Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Lars H

Sidor: [1] 2 3 ... 22
1
Färjor / SV: Bäst julbord?
« skrivet: 20 november 2017, 20:51:16  »
Själv har jag ingen susning då jag inte skulle komma mig för att åka och äta julbord. Det gör jag på krogen i stan. Däremot åker jag och äter Eckerölinjens viltbord varje höst. Det är alldeles utmärkt. Blev tom två gånger i år. Kanske tom julbordet är bra?

2
Kryssningsfartyg / SV: Nu bär det av på kryssning igen!
« skrivet: 20 november 2017, 15:49:47  »
När det gäller flyg glömmer man lätt hur stort SAS var under glansdagarna och vilket omfattande linjenät man hade. Inte minst i Afrika. Men även till Sydamerika. Fast många landningar blev det!

Så sent som 1974 flög man sträckan Köpenhamn-Zürich-Lissabon-Rio de Janeiro-Viracopos-Montevideo-Buenos Aires-Santiago de Chile.

3
Övrig sjöfart / SV: Lyft för Tonnageskatten ?
« skrivet: 20 november 2017, 14:36:14  »
Man får väl ända säga att det är positivt desto fler fartyg som går med i det nya systemet. Det är väl bla därför man hurrar som besatt. Alternativet för WWL ASA hade ju lika gärna kunnat vara att flagga ut. Och vet jag man varit orolig för.

4
Kryssningsfartyg / SV: Nu bär det av på kryssning igen!
« skrivet: 20 november 2017, 14:14:39  »
Jag har gått igenom Panama många gånger och det är alltid lika intressant. Vare sig det är nya eller gamla slussar. Det är ändå inte hela upplevelsen.

Suez tycker jag däremot inte är någon höjdare men är ju ändå en viktig händelse under resan. Skall förresten igenom där igen i vår.

Göta Kanal är i mitt tycke en rätt svårslagen upplevelse vad gäller kanaler. Särskilt om man åker med Diana. Men dyr.

5
Kryssningsfartyg / SV: Nu bär det av på kryssning igen!
« skrivet: 20 november 2017, 12:47:13  »
De gånger jag gått av eller på i Valparaiso har det varit lite knöligt att flyga till eller från Europa. Har blivit buss eller bil till Santiago och sedan till Buenos Aires för byte av flyg till Europa. Men jag antar det finns smartare sätt numera.

6
Kryssningsfartyg / SV: Nu bär det av på kryssning igen!
« skrivet: 20 november 2017, 11:45:53  »
Tack för tipsen! :) Får se hur mycket utflykter vi gör, tight budget på den här resan. Och så känns det lite som att stressa fram inte är vår grej och utflykterna hos Celebrity är riktigt dyra, så vi kanske försöker hitta något på plats?

//R

Ja, man skall inte stressa sig igenom något dyrt utflyktsprogrogram. Ofta kan mer blygsamma turer på egen hand vara de som är mest intressanta.

7
Kryssningsfartyg / SV: Nu bär det av på kryssning igen!
« skrivet: 20 november 2017, 11:39:59  »
Nya slussarna vore kul och se. Imponerande bla hur man sparar på vattnet. Något som vid tidigare långvarig torka gav upphov till problem med det konventionella systemet.

8
Kryssningsfartyg / SV: Nu bär det av på kryssning igen!
« skrivet: 20 november 2017, 09:39:32  »
Trevlig resa! Har besökt samtliga platser utom San Antonio. Ett fenomen man kan se om man åker med en utflykt till Lauca National Park från Arica, är en sk Magnetic Hill eller Magnetic Road. En synvilla som gör att bilar ser ut att gå åt fel håll. Finns sådana platser lite runt om i världen men här är det mycket tydligt. Pampigt bergs- och ökenlandskap för övrigt däruppe på 4.600 meter.

Regnar för övrigt extremt lite runt kuststäderna i norra Chile.

9
Övrig sjöfart / SV: Lyft för Tonnageskatten ?
« skrivet: 19 november 2017, 09:05:20  »
Nej, det är nog ingen skillnad. Om jag fattat allt rätt så innebar börsinroduktionen dessutom att Wallenius numera inte ens är fartygsägare. Istället är man ett ship-managementbolag åt WWL ASA. Beslut om flagg ligger där. Och tio fartyg under svensk flagg fanns där redan tidigare.

10
Kryssningsfartyg / SV: Birka till Vasa 2018
« skrivet: 17 november 2017, 21:52:15  »
Skönt att jag hade någorlunda minne! Men det där med svenskt ombord var väl för dom övriga resenärerna och inte dom svenska???
När det gäller Birka, så är jag lite nyfiken på vilka resenärerna är? Är det en helt ny målgrupp? Eller är det 22 timmars kryssarna som testar nya kryssningar?

