Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Hjnship

Sidor: [1] 2 3 ... 11
1
Reseberättelser / SV: Tysklandsresa med Stena Scandinavica
« skrivet: 17 juni 2018, 12:33:37  »
Trevligt.

Så det blev ytterligare en resa till Kiel för din del, trots att du väl inte blev så imponerad efter en tidigare resa med Germanica?

Jag håller med om att tysklandsfartygen är bekväma och fräscha invändigt, däremot måste man hålla nere förväntningarna på antalet allmänna utrymmen jämfört med finlandsfärjorna.

Vilken av Germanica/Scandinavica föredrar du?

2
Färjor / Tveksamt rederimärke?
« skrivet: 14 juni 2018, 20:27:09  »
Skulle ett färjerederi kunna ha denna företagssymbolen idag, eller sälja denna tröja? Eller hade det blivit ramaskri?
Men rätt snygg är den.

https://www.tradera.com/item/2906/313736994/sessanlinjen-trevlig-aldre-t-shirt-med-motiv-stl-ca-36?transactionalEmail=NewToday&utm_source=newtoday&utm_medium=email&utm_campaign=transactional_newtoday&utm_nooverride=1

3
Övrig sjöfart / SV: Trafik på Trollhätte kanal
« skrivet: 10 juni 2018, 19:23:23  »
Dagens fångst.
Passagerarbåtssäsongen är igång.


JUNO på väg nedströms mot Göteborg.
Sedan var det ELFKUNGEN på väg på en söndagstur nedströms mot Lilla Edet t/r.

4
Reseberättelser / SV: Till Riga i rysskyla
« skrivet: 09 juni 2018, 20:15:19  »
Trevliga bilder :)

5
Pollarsnack / SV: Haller Landgangen pa att do?
« skrivet: 06 juni 2018, 21:23:19  »
Det började nog med bytet till en ny forumplattform för några år sedan. Den gillade inte användarna så man ändrade tillbaka - men inte till exakt så som det såg ut förut. Inställningar behövde göras på nytt och vissa funktioner man var van vid funkade inte som förut. Det var ett irritationsmoment som bara tog energi men inte förbättrade användarupplevelsen ett dugg. Sedan en serverkrasch utan backup som droppen som fick bägaren att rinna över.

Så varför lägga tid och energi på reportage när en ny krasch kan inträffa imorgon och omintetgöra hela ens ansträngning? Att vissa inlägg dessutom får klen respons ökar inte precis lusten att skriva fler.

Innan strulet med forumet började så var vi väl 3000 medlemmar. Nu är vi 500. En ankdamm.
Men man kan väl hoppas att vi blir fler med tiden igen.

Har inte Facebook.

6
Reseberättelser / SV: Resa med Brittany Ferries och Stena Europe
« skrivet: 27 maj 2018, 09:24:14  »
Intressant historik om Stena Europe, skriven av en tidigare medlem på LG:

https://motorvessel.wordpress.com/2015/05/09/stena-europe-history-report/

9
Färjor / SV: Viking Grace Rotor segel.
« skrivet: 18 maj 2018, 10:48:03  »
De passagerare som väljer bort en färja för att den är "ful" är nog lätt räknade.

Om det finns konkurrerande alternativ och allt annat som pris, service etc är likvärdigt så kan nog utseendet på fartyget påverka valet av fartyg/rederi. Man behöver inte vara fartygsintresserad för att ha en åsikt om huruvida ett fartyg är snyggt eller inte. Jag minns skolresor där skolfröknar stod vid relingen och kommenterade utseendet på passerande färjor, så man kan tänka sig att de kunde påverka semesterplaneringen hemma hos sina egna familjer.

Idag finns det möjligtvis även ett annat argument som kan väga tyngre för vissa resenärer: miljövänlighet. Å andra sidan kan betydelsen av miljövänlighet säkert skifta lika snabbt som populariteten hos vissa politiska partier.

10
Reseberättelser / SV: Resa med Brittany Ferries och Stena Europe
« skrivet: 12 maj 2018, 19:51:44  »
Ack, det som en gång i tiden var barsalong "Röda Nejlikan" har inte kvar sin forna 80-tals elegans, men så misstänker jag att Fishguard-Rosslare är en ren transportlinje och inte en nöjeslinje som Göteborg-Frederikshavn var för runt 35 år sedan och som Europe en gång byggdes för?
I övrigt känns layouten igen men inredningen är "stenafierad".

Jag åkte henne senast 1986 och åker henne gärna igen av nostalgiska skäl, men kommer inte att ta mig till England för att fixa det.

Trevligt reportage.

12
Tack för redogörelsen.

Trist att man stänger av utedäck på Danica trots att inga renoveringsarbeten pågår. Och det var väl knappast heller någon halkrisk när du reste?
Får se när det blir en resa med henne nu efter renoveringen.

Jag reste med Saga i vintras och fick intrycket att fartyget kändes lite trött och sliten här och var.

13
det fanns väl rulltrappa första åren på stenaNär de första två systrarna Germanica & Scandinavica levererades till Stena 1987-88 så var jag inte imponerad av dem. Stora ja - eleganta nej. Speciellt Germanica var inte helt klar när hon sattes i trafik heller utan det pågick finslipningar i inredningsarbetet. Inredningsmässigt tyckte jag de nya tysklandsfärjorna kändes "billiga".

Danmarksfärjorna Danica och Jutlandica som levererades 1983 kändes betydligt mer eleganta när de kom, i mitt tycke, och jag hade förväntat mig minst lika snygg och elegant inredning på en nattfärja, men så var det inte. Det enda som som jag minns var positivt var att hytterna var rymligare än på tidigare färjor - dock var det samma skrikiga 1970-talsfärgsättning på mattor, bäddsoffor och hyttväggar som på inredningen i övrigt.

El Venizelos kanske fick en inredning som var mer rätt i tiden jämfört med sina systrar hos Stena?

Hur lastas övre trailerdäck på El Venizelos? Via sidoramper som hos Stena eller via ordinarie för- och akterramp?

14
Färjor / SV: Ny inreding på El. Venizelos
« skrivet: 17 april 2018, 10:08:50  »

Undrar om inte bilden där man ser väldigt många pelare samt långbord och plaststolar är ett bildäck ombyggt till cafeteria (?)

Det är garanterat ett original restaurangutrymme akter på däck 9. Det som var bufferestaurangen på hennes svenska systrar.
Just det, det ger fönstren och utgångsdörrarna en hint om ;-)

Man ser ett par gröna sådana pelare på denna bild:
https://flic.kr/p/HVnFmd

15
Färjor / SV: Ny inreding på El. Venizelos
« skrivet: 16 april 2018, 19:12:19  »

Undrar om inte bilden där man ser väldigt många pelare samt långbord och plaststolar är ett bildäck ombyggt till cafeteria (?)

Det är garanterat ett original restaurangutrymme akter på däck 9. Det som var bufferestaurangen på hennes svenska systrar.

Sidor: [1] 2 3 ... 11