Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Lars H

Sidor: [1] 2 3 ... 31
1
Lastfartyg / Maersk Honams haveri
« skrivet: 19 mars 2018, 18:53:35  »
Lite intressant om försäkringsproblematiken då det oftast bara frossas i bilder.

http://www.spedi.se/maersk-honam/

2
Kryssningsfartyg / SV: Fritt Wi-fi
« skrivet: 18 mars 2018, 18:13:13  »
Under en dygnsresa till Åland kan jag helt klart överleva utan nät och telefon.

Under en längre kryssning, som jag relaterar till, är det dock händigt ur alla möjliga aspekter att ha ett bra nät.

3
Kryssningsfartyg / SV: Hur stora kan kryssningsfartyg bli?
« skrivet: 18 mars 2018, 14:15:11  »

Jag skulle misstänka att framtida kryssningsflottor baseras kring ett eller två riktigt stora flytande resorts som kompletteras av mindre, mer traditionella fartyg och att det skapas kombinationspaket där man t.ex vistas en vecka på den ena och nästa på den andra (de mindre fartygen dockar vid resorten för passagerarutbytet).

Många idéer har jag hört och läst om när det gäller framtiden för kryssningsindustrin men få lär nog sätt upp just denna på en lista för trolig utveckling.

4
Kryssningsfartyg / SV: Hur stora kan kryssningsfartyg bli?
« skrivet: 16 mars 2018, 11:02:11  »

Konklusion - det är inte de tekniska möjligheterna som sätter gräns för storleken, det är den kommersiella nyttan.

I det långa loppet är det förstås så. Men vägen till vad rederierna önskar kan vara nog så besvärlig och krokig. Miljö-, säkerhets-och konkurrerande infrastrukturintressen mm kan både fördröja och i vissa fall även stoppa.

5
Kryssningsfartyg / Fritt Wi-fi
« skrivet: 16 mars 2018, 10:17:13  »
Har varit trögt att få igång ett väl fungerande internet i branschen. Men i takt med den tekniska utvecklingen har det blivit allt bättre. För inte särskilt många år tillbaka var nätet hopplöst trögt i delar av världen. Stilla Havet tex. Dessutom tog man rejält betalt.

Nu erbjuder många rederier, i likhet med de flesta hotell, fri tillgång till nätet. Senast Oceania.

http://www.seatrade-cruise.com/news/news-headlines/oceania-cruises-introduces-free-high-speed-wi-fi.html

7
Kryssningsfartyg / SV: Ocean Gala på väg mot Dubai?
« skrivet: 14 mars 2018, 11:24:09  »
Så är hon "äntligen" på väg till Alang dit hon beräknas ankomma 19 april.

Utkastet gick iväg lite för kvickt tidigare. Det jag menade med att vem bryr sig var att det även finns uppgifter om att hon anländer till Alang den 19 MARS. En månad hit eller dit spelar förstås ingen roll.

8
Kryssningsfartyg / SV: Silver Spirit
« skrivet: 13 mars 2018, 10:11:16  »
Man ökar från 540 till 608 pax. Så den är inte så våldsam. Däremot är det sällan som förlängningar blir riktigt bra. Något brukar få ta stryk. Fred Olsens fartyg är exempel på det.

9
Kryssningsfartyg / Silver Spirit
« skrivet: 12 mars 2018, 21:13:07  »
Har rest med Silver Spirit två gånger. Första gången 2010 alldeles efter dopet i Fort Lauderdale med en resa därifrån till Buenos Aires. Nu bedöms fartyget redan vara för litet och skall förlängas. Ett tecken på att efterfrågan ökar inom det här kryssningssegmentet.

https://www.cruiseindustrynews.com/cruise-news/18700-silver-spirit-cut-in-two.html

10
Övrig sjöfart / SV: Miljofarliga vrak
« skrivet: 12 mars 2018, 15:38:36  »
Finns mycket elände särskilt i södra Östersjön och då inte bara vrak. Efter de två världskrigen dumpades tex mängder av ammunition, senapsgas mm i havet.

