Nyliga inlägg

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Färjor / Viking Line's årsberättelse 2017
« Senaste inlägg av Stefan, Tallinn skrivet 24 mars 2018, 13:18:25  »
Den 9 mars publicerade Viking Line sin årsberättelse:
https://www.vikingline.com/sv/investerare/finansiella-rapporter/

Man blir väl inte så jättemycket klokare av den läsningen (finansiellt/affärsstrategiskt), men en intressant bild är på sidan 35 där man beskriver var någonstans de anställda bor. Anledningen är att man argumenterar för fortsatt restitution och betonar vilken roll sjöfarten spelar för samhället.

Annars hade jag hoppats på att man åtminstone skulle säga något om fortsättningen efter FSTR. Men man nöjer sig med att konstatera att antalet resenärer ökade kraftigt, och sedan är det bara tyst om framtiden.

Däremot är det mycket framtidssnack vad gäller nybygget, dock dröjer det ju till 2020 innan hon sätts i trafik.
22
Färjor / SV: Stressigt att äta frulle
« Senaste inlägg av JoonasK skrivet 24 mars 2018, 12:44:44  »
Har åkt mycket nu under senaste året och kan konstatera att särskilt Viking har kortare tider i dukningarna nu än vad man är van vid. Kan ha något med kostnaderna att göra och de letar efter att kunna spara lite här och där, men praktiskt gör det att jag inte ofta ens tänker buffen som en möjlighet på grund av stressiga miljön. Sist har jag ätit det på Grace och Amorella för någon vecka sen och det fungerade därför att de håller öppet även under hamntiden, vilket var nog roligt. På Symphony fick vi det senast som kompensation för strul i hytten ventilation och ska därför inte klaga så hemskt mycket men när man stänger då färjan ankommer till hamnen så kan bara säga att det var lite för mycket med halvsovande personer som inte kan eller vill köa och det var lite ohygieniskt faktiskt också. Usch. Samma på Mariella för ett tag sedan.


Brunch på Baltic Princess och Galaxy är mycket bra och senast i torsdags blev vi förvånade på Princess när den var fullbokad. Tidigare har man fått äta ensamma med några enstaka par. Till vår glädje fixade en vänlig servitör ett bord för oss. Många dök aldrig upp därför att de inte förstod tidskilnaden, brunchen är dukad 9:30-11:00 svensk tid.

Ser nu att Serenade och Symphony har också det lö-sö under hamntiden och ska prova det senare i april.
23
Färjor / SV: Tallink(s ägare) överväger framtiden
« Senaste inlägg av Stefan, Tallinn skrivet 24 mars 2018, 12:18:09  »
Enligt Enn Pant var tanken aldrig att huvudägaren Infortar (där Pant m fl styr) skulle sälja sin andel i Tallink, utan det ska ha varit andra alternativ som utvärderades:

https://majandus24.postimees.ee/4449427/pant-infortar-ei-plaaninud-kunagi-oma-osalust-tallinkis-muua

(estniska)
24
Reseberättelser / SV: MSC Preziosa fr Marseille till Neapel 2013.
« Senaste inlägg av Robert Brink skrivet 24 mars 2018, 11:50:54  »
Vi var medvetna om den korta tiden, men tyckte det var lite kul att sticka iväg på en kortsväng. Vi fick nästan en hel dag i Nice och natt, sen hade vi även ett dygn i Rom.

Jag ska försöka lägga ut del 2 under eftermiddagen idag.

//R
25
Färjor / SV: Stressigt att äta frulle
« Senaste inlägg av Robert Brink skrivet 24 mars 2018, 11:49:33  »
Nu bör inte frukosten vara så stressig på just Cinderella eftersom hennes passagerare ska åka med tillbaka igen. Däremot kan jag tänka mig att många precis som på hotell äter på samma tid och har man sovmorgon så är det så nära stängning som möjligt.
Men att förvänta sig en lugnt frukost på stora hotell eller ombord på färjor i rusningstid är nog dumt, buffémiljön är oftast stressig om man inte söker sig dit på tider när andra inte äter.
På vår sista kryssning med Celebrity Infinity, så gick vi och åt frukost redan vid 7 på morgonen och då var vi nästan ensamma varje gång.

