Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - kapstans

Sidor: [1] 2 3 ... 20
1
Färjor / SV: Såg batteri symbol på Stena Jutlandica.
« skrivet: 08 juni 2018, 20:38:07  »
Jaja Stefan S antar att du tänker på spårvagnsfärjorna i Marstrand bland annat som var tidigt ute...

2
Färjor / SV: Såg batteri symbol på Stena Jutlandica.
« skrivet: 08 juni 2018, 00:53:09  »
Det är en fantastisk utveckling vi har sett under senare år med batteridriften. Jutlandica får undan för undan mer batteridrift samtidigt som färjorna över Öresund nu också har sådan drift. Flera kortdistans färjor får elektrisk framdrift. Tänk så bra det är för miljön. Utvecklingen går snabbt så vi kommer nog få se än bättre prestanda på sikt. Bra att rederierna satsar.

3
Pollarsnack / SV: Haller Landgangen pa att do?
« skrivet: 06 juni 2018, 20:16:53  »
Självfallet skall man i möjligaste mån undvika negativ kommentering eftersom sådan leder nedåt och söka balansera innehållet. Samtidigt är det då viktigt att man själv inte styr det för mycket, det blir en balansgång.
Landgången har en framtid eftersom den här typen av forum är egentligen en annan sak, en egen sak. Det där med aktivitet går i vågor, till hösten är det nog fart igen.
Ett forum blir ju till det man gör det till men det är klart att blir det alltför off topic och handlar om någon form av idrott är inte toppen det heller. Samtidigt här på Landgången klagar många på innehållet och det blir ju lite knepigt eftersom DU själv kan ju starta upp ett ämne som intresserar. Oavsett vilket forumformat du rör dig i kan du alltid bläddra förbi sådant som inte intresserar dig. Det bygger ju på egen aktivitet.

4
Pollarsnack / SV: Haller Landgangen pa att do?
« skrivet: 06 juni 2018, 17:58:28  »
Det är så rent generellt att våren ger en lite lägre trafik speciellt lågt kring juni månad. Detta har sin grund i att folk har en del att göra före semestrar, det är examenstider och avslutningar, vädret som nu bjuder till andra aktiviteter. Även den stora FB-gruppen "Sjömansfoton från förr och nu" noterar den variationen och den stämmer väl mot tidigare års mönster. Det samma går igen i de flesta olika kanalerna inom sociala medier.

Samma nedgång kan man normalt notera i början av storhelger eller under tidiga jul och nyårshelgerna.

5
Den japanska designen är väldigt säregen som känt men kul objekt att visa ändå. Trevligt reportage.

6
Färjor / SV: Ny färjelinje från Trelleborg
« skrivet: 04 juni 2018, 22:22:18  »
Om man ser till våra viktigare handelspartners så kvalar baltiska staterna in likaså Ryssland och Ukraina. Det kan nog fungera riktigt bra med en linje där.

7
Färjor / SV: Linda Line i konkurs.
« skrivet: 27 maj 2018, 15:17:43  »
Naturligtvis trist men ändå förklarligt sett till konkurrens.

8
Färjor / SV: Birger Jarl åter till salu.
« skrivet: 21 maj 2018, 23:10:34  »
Det har varit många turer i det här kring Birger Jarl man får nästa kämpa för att hänga med i svängarna...

9
Lastfartyg / SV: Maersk Honams haveri
« skrivet: 18 maj 2018, 12:32:22  »
Tack för uppdateringen det blir intressant att följa utvecklingen.

10
Färjor / SV: Viking Grace Rotor segel.
« skrivet: 18 maj 2018, 12:26:57  »
Det är väldigt bra att man använder sig av EUs stödformer till rederiverksamhet ett sådant nyttjande borde kunna bli mycket större. EU stöden bygger vanligen på att man genomför något som utan stödet aldrig skulle ha blivit verklighet. Att man helt enkelt får en möjlighet att pröva vingarna. Samtidigt är EU stöden ofta administrativt krävande och man kan uppleva en viss fyrkantighet i dem, men väldigt bra att de finns. Jag har själv tidigare lett, ansökt och fått genom olika EU stöd och kan därmed både se för och nackdelar med stödformerna. Det är liksom inte så att EU tackar oss för att vi inte nyttjar medlen utan ofta går stödpengar åter till unionens kassa om de inte nyttjas fullt ut. Det här med rotor är ju ett typiskt exempel på en åtgärd som ligger något utöver det vanliga.
Samtidigt finns det ju problem i vissa stödsystem som tex Marco Polo där stor del av medlen gick till järnvägsprojekt och väldigt lite till sjöfart samt till projekt som troligen skulle skett i alla fall. Men då tog EU det till sig och utvärderade för att finna nya möjligheter att också attrahera sjöfarten.

11
Färjor / SV: Viking Grace Rotor segel.
« skrivet: 15 maj 2018, 22:09:17  »
PR-vinsten är nog heller ej att underskatta med en Flettnerrotor, kan tänka mig att den gör ganska gott.

12
Färjor / SV: Viking Grace Rotor segel.
« skrivet: 14 maj 2018, 23:10:00  »
Tråkigt att höra men förhoppningsvis får man ordning på det där. Stena hade väl också lite problem med sitt lite mer ordinära vertikal-vindkraftverk ombord på Jutlandica när det begav sig.

13
Jösses, syndafloden... antar att det skapade lite merarbete ombord... ähum....

14
Kryssningsfartyg / SV: Gravid kvinna fick ej följa med på kryssning
« skrivet: 03 maj 2018, 15:15:16  »
Någonstans måste man ju dra gränsen. Det ligger ju lite av ett hinder/störande moment med ett fartyg som befinner sig till havs när det kommer till att göra en medevac, normalt går det bra men ändå ett slags hinder jämfört med att befinna sig tryggt hemma på landbacken.
Åtgärden finns ju som skydd för barn och moder samtidigt som man kan tänka sig vad en stämning skulle kunna kosta i vissa länder. Flyget har ju en gräns så att även ha en till havs som är än mer otillgängligt är väl ganska rimligt.

Pensionärer är ju vuxna och riskerar egentligen "bara" sig själv genom att välja resan. Ligger en liten skillnad där. Men det är klart att en person som vet med sig att denne befinner sig i ett allvarligt tillstånd bör kanske avstå men det gäller ju då även yngre passagerare.

15
Färjor / SV: Birger Jarl såld?
« skrivet: 30 april 2018, 00:28:14  »
Precis så men om kostnaden för upphuggning är omänskligt hög så återstår ju bara alternativen att på något vis finna lönsamhet i trafik eller stillaliggande, Såvida man inte väljer KK.

Sidor: [1] 2 3 ... 20