11
Lastfartyg / SV: K P Albatross...
« skrivet: 08 mars 2018, 22:05:35  »
Ja, Majuro är huvudstaden på Marshallöarna.

Lastad med flis från en stad i mynningen av Amazonas, Brasilien. Alltid lite förvånad över vilken låg lossningskapacitet man har i Värtan.

Vet för övrigt MP i Stockholm om att vi värmer oss med Brasiliens regnskogar och tidvis även Mozambiques? Värtaverket ägs ju ändå till hälften av Stockholm Stad. Men det kanske är viktigare för miljön och partiet att koncentrera sig på cykelvägar och feministisk snöröjning?

12
Kryssningsfartyg / Viking beställer ytterligare sex kryssningsfartyg
« skrivet: 06 mars 2018, 22:06:26  »
Utmärkt att det finns aktörer som satsar och inte är knutna till Carnival, RCCL eller NCL. Dessutom med hög klass.

http://www.seatrade-cruise.com/news/news-headlines/viking-plans-6-newbuilds-pushing-cruise-orderbook-to-stunning-100-ships.html

13
Färjor / SV: Bättre för Silja/Tallink än för Viking 2017
« skrivet: 04 mars 2018, 12:10:15  »
Ja, Finnair går bra. Alla siffror uppåt. Så har det förvisso inte alltid varit utan tidvis har man haft det tufft. Men till skillnad från SAS, som historiskt aldrig haft någon klar strategi, vare sig det gäller flygplanstyper eller marknad, ständigt plågats av revirstrider mellan inte bara de skandinaviska regeringarna utan också mellan ländernas fackföreningar, så har Finnair envist och med framgång haft en klar linje.

Inte undra på att SAS, måste slå på trumman när man ökar antalet passagerare, även om resultat blir minus. För något måste man få glädjas åt.

14
Kryssningsfartyg / SV: Varldens basta kryssningsfartyg
« skrivet: 03 mars 2018, 14:28:05  »
Allt fler rederier, inom alla segment, överger tidigare, för många lite plågsamt strikta klädkoder. Då jag i vår skall resa med Hapag-Lloyds Europa 2, har jag klämt mig igenom diverse recensioner från passagerarna. Dessutom var jag i somras ombord när fartyget var i Stockholm så jag har fått en rätt hygglig bild av stilen ombord.

Klädkoden är casual, om man nu skall säga att det finns någon alls. Men det betyder inte att folk har på sig vad som helst!

Så här skriver Carolyn Spencer Brown, som är redaktör hos Cruise Critic om passagerarnas klädsel efter en resa.

”There's no dress code, but passengers are usually smartly attired. Think upscale resort casual for daytime -- and we mean outfits that cost thousands of dollars, from names such as Bogner and Escada. (Ralph Lauren sportswear is considered low-end here, and the ship's boutique stopped carrying it.) There are no formal nights or captain's dinners. Evenings bring out expensive slacks and knee-length dresses for women, and sports jackets for men. The occasional cocktail dress is OK, but tuxedos or gowns are out of place on Europa 2. You can leave the ties and sequins at home.”

Så vissa tar uppenbarligen casual till en något högre nivå!

15
Pollarsnack / SV: Sjofartsverkets raddningshelikoptrar utreds av SHK
« skrivet: 02 mars 2018, 23:36:44  »
Det har ju varit problem ända sedan man först privatiserade det hela (se bara Finnbirch) och sedan har problemen fortsatt när Sjöfartsverket tog över.

Detta bör nog skötas av militära enheter så att det kan garanteras att man kan flyga, i dagsläget skulle knappast någon svensk maskin kunna användas om Estoniakatastrofen skulle upprepa sig om det inte var dagsljus och perfekt flygväder.

Nåja, försvarets inköp av helikoptrar har inte heller varit någon succé. Helikopter 14 har en timkostnad på 200 000 kronor. Leveransen blev nästan tio år försenad. Köptes på ritningsstadiet. Massor av strul och extremt höga underhållskostnader. Helikopter 16, Black Hawks, kostar 40 000 kronor i timmen och gör i princip samma sak. Finns nog ingen inom försvaret som idag tycker man gjorde ett bra köp.

Sidor: [1] 2 3 ... 31