att orientera sig ombord. Viking Grace är supertrevlig och känns väldigt intim på ett trevligt sätt men om man har något att dra på så känns fartyget trångt.Totalt sett är ändå Viking Grace den överlägset bästa kryssningsfärjan jag rest på.
« Senast ändrad: 19 maj 2017, 23:09:06 av MH »
*
SV: Vikings nybygge till svenskarna.
« Svar #31 skrivet: 21 maj 2017, 01:49:04 »
En fördel med att flagga svenskt är att man kan sälja snus åt dagskryssare från Åbo (likt man redan gör på Galaxy).

Jo där finns ju en klar fördel. Det var bland annat en anledning till att M/S Eckerö flaggades om till Sverige.
*

    Bogspröt

  • 20
  • Livet är för kort för att inte få ha en åsikt..
    • Visa profil
SV: Vikings nybygge till svenskarna.
« Svar #32 skrivet: 21 maj 2017, 20:43:32 »
Hoppas dom extra cm "glory" ska få ger mer yta att röra sig på, för på grace är det löjligt tajt på sina ställen.. Annars hoppas jag på samma typ av belysning som skiftar i färg, men kanske kan man få önska lite mildare färger. (inte chock rosa och lila)

Och det ska iaf i mitt tycke kännas som en "finlandsbåt" när man är ombord, inte blekt kallt och sterilt, så som vissa fartyg har blivit...

Den som lever får se hur det blir i slutändan, jag har inget alls att säga till om hur "glory" byggs.. men önkelista kan man ha ändå  ;D
SV: Vikings nybygge till svenskarna.
« Svar #33 skrivet: 23 maj 2017, 16:40:22 »
Grace har väldigt udda planering rent flödesmässigt, dessutom konstig kapacitetsfördelning i förhållande till sin egentliga storlek. Nya "Grace" lär bli betydligt mer konventionell än Grace. Det är i princip ett måste för en Åbo färja.