//R

Jag upplevde nog att det var en klart äldre publik, som jag inbillar inte återfinns på 22 timmarsresor. 

11
Kryssningsfartyg / SV: Birka till Vasa 2018
« skrivet: 17 november 2017, 20:11:25  »
Håller helt med. Bra sammanfattning Robert!

För att återgå till tråden noterar jag att även Rügen är nytt på programmet samt att resorna till Lübeck och Köpenhamn blir på fem dygn.

Jag har rest med Birka till Härnösand och Luleå. Helt OK. Säkert också när man bytt ut Luleå mot Vasa. Lagom längd dessutom. Dessutom två fyrkryssningar som jag gillade. Förra sommarens tur till Bornholm, Lübeck och Visby tyckte jag dock var för lång för den typen av fartyg. Blev lite segt och gav inte ”value for money”.

12
Pollarsnack / SV: Bebyggeslse kontra transportverksamhet
« skrivet: 17 november 2017, 11:13:07  »
Du har naturligtvis rätt vad gäller avisningsmedel och släckmedel. Men de nyttjas ju ändå inom hyggligt begränsade områden.

Sedan är det med flygplatser som med kyrkogårdar. Alla inser att de behövs men ingen vill ha dem i närheten.

För övrigt måste det vara en administrativ mardröm att få igenom ett miljögodkännande för en fjärde bana på Arlanda.

13
Pollarsnack / SV: Bebyggeslse kontra transportverksamhet
« skrivet: 16 november 2017, 21:40:55  »
Inga problem. Varför skulle det vara det? Flygbränslet har inte precis flödat fritt i området.

Bland de värsta vi haft i Stockholm att sanera var Södra Hammarby industriområde som nu är vansinnigt tättbebyggt. Det kostade multum att sanera innan man kunde bygga bostäder.

14
Pollarsnack / SV: Bebyggeslse kontra transportverksamhet
« skrivet: 16 november 2017, 13:53:56  »
Fn råder en ganska hygglig samsyn om att Bromma skall avvecklas. Frågan är bara när. Enligt den senaste utredningen som presenterades för bara något år sedan, föreslog utredaren 2038. Dvs när nuvarande arrendeavtal utgår. För att klara det underströks att utbyggnaden av Arlanda med en fjärde bana måste starta omgående. Vilket naturligtvis inte kommer att hända.

Myterna om Bromma är påfallande många. En populär sådan är att slår man ihop Brommas och Arlandas flyplansrörelser per dygn och dividerar med 24 så får hela härligheten plats på Arlanda. Således kan man lägga ned Bromma i nästa vecka. Finns några problem med det synsättet.

1. Folk envisas här, på ungefär samma sätt som inom kollektivtrafik mm, att resa när det passar dom bäst och inte när det finns kapacitet över. Det gör att flygplatser lika väl som kollektivtrafik måste dimensioneras för peak hours. Dvs i allmänhet på morgonen och på kvällen. Och den anstormningen klarar inte Arlanda idag.

2. Även om man skulle bedriva flygtrafiken enligt detta matematiska synsätt skulle nuvarande miljöbestämmelser på Arlanda sannolikt sätta käppar i hjulet. Särskilt gällande bana 3, som redan nu inte kan nyttjas fullt ut.

Ett skojfriskt argument som sossarna i Stockholm, under ledning av bla finansborgarrådet Mats Hulth, under många valkampanjer framförde, var att Bromma kunde läggas ned omedelbart då det ändå bara var ”direktörer” som nyttjade flygplatsen. Gick hyggligt hem i stugorna. Märkligt nog försvann argumentet i samma stund som Hulth själv blev direktör i det privata näringslivet.

15
Kryssningsfartyg / SV: Birka till Vasa 2018
« skrivet: 15 november 2017, 22:10:48  »
Vasas skärgård är verkligen fin, undrar hur mycket man kommer att avvika från den vanliga farleden till Umeå. Jag ser redan fram emot FEAs bildreportage!

Vasabladet kallar Birka Stockholm kryssningsfartyg till skillnad från Yle som menar att hon är en färja: 

https://www.vasabladet.fi/Artikel/Visa/164851

Tjaa, hon är väl varken ett kryssningsfartyg eller färja. Finns väl inget riktigt heltäckande namn för ett fartyg som vanligtvis kränger dyr taxfree och halvhyggligt käk till inte alltför nogräknade passsagerare från hela Mellansverige som inte hyser någon större önskan att gå iland i Mariehamn. Men hur som helst kul att rederiet prövar nya destinationer. Kanske St Petersburg 2019?

Sidor: [1] 2 3 ... 22