Vi har ju även ätit frukost på Grace några gånger, både den lyxigare varianten men även i buffén. Den lyxigare varianten i Oscar har varit lugn båda gångerna undantaget lite stimmiga barn. Medans buffén var förstås en katastrof om man vill ha lugn och ro.

Nu har man på helgerna i alla fall börjat med Brunch på vissa fartyg som har en mera kryssningsinriktad publik, tycker det är en bra idé för dom som varit uppe sent och missat ordinarie frukost.

Det är däremot inte riktigt ok att ni inte fick dricka klart kaffet vid bordet. Det ska man förstås få göra...

//R
26
Kryssningsfartyg / SV: "Hurtigruten" kan delas upp
« Senaste inlägg av Donkeyman skrivet 24 mars 2018, 11:13:42  »
Det har skrivits en hel del i tidningarna om detta, i synnerhet i NordNorge. Det är klart att Havila har lämnat det absolut lägsta anbudet på ett paket om 4 båtar. Ett anbud som ligger mycket under det Hurtigruten har lämnat. När det gäller de två andra paketen om 4 och 3 båtar har Hurtigruten vunnit fram. Enligt uppgift beroende på att det i slutänden inte varit seriösa anbud på de paketen.

Direktör Skjeldam i Hurtigruten har uttalat att "Vi vet vad det kostar att driva den här trafiken och klarar inte att driva 4 båtar på det pris som Havila har begärt". Han säger också att de länge har förstått att de bara får 7 båtar.

Men han tänker ändå driva dagliga seglingar. Därför att på de 4 dagar som Havila inte skall segla avser man att driva ren kryssningstrafik där man går till färre hamnar, ligger längre i hamn men också går till en del nya platser. Men man kan inte ta med sig distanspassagerare på de seglingrna utan de måste enbart inriktas till rena kryssningsresenärer.

När det gäller hur biljetter och reklam skall administreras med två rederier menar han att "detta kommer vi överens om". Och tillägger "kan vi inte bli eniga kommer helt säkert departementet med direktiv på hur vi skall göra".
27
Färjor / SV: Stressigt att äta frulle
« Senaste inlägg av Tjärven skrivet 24 mars 2018, 08:36:26  »
Vanligt förekommande mayhem i buffen på en valfri Östersjöskuta. Att undvika. Bättre alternativ är ju en specialfrukost i a la carte som dukas praktiskt på varje kombatant nu.

instämmer! Är nog inget ovanligt att uppleva bufféfrukosten på färjor som stressig. Att äta där själv när du reser ensam kan vara påfrestande! Hämtar du mer mat riskerar du att den mat du redan tagit dukats undan och att bordet du tillsist lyckades hittat är upptaget då du kommer tillbaka. Att hitta ett bord då du tagit mat första gången är också en utmaning.

Specialfrukosten är garanterat en trevligare upplevelse! Även om jag kan tycka att mousserande vin till frukost på en bilfärja kan kännas lite malplacerat!
28
Övrig sjöfart / Agera mäklare
« Senaste inlägg av mikael.p skrivet 23 mars 2018, 23:58:22  »
Hej !

Tittar ibland in på databaser och hittar frakterbjudande som mäklare
lagt ut förmodligen för att hitta den billigaste fraktlösningen för dem.

Skulle vara intressant att försöka hitta last till fartyg.

Någon som har erfarenhet hur man börjar. Kan man bara fritt börja tipsa fartygsägare om frakterbjudande man hittar eller vill de att
man agerar mer professionellt.

MVH
29
Kryssningsfartyg / SV: "Hurtigruten" kan delas upp
« Senaste inlägg av Christer S skrivet 23 mars 2018, 23:27:22  »
30
Kryssningsfartyg / SV: "Hurtigruten" kan delas upp
« Senaste inlägg av Ulf Berlin skrivet 23 mars 2018, 21:24:21  »
Ska bli intressant vad som kan bli av detta...
"Havila"?Är detta någon typ av förkortning?/Ulf
Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 10